about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
«حملات
1404/07/10 - 08:30- جنگ سایبری

«حملات تخریبی» به کشور۳ برابر شد/ افشای نام «اهداف اصلی» حملات هکرها

بر اساس داده‌های گزارش سالانه گراف، هوش مصنوعی مولد (GenAI) چشم‌انداز تهدیدات ایران را در سال ۱۴۰۳ دگرگون کرد؛ جایی که حملات با LLMJacking، باج‌افزار و فریب‌های پیشرفته، نهادهای دولتی و آموزشی را در کانون هدف قرار دادند.

اسرار
1404/08/05 - 14:27- جنگ سایبری

اسرار نظامی و اطلاعات سری پدافند لیزری اسرائیل به دست هکرها افتاد

گروه هکری جبهه پشتیبانی سایبری «الجبهة الإسناد السيبرانية» اعلام کرد که با نفوذ به شرکت نظامی مایا، به اطلاعات محرمانه پدافند پیشرفته لیزری Iron Beam و تعداد زیادی از سلاح‌های پیشرفته اسرائیل دست یافته است.

افشای
1404/08/04 - 13:09- جنگ سایبری

افشای اطلاعات حساس وزارت جنگ رژیم صهیونیستی توسط گروه هکری جبهه پشتیبانی سایبری

گروه هکری «الجبهة الإسناد السيبرانية» با نفوذ به شرکت پوششی «مایا» وابسته به وزارت دفاع رژیم صهیونیستی، اطلاعات محرمانه‌ای از پروژه‌های نظامی این رژیم از جمله سامانه دفاع لیزری، پهپاد و موشک‌ها را فاش کرد.

بر اساس گزارش معاون وزیر ارتباطات، به دلیل مشکلاتی که برخی از مشترکان تلفن همراه با روشن کردن گوشی‌های قدیمی خود در طرح رجیستری داشته‌اند، به‌زودی پایش اطلاعات گوشی‌ها آغاز می‌شود.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ حسین فلاح جوشقانی در حاشیه کنفرانس تخصصی اینترنت اشیاء با اشاره به اجرای مرحله سوم طرح رجیستری از ۲۸ بهمن ماه با برند ال‌جی، گفت مشترکان و خریداران این گوشی باید دقت داشته باشند که در زمان خرید شناسه گوشی، شماره فعال‌سازی و سیم‌کارت خود را از طریق شماره‌گیری کد دستوری *۷۷۷۷# انجام دهند.

به گفته‌ی وی، با ثبت گوشی‌های ال‌جی خریداری شده از این تاریخ در شبکه، سایر گوشی‌های این برند که از سوی خریداران ثبت نشده‌اند، قاچاق محسوب می‌شود و از شبکه مخابراتی قطع خواهد شد.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به برخی موارد مطرح‌شده در مورد قطع گوشی‌هایی که پیش از این خریداری شده بود و در شبکه استفاده نمی‌شود، اما هم‌اکنون در شبکه استفاده می‌شود، گفت:

 از اواخر مهرماه و با آغاز فرآیند پایش شبکه مخابراتی، ۱۲۰ میلیون شماره شناسه گوشی (IMEI) که متعلق به گوشی‌های در دست مردم بود پایش و در شبکه ثبت شد. این تعداد مربوط به گوشی‌هایی بود که در آن بازه زمانی به‌صورت فعال مورد استفاده قرار داشت.

وی افزود:

هم‌اکنون در این بازه زمانی ممکن است برخی که تاکنون از گوشی‌های قدیمی خود استفاده نکرده باشند، در اجرای طرح رجیستری مشمول این طرح شده و شبکه گوشی آن‌ها را به دلیل ثبت نشدن، غیر قانونی تشخیص دهد و به همین علت برای آن‌ها پیامکی مبنی بر اینکه ظرف یک ماه گوشی‌شان از شبکه خارج می‌شود ارسال شده است.
بر اساس گزارش معاون وزیر ارتباطات، مشترکانی که با این مشکل مواجه شده‌اند، می‌توانند با تماس با شماره ۰۹۶۳۶۶ این مشکل را برطرف کنند؛ چرا که شبکه نو یا دست دوم بودن این گوشی‌ها تشخیص نداده است.

