about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
«حملات
1404/07/10 - 08:30- جنگ سایبری

«حملات تخریبی» به کشور۳ برابر شد/ افشای نام «اهداف اصلی» حملات هکرها

بر اساس داده‌های گزارش سالانه گراف، هوش مصنوعی مولد (GenAI) چشم‌انداز تهدیدات ایران را در سال ۱۴۰۳ دگرگون کرد؛ جایی که حملات با LLMJacking، باج‌افزار و فریب‌های پیشرفته، نهادهای دولتی و آموزشی را در کانون هدف قرار دادند.

تمرکز
1404/06/26 - 14:35- جنگ سایبری

تمرکز اسرائیل بر «پیجر» و جنگ الکترونیک در نبردهای آینده با ایران

مقامات رژیم صهیونیستی، طراحی عملیات‌های غافلگیر کننده ای همچون عملیات پیجرها برای جنگ آینده با ایران را ضروری می دانند.

اسرار
1404/08/05 - 14:27- جنگ سایبری

اسرار نظامی و اطلاعات سری پدافند لیزری اسرائیل به دست هکرها افتاد

گروه هکری جبهه پشتیبانی سایبری «الجبهة الإسناد السيبرانية» اعلام کرد که با نفوذ به شرکت نظامی مایا، به اطلاعات محرمانه پدافند پیشرفته لیزری Iron Beam و تعداد زیادی از سلاح‌های پیشرفته اسرائیل دست یافته است.

سرویس امنیتی اسرائیل اعلام کرد به کمک یک برنامه نظارتی می‌تواند افراد دارای علائم مثبت کووید-19 را شناسایی کند.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ شین‌بت، سرویس امنیتی اسرائیل اعلام کرد به کمک یک برنامه نظارتی 500 نفر را با علائم مثبت کووید-19 شناسایی کرده که با افراد ناقل این ویروس در تماس بوده‌اند و این امر تأکید بر ردیابی بیماران با وجود نگرانی‌های عمیق در مورد تخلفات حفظ حریم شخصی و عدم نظارت پارلمانی است.

طی 2 هفته گذشته، آژانس امنیت داخلی با استفاده از داده‌های تلفن همراه و کارت‌های اعتباری – که به‌طور کلی فقط در موراد مبارزه با تروریسم اجازه استفاده از آنها وجود دارد – با وزارت بهداشت اسرائیل همکاری کرده است.

سازمان امنیت داخلی اسرائیل در بیانیه‌ای اظهار داشت :

«در 2 هفته گذشته به‌صورت شبانه‌روزی تیمی از کارمندان شین‌بت تلاش کرده‌اند تا جای ممکن تصویری دقیق از ساکنان اسرائیلی در تماس با یماران مبتلا به کروناویروس و ارتباط آنها با افراد دیگر به وزارت بهداشت ارائه دهند؛ زیرا بعضی افراد ناخواسته ناقل این بیماری هستند و بدون شناسایی سریع و عدم قرنطینه بیماران، آنها می‌توانند به‌طور ناخواسته افراد زیادی را آلوده کنند.»

شین‌بت از آمار نهایی موارد شناسایی شده مرتبط با افراد ناقل خبر نداد؛ اما مدعی شد که برنامه قدرتمند نظارتی متکی بر انبوه داده‌های جمع‌آوری شده از تلفن‌ها و دیگر ابزار دیجیتال تنها با هدف مبارزه با ویروس همه‌گیر کرونا استفاده شده است.

طبق قوانین دولتی، سرویس امنیتی اسرائیل اجازه استفاده از داده‌ها پس از پایان برنامه را ندارد، اگرچه وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی اجازه استفاده از این اطلاعات تا 60 روز بیشتر برای اهداف تحقیقاتی و احتمالاً از بین بردن مسیر شیوع بیماری را داده بود.

چندی پیش، دیوان عالی دادگستری دستور لغو و مسدود شدن برنامه شین‌بت و عملکرد پلیس اسرائیل در خصوص داده‌های مشابه برای اجرای دستورات قرنطینه را صادر کرد.

