about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
آماده‌سازی
1404/09/11 - 08:18- تروریسم سایبری

آماده‌سازی رژیم صهیونیستی در حوزه فناوری برای جنگ احتمالی بعدی با ایران

رژیم صهیونیستی در حال آماده‌سازی طیف جدیدی از سلاح‌ها و فناوری‌های جدید برای جنگ بعدی با ایران است.

هشدار
1404/09/24 - 10:47- تروریسم سایبری

هشدار رژیم صهیونیستی درمورد حملات سایبری نگران‌کننده ایران

مدیرکل اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد حملات ایران و احتمال جنگ سایبری هولناک هشدار داد.

هشدار درباره خلأ سواد رسانه‌ای در نهادهای رسمی

در روزهای اخیر با توجه به پخش برخی تصاویر از مقرهای نظامی در صدا و سیما باید خاطرنشان شویم که انتشار برخی ویدئوها می‌تواند جنگ روایت‌ها را علیه ایران تغییر دهد.

انتشار شده در تاریخ

آغاز فعالیت سومین موتور جستجوی وب

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ دبیر طرح جویشگر بومی از انعقاد قرارداد با ۲۲ شرکت برای ۱۵ پروژه در راستای ارائه خدمات بومی طرح «جویشگر بومی» خبر داد و گفت: تا ۶ ماه آینده سومین موتور جستجوی متنی تحت وب، وارد بازار می‌شود.

دبیر طرح جویشگر بومی علیرضا یاری با اشاره به برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده در دو سال اخیر که منتج به تعریف پروژه‌های مهم در حوزه خدمات و محتوای جویشگر بومی شد، اظهار داشت: با توجه به سیاست‌گذاری شورای راهبری طرح جویشگر بومی، قرار است تمامی سرویس‌دهنده‌های مرتبط با این طرح، درنهایت با یکدیگر مشارکت داشته و به یک هم‌افزایی در موضوع جویشگر بومی دست‌یابیم.

وی بابیان اینکه در این مرحله موفق به نهایی کردن ۱۵ پروژه در این راستا شده‌ایم، ادامه داد: هم‌اکنون در حال عقد قرارداد برای ۱۵ پروژه تعریف‌شده هستیم که تا یک ماه آینده به‌تدریج انجام می‌شود.

یاری با اشاره به جزئیات ۱۵ پروژه در راستای تحقق طرح جویشگر بومی، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی جویشگرهای متنی، جویشگر تصویری، جویشگر خبر، جویشگر نقشه، ایمیل بومی، ترجمه ماشینی، مستندات علمی، شبکه واژگانی عمومی زبان فارسی (وردنت)، گراف دانش، دانشنامه آزاد زبان فارسی، ابزارهای خط و زبان فارسی و بانک درختی زبان فارسی ازجمله این پروژه‌ها هستند.

دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی اضافه کرد: این پروژه‌ها در مرحله عقد قرارداد است و در این مرحله حدود ۳۰ میلیارد تومان برای آن اعتبار در نظر گرفته‌شده است.

وی گفت: در مراحل بعدی و پس از دست یافتن شرکت‌ها به خروجی مناسب، حمایت بیشتری در قالب سیاست‌گذاری جدید شورای راهبری از آن‌ها خواهد شد.

یاری با اشاره به فعالیت دو موتور جستجوی متنی «پارسی جو» و «یوز» و حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از این دو پروژه تأکید کرد: هم‌اکنون این موتورهای جستجو ازنظر کیفیت و تعداد کاربر، روند رو به رشدی را طی می‌کنند و حجم اطلاعات آن‌ها نیز در صفحات وب افزایش‌یافته است.

وی ادامه داد: پارسی جو و یوز نیز ازجمله ۲۲ شرکت مذکور هستند و ازآنجایی‌که موتور جستجوی وب، خدمت پایه­‌ای طرح جویشگر بومی را تشکیل می‌دهد، تأکید بیشتری بر حمایت از این پروژه‌ها است. از سوی دیگر علاوه بر این دو، یک جویشگر متنی دیگر با عنوان «زال» در طرح مشارکت خواهد داشت که درنهایت امیدواریم هر ۳ این پروژه­‌ها ، تا ۶ ماه آینده، سرویس‌دهی قابل قبولی را در حوزه جویشگر متنی داشته باشند.

دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی بابیان اینکه هریک از این موتورهای جستجو با توجه به قابلیت‌هایی که دارند کاربر خاص خود را خواهند داشت، افزود: در مراحل بعدی، برای هم‌افزایی این پروژه‌ها، باید آن‌ها را در کنار هم قرار دهیم تا در مرحله آخر و در سال‌های آتی شاهد ایجاد ۲ یا ۳ جویشگر بومی باقابلیت سرویس‌های مختلف باشیم.
 

تازه ترین ها
تصویب
1404/11/07 - 19:22- آفریقا

تصویب قانون حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی در سومالی

سومالی قانون امنیت سایبری را برای محافظت از سیستم‌های دیجیتال و زیرساخت‌های حیاتی تصویب کرد.

خنثی‌سازی
1404/11/07 - 19:10- جنگ سایبری

خنثی‌سازی بیش از 14 هزار حمله سایبری علیه اوکراین در جنگ با روسیه

سرویس امنیتی اوکراین ادعا کرد که از زمان آغاز جنگ با روسیه، بیش از 14 هزار حمله سایبری را خنثی کرده است.

افتتاح
1404/11/07 - 18:41- آسیا

افتتاح دفتر شرکت زوهو در مالزی برای تقویت امنیت سایبری

شرکت نرم‌افزاری جهانی زوهو دفتر خود را در مالزی با هدف افزایش پذیرش هوش مصنوعی و امنیت سایبری افتتاح کرد.