about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
آماده‌سازی
1404/09/11 - 08:18- تروریسم سایبری

آماده‌سازی رژیم صهیونیستی در حوزه فناوری برای جنگ احتمالی بعدی با ایران

رژیم صهیونیستی در حال آماده‌سازی طیف جدیدی از سلاح‌ها و فناوری‌های جدید برای جنگ بعدی با ایران است.

هشدار
1404/09/24 - 10:47- تروریسم سایبری

هشدار رژیم صهیونیستی درمورد حملات سایبری نگران‌کننده ایران

مدیرکل اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد حملات ایران و احتمال جنگ سایبری هولناک هشدار داد.

هشدار درباره خلأ سواد رسانه‌ای در نهادهای رسمی

در روزهای اخیر با توجه به پخش برخی تصاویر از مقرهای نظامی در صدا و سیما باید خاطرنشان شویم که انتشار برخی ویدئوها می‌تواند جنگ روایت‌ها را علیه ایران تغییر دهد.

 به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ اختلاف‌نظر تکراری شرکت زیرساخت و شرکت‌های اینترنتی درباره منشا قطعی‌های اینترنت اخیرا به اختلاف بر سر بودن یا نبودن اختلال ارتقا یافته و کاربر متضرر همیشگی این وضع است. این در حالی است که رگولاتوری سامانه‌ای در اختیار دارد که پاسخ دقیق این سوالات را دارا است.
اواخر مهرماه بود که اختلال و افت سرعت محسوسی در اینترنت کشور حادث شد که به دنبال این اختلال، شرکت ارتباطات زیرساخت متولی حاکمیتی اینترنت کشور از قطع مسیرهای تأمین اینترنت ایران از ترکیه و باب‌المندب خبر داد.
چندی بعد این افت ظرفیت از مسیرهای پشتیبان تأمین شد و سپس ظرفیت قطع شده مسیر ترکیه نیز به شبکه بازگشت، اما با گذشت بیش از یک ماه از قطعی مسیر باب‌المندب هنوز شرکت‌های دریافت‌کننده اینترنت از زیرساخت، از کاهش پهنای باند در استان‌های کشور گلایه می‌کنند.
این هفته همچنان کاربران در برخی استان‌ها از جمله تهران اختلال محسوسی را در سرویس اینترنت مشاهده کردند که به گفته آنها اینترنت از بعدازظهر تا ساعت‌های اولیه صبح فردا قطع بود.
این قطعی در مشترکان سرویس‌های ثابت و همراه گزارش شد.
اپراتورهای پاسخگویی شرکت‌های اینترنتی خصوصی، مخابرات و اپراتورهای موبایل علت اختلال را قطعی سراسری در شبکه زیرساخت اعلام کردند، در عین حال شرکت ارتباطات زیرساخت هر گونه قطعی در شبکه زیرساخت طی بازه مذکور را رد کرد.
اکنون که 20 گیگ از ظرفیت اینترنت کشور هنوز از دسترس خارج است، مدیرعامل شرکت زیرساخت تأیید کرده که این ظرفیت از محل 30 گیگ رزرو کسر شده و بنابراین تأثیری در وضع اینترنت کشور ندارد.
اما در همین شرایط مدیر یک شرکت خصوصی اعلام می‌کند که از حدود یک ماه پیش پهنای باند دریافتی در چند استان به نصف کاهش یافته است و به شدت نیازمند پهنای باند بیش‌تر هستند.
در نهایت اگرچه وجود یا عدم وجود قطعی‌ها بین شرکت‌های توزیع اینترنت و شرکت زیرساخت پاس‌کاری می‌شود‌ و این مساله بدون پاسخ مانده، اما صورت مسئله هنوز باقی است و کاربر قطعی را احساس می‌کند.
در این بین معاونت نظارت سازمان تنظیم مقررات سامانه‌ای برای مانیتورینگ سرویس‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات دارد که این سامانه به طور مشخص و دقیق روند سرویس‌ها را رصد و مانیتور می‌کند و در مواقعی که در وجود یا عدم وجود اختلال یا منشا آن اختلاف نظر وجود دارد این سامانه به دقت می‌تواند اعلام کند که قطعی از محل زیرساخت، لینک انتقال شهری یا شرکت اینترنتی است و به این سردرگمی و فرافکنی پایان دهد.
علی‌رغم اینکه این بخش از سازمان تنظیم با صرف هزینه دولتی، چند سالی است راه‌اندازی شده، اما یکی از نتایج ملموس و مفید این سامانه که همان پایان سردرگمی کاربران درباره اختلال‌های اینترنتی است نمایان نشده است.
در ساده‌ترین پیشنهاد، مسئولان سازمان دولتی رگولاتوری باید با توجه به امکانات در اختیار و وظیفه سازمانی خود، صادقانه و با رعایت شان همکار دولتی  و مراعات انصاف برای شرکت‌های اینترنتی، مرجع معتبر اعلام اختلال‌ها‌ و منشا اختلال‌های اینترنتی باشند تا یکی از مهم‌ترین سردرگمی‌های کاربران اینترنت برای همیشه برطرف شود.

 

تازه ترین ها
افتتاح
1404/11/09 - 14:43- هوش مصنوعي

افتتاح پردیس بین‌المللی هوش مصنوعی در دبی

یک مدرسه هوش مصنوعی و کدنویسی مستقر در بریتانیا قصد دارد یک پردیس بین‌المللی در دبی افتتاح کند.

ارائه
1404/11/09 - 14:22- سایرفناوری ها

ارائه ویژگی‌های محافظتی در برابر سرقت توسط اندروید

اندروید در حال ارائه ویژگی‌های محافظتی در برابر سرقت باهدف کاهش کلاهبرداری مالی و محافظت از داده‌های شخصی است.

حمایت
1404/11/09 - 14:21- آمریکا

حمایت کمیسیون تجارت فدرال از احراز هویت سنی آنلاین

یکی از کمیسرهای کمیسیون تجارت فدرال آمریکا می‌گوید احراز هویت سنی در فضای آنلاین می‌تواند راهی مؤثر برای حفاظت از کودکان باشد، بدون آنکه نوآوری یا نقش والدین را تضعیف کند.