بعد از درخواست گروه‌های مدافع علیه برنامه نظارتی گسترده، عالی‌ترین سازمان قانونی اسرائیل هشدار داد که در صورت عدم نظارت مجلس عملیات شین‌بت متوقف خواهد شد. کنست (پارلمان اسرائیل)، پس از تعطیل شدن به دستور یولی ادلشتاین (Yuli Edelstein)، سخنگوی پیشین دوباره آغاز به کار کرد و کمیته فرعی خدمات مخفی (Clandestine Services) تأسیس شد که به دادگاه اجازه صدور حکم برای مقابله با سازمان امنیتی را می‌داد.

درمورد پلیس اسرائیل – که با دستور منع استفاده از داده‌های موقعیت تلفن همراه روبرو شده بود – دادگاه با تعهد دولتی مبنی بر قانونی شدن نظارت موافقت کرد. دیوان عالی هشدار داد كه درصورت عدم قانونی شدن نظارت تا هفته‌های آتی، بار دیگر مجبور به مداخله خواهد شد. درنتیجه به گفته قاضی، با توجه به محدودیت‌های اضافی دولت كه انتظار می‌رود برای جلوگیری از حركت بیشتر تأیید شود، از نظارت باید تاحد ممکن برای به حداقل رساندن نقض حریم خصوصی استفاده شود.

پس از این حکم، گروه‌های اقلیت «Adalah» و انجمن حقوق مدنی اسرائیل هر كدام بیانیه‌هایی مطرح و اقدامات دادگاه برای اطمینان از اجرای درست نظارت تحت نظر پارلمان را تحسین کردند. درنتیجه طبق این حکم شین‌بت می‌توانست عملیات ردیابی دیجیتال با هدف جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را ادامه دهد.

به گفته آژانس امنیتی، در این ردیابی از موقعیت مکانی تلفن همراه، داده‌های کارت‌های اعتباری و دیگر اطلاعات دیجیتال برای هشدار و دستور قرنطینه برای افرادی استفاده می‌شود که در 2 هفته گذشته به مدت 10 دقیقه یا بیشتر و با فاصله 2 متری با موارد آلوده به ویروس ارتباط داشته‌اند.

در اقدام جدید، از فناوری جدید سایبری برای ردیابی استفاده می‌شود؛ این فناوری در گذشته تنها برای ردیابی موارد مشکوک و تروریست‌ها به‌کار می‌رفته است.

گروه‌های مدافع حقوق بشر و فعالان سیاسی ضمن انتقاد از سیاست حزب لیکود عنوان کردند كه ادامه بن‌بست سیاسی در كنست مانع از ایجاد كمیته‌های پارلمانی برای نظارت بر این مورد جدید می‌شود.

چندین کشور اروپایی از جمله انگلیس، آلمان و ایتالیا با استفاده از ابزارهای مشابه حرکات افراد ناقل و مرتبط با افراد درگیر ویروس کرونا را تحت نظر دارند.

منبع:

تازه ترین ها
تعمیق
1404/09/24 - 18:25- اروپا

تعمیق روابط اوکراین و استونی در حوزه امنیت سایبری

اوکراین همکاری خود را با استونی در زمینه حکومتداری دیجیتال و امنیت سایبری عمیق‌تر کرد.

هشدار
1404/09/24 - 16:37- اروپا

هشدار رئیس ام آی 6 درباره افزایش فشار بر پوتین

رئیس جدید سرویس اطلاعات مخفی بریتانیا در نخستین سخنرانی عمومی خود در روز دوشنبه درباره تهدید حاد ناشی از روسیه‌ای «تهاجمی، توسعه‌طلب و تجدیدنظرطلب» هشدار خواهد داد.

تداوم
1404/09/24 - 16:28- آمریکا

تداوم هک گسترده شبکه‌های مخابراتی آمریکا توسط چین

مارک وارنر، سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیا، اعلام کرد که چین همچنان در حال هک شبکه‌های مخابراتی ایالات متحده است؛ حمله‌ای سایبری که به این کشور امکان می‌دهد به ارتباطات تقریباً همه آمریکایی‌ها دسترسی پیدا کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.