about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

اعتراف
1404/03/28 - 09:08- تروریسم سایبری

اعتراف منابع صهیونیستی به نفوذ سایبری ایران در پخش تصاویر پشت‌پرده

منابع صهیونیستی به نفوذ سایبری ایران در پخش تصاویر پشت‌پرده اعتراف کردند.

حمله
1404/03/27 - 20:40- آسیا

حمله سایبری به بانک سپه

هکرهای گنجشک درنده(گروهی منتسب به آمریکا) مدعی حمله سایبری به بانک سپه شدند.

انتشار شده در تاریخ

استفاده از باکتری‌ها به‌عنوان هارد دیسک

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ پژوهشگران دانشگاه هاروارد برای اولین بار موفق شدند اطلاعاتی را روی ژنوم یک باکتری بنویسند، با این کار مسیر استفاده از باکتری‌ها و سلول‌های زنده به‌عنوان (هارددیسک) هموار می‌شود.

این گروه نشان دادند که می‌توان برنامه‌ای را وارد ژنوم یک باکتری کرد، برنامه‌ای که توسط یک کامپیوتر قابل‌اجرا است، این گروه اطلاعات 100 بایتی را در این باکتری ذخیره کردند، نتایج این پروژه در قالب مقاله‌ای در نشریه Science منتشرشده است.

پیش‌ازاین محققان موفق شده بودند که اطلاعات را روی DNA سنتز شده در آزمایشگاه وارد کنند و از DNA برای ذخیره اطلاعات استفاده کنند، اما آنچه این پروژه را متمایز می‌کند این است که این بار محققان این اطلاعات را روی باکتری زنده انجام دادند.

بنابراین باید گفت این باکتری که حاوی اطلاعات موردنظر است، با تکثیر خود درواقع اطلاعات ما را تکثیر می‌کند.
البته پیش‌ازاین محققان برای واردکردن اطلاعات به سلول زنده اقدام کرده و موفق شده‌ بودند تنها 11 بیت داده وارد سلول کنند، این مقدار داده، بسیار کمتر از چیزی است که بتوان به آن اطلاعات گفته شود و به‌عنوان برنامه کامپیوتری از آن استفاده شود.

در این پروژه محققان از سیستم ایمنی باکتری برای نگارش داده‌ها استفاده کردند، در باکتری‌ها، زمانی که یک ویروس به آن‌ها حمله می‌کند اطلاعات وراثتی ویروس درجایی روی DNA باکتری ذخیره می‌شود و این اطلاعات به نسل بعد باکتری‌ها منتقل می‌شود، بنابراین برای همیشه این باکتری‌ها و نوادگان‌ آن‌ها در چند نسل بعد، این نوع ویروس را به‌عنوان مهاجم خواهند شناخت.

این گروه تحقیقاتی دریافتند که اگر رشته‌ای مشابه با ژن‌های ویروس به ظرف کلونی از باکتری‌ها افزوده شود آن‌ها به‌سرعت آن را بلعیده و وارد ماده وراثی خود می‌کنند، بنابراین برای نگارش اطلاعات کافی است از این ترفند برای واردکردن داده استفاده کرد، این اطلاعات در حافظه ژنتیکی باکتری برای همیشه باقی می‌ماند.
نتایج یافته‌های محققان نشان داد که اطلاعات به‌صورت کامل وارد ژنوم همه باکتری‌ها نمی‌شود اما در هزاران بلکه میلیون‌ها عدد باکتری این اطلاعات وجود دارد.

این گروه تحقیقاتی معتقد است که می‌توان بیش از 100 بیت داده را وارد این باکتری‌ها کرد و درنهایت از آن‌ها به‌عنوان هارددیسک استفاده کرد.

تازه ترین ها
هشدار
1404/05/31 - 12:07- آمریکا

هشدار به شرکت‌های فناوری آمریکایی توسط کمیسیون تجارت فدرال

رئیس کمیسیون تجارت فدرال آمریکا به شرکت‌های فناوری هشدار داد که حریم خصوصی داده‌ها را تضعیف نکنند.

انعقاد
1404/05/31 - 10:49- سایرفناوری ها

انعقاد قرارداد ابری مِتا با گوگل

شرکت مِتا قرارداد ابری بیش از 10 میلیارد دلاری با گوگل امضا کرده است.

تصمیم‌گیری
1404/05/30 - 11:03- آسیا

تصمیم‌گیری درباره جریمه اس کی تلکام

نهاد ناظر حفاظت از داده‌ها روز پنجشنبه اعلام کرد هفته آینده جلسه‌ای عمومی برگزار خواهد کرد تا درباره اعمال جریمه علیه شرکت اس کی تلکام به‌دلیل یک نقض امنیتی بزرگ که ده‌ها میلیون مشتری را تحت تأثیر قرار داده است، تصمیم‌گیری کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.