about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تمرکز
1404/06/26 - 14:35- جنگ سایبری

تمرکز اسرائیل بر «پیجر» و جنگ الکترونیک در نبردهای آینده با ایران

مقامات رژیم صهیونیستی، طراحی عملیات‌های غافلگیر کننده ای همچون عملیات پیجرها برای جنگ آینده با ایران را ضروری می دانند.

«حملات
1404/07/10 - 08:30- جنگ سایبری

«حملات تخریبی» به کشور۳ برابر شد/ افشای نام «اهداف اصلی» حملات هکرها

بر اساس داده‌های گزارش سالانه گراف، هوش مصنوعی مولد (GenAI) چشم‌انداز تهدیدات ایران را در سال ۱۴۰۳ دگرگون کرد؛ جایی که حملات با LLMJacking، باج‌افزار و فریب‌های پیشرفته، نهادهای دولتی و آموزشی را در کانون هدف قرار دادند.

نقش
1404/06/24 - 09:51- جنگ سایبری

نقش سرداران شهید « باقری و سلامی» در برتری قدرت سایبری ایران

رویکرد راهبردی شهیدان باقری و سلامی، نیروهای مسلح ایران را با تدوین دکترین سایبری نوآورانه به یکی از قدرت‌های سایبری تبدیل کرد.

انتشار شده در تاریخ

ابررایانه سیمرغ تا پایان سال رونمایی می شود

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ابررایانه سیمرغ با ظرفیت ۱۸۰ ترافلاپس برای ارائه خدمات پردازشی به دانشگاه ها و مراکز پژوهشی تا پایان سال به بهره برداری می رسد.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان به نقل از وزارت ارتباطات، وحید یزدانیان گفت: ابررایانه سیمرغ در هفته‌های آینده رونمایی می‌شود. این ابررایانه در فاز نخست خود ۱۸۰ ترافلاپس ظرفیت پردازشی دارد و می‌تواند خدمات پردازشی را به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و صاحبان صنایع ارائه کند.

وی با بیان اینکه یکی از نیازهای عمده ما در کشور داده‌های پردازشی است و با توجه به اینکه اقتصاد آینده مبتنی بر داده است، گفت: در کشور در این حوزه کمبود داریم. به همین دلیل با همکاری یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور، پروژه ابر رایانه سیمرغ را آغاز کردیم که تا پایان سال جاری به بهره برداری می‌رسد.
یزدانیان تصریح کرد: هم اکنون محققان دانشگاهی و پژوهشگران کشور برای تحلیل داده‌های خود، آن را به خارج از کشور ارسال می‌کنند و برخی مواقع تا ماه‌ها در انتظار دریافت نتیجه پردازش خود هستند. با راه اندازی این ابررایانه امکان استفاده داده نیز فراهم می‌شود و کسب و کارها در حوزه‌های مختلف مانند حمل و نقل می‌توانند برای شناسایی گروه‌های هدف خود از امکان پردازش اطلاعات این ابررایانه استفاده کنند.
وی افزود: صنعت انیمیشن و بازی رایانه‌ای نیز به طور گسترده‌ای از ظرفیت این ابررایانه می‌توانند استفاده کنند. در گام‌های بعدی ظرفیت‌های پتافلاپس در کشور دست خواهیم یافت.

به گفته رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، داشتن ابررایانه برای هر کشوری یکی از مؤلفه‌های قدرت نرم آن کشور است و با راه اندازی این ابررایانه، ایران وارد کلوپ کشورهای محدود دارای ابررایانه می‌شود.
یزدانیان با اشاره به ایجاد مرکز هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز گفت: موضوع هوش مصنوعی از اولویت‌های ما است که نقش کلیدی در شکل گیری کسب و کارها در فضای مجازی و حقیقی دارد. تاکنون در حوزه هوش مصنوعی به صورت جزیره‌ای عمل شده است. در مراکز و دانشگاه‌های مختلف پروژه‌هایی به صورت مجزا کار شده و همگرا نبوده و زیرساخت‌های مناسبی نیز برای پردازش در این حوزه وجود نداشته است. اما با راه اندازی مرکز هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت گسترده‌ای به دنبال فرهنگ سازی در این حوزه هستیم.
وی گفت: برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی در این حوزه تاکنون با دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف و امیرکبیر تفاهم کرده ایم و از دانشگاه‌های دیگر نیز دعوت می‌کنم که در این حوزه با مرکز هوش مصنوعی این پژوهشگاه همکاری داشته باشند و ما آمادگی ارائه خدمات در این حوزه را داریم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: فراهم کردن زیرساخت‌های پردازشی از جمله محورهای هوش مصنوعی که یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های آن ابررایانه سیمرغ است که بعد از راه اندازی این ابررایانه، مرکز هوش مصنوعی درگاهی برای بهره برداری از این ابررایانه خواهد بود که نیازهای پردازشی برای هوش مصنوعی را فراهم می‌کند.

منبع:

تازه ترین ها
رهگیری
1404/08/29 - 15:19- جرم سایبری

رهگیری ۵۵ میلیون دلار رمزارز مرتبط با سایت‌های دزدی دیجیتال

یوروپل روز چهارشنبه اعلام کرد که تحقیق‌کنندگان در یک عملیات بین‌المللی توانستند از طریق پرداخت هزینه خدمات پلتفرم‌ها با رمزارز، اطلاعاتی درباره شبکه‌های مجرمانه پشت سایت‌های استریم غیرقانونی به دست آورند.

تایید
1404/08/29 - 15:12- جرم سایبری

تایید سرقت اطلاعات از شرکت لاجیتک

شرکت تولیدکننده فناوری لاجیتک روز جمعه اسنادی را نزد کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ثبت کرد که به یک حادثه اخیر امنیت سایبری مربوط می‌شود؛ حادثه‌ای که در آن از یک آسیب‌پذیری روز صفر سوءاستفاده شده بود.

شهادت
1404/08/29 - 15:03- آمریکا

شهادت رئیس دفتر بودجه کنگره مبنی بر اخراج هکرها از سیستم‌های ایمیلی

رئیس دفتر بودجه کنگره روز سه‌شنبه صبح به قانون‌گذاران اعلام کرد که این نهاد پس از حمله سایبری که دو هفته پیش افشا شد، هکرها را از سیستم‌های خود خارج کرده است.