about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

قطع برق گسترده در شهرهای بزرگ ترکیه در چند روز اخیر، باعث بروز خسارات مالی شدید به این کشور شده است. این قطع برق گسترده، خدمات عمومی ازجمله حمل‌ونقل را در شهرهایی بزرگی چون استامبول با وقفه مواجه ساخت. همچنین اماکنی نظیر مدارس و بیمارستان‌ها نیز به علت این قطع برق با مشکلاتی مواجه شد.
پس‌ازاین حادثه، مقامات دولت ترکیه ازجمله احمد داوود او غلو، نخست‌وزیر ترکیه، احتمال هیچ واقعه‌ای را در این میان مردود ندانسته و گمانه‌زنی‌هایی را دراین‌ارتباط مطرح کردند که یکی از این احتمالات، بروز یک حمله سایبری به تأسیسات زیرساخت صنعت برق در ترکیه بود. لازم به ذکر است که بنا به اظهارنظر کارشناسان، این حادثه در ترکیه در 15 سال گذشته نظیر نداشته است و ضرری معادل 700 میلیون دلار را متوجه منابع زیرساخت این کشور کرده است.
وبگاه خبری انگلیسی IBTimes UK در تحلیلی، پنج سناریوی احتمالی را در این حادثه موردبررسی قرار داده است.


1-بخش خصوصی
برخی از کارشناسان، بخش خصوصی تولید برق در ترکیه را مقصر این واقعه اعلام می‌کنند. منابع خبری از وجود مشکلات مالی در این بخش خبر می‌دهند و می‌گویند که تعدادی از تولیدکنندگان برق در بخش خصوصی از فروش برق باقیمت اعلامی دولت سرباز زده‌اند و همین موضوع سبب بروز این اتفاق در ترکیه شده است.


2- ایران
در روزهای اخیر، بروز تنش در روابط بین ایران و ترکیه سبب شد تا مسئولین ترک، احتمال بروز حمله سایبری به ترکیه توسط ایران را بیان کنند و این موضوع را نیز مردود اعلام نکنند. هرچند که چند روز بعد، برخی از منابع خبری ازجمله خبرگزاری رویترز احتمال این حمله را به نقل از منابع ترک مردود اعلام کردند. روابط بین ایران و ترکیه بعد از اظهارنظرهای اردوغان در مورد دخالت ایران در یمن، دچار تنش شد و همین موضوع سبب شد تا ایران با احضار سفیر ترکیه، مراتب اعتراض خود به ترکیه را اعلام کند. برخی از کارشناسان معتقدند که هکرهای ایرانی با حمله به زیرساخت‌های ترکیه، سامانه‌های رایانه‌ای تولید و توزیع برق در این کشور را از کار انداخته‌اند و همین موضوع سبب بروز قطعی برق گسترده در این کشور شده است.
البته اتهام زنی علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه سایبری، موضوع تازه‌ای نیست. چند وقت پیش و در سال 2014، یک موسسه خصوصی تحقیقاتی در آمریکا، ایران را به انجام حملات سایبری علیه زیرساخت‌های چند کشور در جهان ازجمله ترکیه متهم کرد که بخش تولید و توزیع انرژی در این کشورها نیز به‌عنوان یکی از اهداف اعلام‌شده بود.


3- بروز نقص فنی در سامانه‌های نیروگاهی
در هفته‌های اخیر، برخی از منابع خبری، از بروز نقص فنی در نیروی گاهی در جنوب ترکیه خبر داده بودند. ازاین‌رو کارشناسان، یکی از علل محتمل بروز خاموشی گسترده در ترکیه را همین موضوع برشمرده‌اند.


4-انفجار
در ساعات اولیه بروز خاموشی گسترده در این کشور، روزنامه ترکیه‌ای هوریت (Hurriyet) از بروز انفجار عظیمی دریکی از استان‌های شمال غربی ترکیه خبر داد. البته مشارکت این انفجار در این حادثه از جانب این روزنامه مشخص نشد.


5- گربه
این پایگاه خبری، با لحنی کنایه‌آمیز، قطعی برق در سال 2014 میلادی و در خلال انتخابات ترکیه را به گردن یک گربه می‌اندازد و احتمال می‌دهد که این قطعی برق نیز دلیل مشابهی داشته باشد. استفاده از این تعبیر، بسیار تأمل‌برانگیز است. اینکه آیا کارشناس این پایگاه خبری با استفاده از کلمه گربه (کنایه از نقشه ایران) بازهم قصد داشته است تا ایران را مقصر بروز این حادثه جلوه دهد یا خیر، جای بحث دارد.

 

تازه ترین ها
مشارکت
1404/02/15 - 09:36- آسیا

مشارکت شرکت‌های آمریکایی و بحرینی در حوزه امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری آمریکایی «ZENDATA» همکاری استراتژیک خود را با مؤسسه برتر کدگذاری بحرین با هدف جذب و توسعه استعدادهای امنیت سایبری بحرینی اعلام کرد.

الزام
1404/02/15 - 07:15- آسیا

الزام سرمایه‌گذاری خاورمیانه در قابلیت‌های امنیت سایبری

کارشناسان معتقدند که منطقه خاورمیانه باید فوراً در قابلیت‌های امنیت سایبری سرمایه‌گذاری کند و راه‌حل مقابله با تهدیدات سایبری باید به صورت جمعی طراحی شود.

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.