وی افزود:

 مضاف بر این، قصد داریم از طریق اپراتورها و سامانه‌های موجود اطلاعات دو سال قبل گوشی‌هایی را که در شبکه فعال بوده‌اند شناسایی و پایش کنیم تا گوشی‌هایی که در این بازه زمانی ممکن است خاموش باشند اما مجدداً به شبکه بازگشته‌اند، شناسایی شوند و پیامکی برای قطع رجیستری به آن‌ها ارسال نشود.

بر اساس گزارش وی، فرآیند تغییر مالکیت گوشی نیز در سامانه رجیستری دیده شده است و متقاضیان می‌توانند در صورتی که می‌خواهند سیم کارت جدیدی روی یک گوشی استفاده کنند، از طریق کد دستوری *۷۷۷۷# فرآیند تغییر مالکیت را طی و گوشی و سیم‌کارت خود را قابل استفاده کنند.

پیگیری کلاهبرداری از شماره‌های هوشمند ۹۰۹

فلاح جوشقانی در مورد برخی موارد سوءاستفاده از ناآگاهی کاربران در استفاده از شماره‌های هوشمند تلفن ثابت گفت:

سرویس شبکه هوشمند با کد ۹۰۹ یک سرویس تجاری است که برای کسب و کارها تعریف شده و طی آن، کسب و کارها با قرارداد اپراتور از این خطوط برای ارائه خدماتشان به مردم استفاده می‌کنند.

به گفته‌‌ی وی، مطابق با مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات، هزینه استفاده از این خدمات باید قبل از ارائه خدمت، به مردم اعلام شود و این هزینه نیز در قبوض تلفن ثابت مشترک درج خواهد شد. چنانچه مواردی بوده است که کسب و کار مورد نظر مازاد بر این موضوع هزینه‌ای از مشترک دریافت کرده باشد، مورد تأیید نیست و باید بررسی شود.

وی با تأکید بر اینکه برخی شکایات از سامانه شماره های هوشمند ۹۰۹ اعلام شده است، گفت:

 مشترکان نسبت به میزان پرداخت، اعتراضاتی داشته‌اند که این موارد را در سامانه ۱۹۵ بررسی کردیم. اما اینکه از طریق این شماره مبالغی پول رد و بدل شود و یا اقدامات دیگری صورت گیرد موضوعاتی است که تاکنون گزارش نشده و چنانچه مشترکی با این موارد روبه‌رو شده است، آن را از طریق سامانه ۱۹۵ به رگولاتوری اطلاع دهد.
وی تأکید کرد که هزینه‌ی این سرویس باید به‌صورت دقیقه‌ای و با اطلاع مشترک روی قبض تلفن ثابت بیاید و مشترکان باید توجه داشته باشند که به هیچ عنوان نباید هزینه دیگری برای دریافت خدمات شماره‌های ۹۰۹ پرداخت کنند.

 

تازه ترین ها
نقش
1404/10/01 - 11:41- امنیت زیرساخت

نقش هویت‌های غیرانسانی در تکمیل امنیت رایانش ابری

با افزایش تهدیدات سایبری در محیط‌های ابری، هویت‌های غیرانسانی به‌عنوان یک مؤلفه کلیدی در مدیریت مؤثر امنیت، در حال تبدیل شدن به یکی از ارکان راهبردی سازمان‌ها هستند

تفاهم‌نامه
1404/10/01 - 11:36- سایرفناوری ها

تفاهم‌نامه پاکستان و چین در حوزه فناوری و دیجیتال

پاکستان و چین ۲۴ تفاهم‌نامه فناوری برای تعمیق همکاری‌های دیجیتال امضا کردند.

هشدار
1404/10/01 - 11:33- جرم سایبری

هشدار اف‌بی‌آی درباره کلاهبرداری «آدم‌ربایی مجازی»

اف‌بی‌آی نسبت به شیوه‌ای جدید از کلاهبرداری هشدار داده است که در آن مجرمان با سرقت و دستکاری عکس‌های شبکه‌های اجتماعی، قربانیان را با تهدیدهای جعلی آدم‌ربایی وادار به پرداخت فوری باج می‌کنند.