about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

کارشناسان معتقدند که قابلیت‌های سایبری موساد در اراضی اشغالی به چالش کشیده شد.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ در 7 اکتبر 2023، حمله موفقیت‌آمیز حماس به رژیم صهیونیستی به طور جدی توانایی‌های سایبری اسرائیل در حفاظت از امنیت ملی را تضعیف کرد. کارشناسان به دنبال پاسخ این پرسش هستند که چگونه واحد موساد، که در گذشته مدعی خنثی کردن اهداف دشمنان خود بوده، علائم هشدار دهنده این تهدید وجودی را از دست داده است؟

پس از پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945، رژیم صهیونیستی سازمان جاسوسی موساد را سازماندهی کرد. هدف و دامنه تشکیل این سازمان جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و جلوگیری از حمله دشمنان به اسرائیل بود. علاوه بر این، موساد قرار بود استراتژی‌های بلندمدتی برای خنثی کردن دشمنانش در آینده را تدوین کند.

امروزه، عملیات‌های اطلاعاتی موساد و پویایی جنگ سایبری واحد 8200 با ادعای قابلیت‌های سایبری و جمع‌آوری اطلاعات مشهور است. کارشناسان مدعی هستند که این واحد یکی از پیشرفته‌ترین و پیچیده‌ترین واحدهای جهانی است که اغلب با آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) مقایسه می‌شود. با این حال، مانند هر سازمان اطلاعاتی، واحد 8200 در حوزه‌ای عمل می‌کند که در آن دشمنان دائماً تاکتیک‌ها، تکنیک‌ها و رویه‌های خود را تکامل می‌دهند و پیش‌بینی تهدیدات آینده را دشوار می‌کنند.

قابلیت‌های عمده موساد برای کاهش احتمال حملات سایبری

اعتقاد بر این است که موساد عملیات‌های سایبری تهاجمی، از جمله هک کردن سیستم‌های رایانه‌ای، ایجاد اختلال در شبکه‌ها و انجام حملات سایبری برای خرابکاری، را انجام می‌دهد.

علاوه بر قابلیت‌های تهاجمی، موساد احتمالاً به شدت بر دفاع سایبری برای محافظت از سازمان‌های دولتی، زیرساخت‌های نظامی و دارایی‌های حیاتی اسرائیل تمرکز می‌کند.

موساد همچنین با سایر آژانس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، مانند واحد 8200، که به دلیل تخصص خود در اطلاعات سیگنال‌ها (SIGNIT) و جنگ سایبری مشهور است، همکاری نزدیکی دارد. همکاری با شرکت‌های خصوصی امنیت سایبری و دانشگاهیان نیز برای افزایش قابلیت‌ها رایج است.

موساد ممکن است عملیات‌های سایبری خارجی را برای جمع‌آوری اطلاعات، مختل کردن تهدیدات علیه منافع اسرائیل یا حمایت از متحدان انجام دهد.

براساس مقاله نیویورک تایمز مورخ اول دسامبر 2023، سازمان اطلاعاتی موساد این ایده را در نظر گرفته بود که حماس حمله‌ای علیه یهودیان در نزدیکی نوار غزه انجام می‌دهد. با این حال، با توجه به اینکه حماس پیچیدگی و منابع لازم برای اجرای چنین حمله موفقیت‌آمیزی را نداشت، آن را یک رویداد کم‌احتمال می‌دانستند. اما پارادایم اطلاعاتی تغییر کرد، زیرا سازمان‌های اطلاعاتی اکنون از قدرت‌های محور مانند چین، روسیه، ایران و کره شمالی کمک مالی و نظامی دریافت می‌کنند.

«تغییر پارادایم اطلاعاتی» به این معنی است که ارزیابی‌های قبلی درباره توانایی‌ها و مقاصد حماس ممکن است با توجه به اطلاعات جدیدی که حاکی از حمایت بیشتر از سوی این کشورها است، نیاز به بازنگری داشته باشد. این می‌تواند بر پویایی امنیت منطقه‌ای و استراتژی‌های دیپلماتیک و نظامی بین‌المللی تأثیر بگذارد.

کتاب «هدف : تهران» نوشته مشترک جونا باب (Jonah Bob) و ایلان اویاتار (Ilan Evyatar) است. این کتاب درمورد پویایی‌های پیچیده ژئوپلیتیکی پیرامون ایران، چشم‌انداز تهران و روابط بین‌المللی آن، به‌ویژه تنش‌های پیرامون برنامه هسته‌ای آن تمرکز دارد. افشای اسناد گسترده‌ای از سوی اسرائیل حاکی از نقض برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) توسط ایران، یک اتهام بزرگ است. برجام توافقی بود که در ژوئیه 2015 در وین بین ایران و گروه 1+5 (پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد : چین، فرانسه، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده به اضافه آلمان) و اتحادیه اروپا منعقد شد.

نویسندگان در این کتاب ادعا کردند که رژیم صهیونیستی انبار عظیمی از اسناد را کشف کرده که نشان می‌دهد ایران به وضوح توافق برجام بین ایالات متحده و ایران را در محدود کردن قابلیت‌های پلوتونیوم هسته‌ای در منطقه نقض می‌کند.

اسرائیل از طریق جاسوسی سایبری و دیگر ابزارهای بین‌المللی تلاش می‌کند از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای جلوگیری کند زیرا مدعی است که ایران می‌تواند منطقه خاورمیانه را بی‌ثبات و توافق‌نامه صلح ابراهیم را تضعیف کند.

صلح ابراهیم، توافق بین اسرائیل و چندین کشور عربی برای عادی‌سازی روابط در منطقه، تلقی می‌شود. اقدامات این رژیم برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانمندی‌های هسته‌ای نشان دهنده تمایل ظاهری به حفاظت از توافقات است.

این تنش‌های هسته‌ای، رقابت‌های تاریخی و ائتلاف‌های در حال تغییر که با توافق‌نامه ابراهیم مشخص شده، پویایی بین اسرائیل، ایران و خاورمیانه گسترده‌تر را شکل می‌دهد. اقدامات هر طرف در این زمینه احتمالاً پیامدهای مهمی برای امنیت منطقه و دیپلماسی بین‌المللی خواهد داشت.

منبع:

تازه ترین ها
آموزش
1405/05/15 - 16:54- هوش مصنوعي

آموزش تفکر محاسباتی و هوش مصنوعی در مدارس هند

هند در حال گسترش آموزش تفکر محاسباتی و هوش مصنوعی در مدارس است.

میزان
1405/05/15 - 16:35- آسیا

میزان آمادگی مالزی در حوره امنیت سایبری

به گفته شرکت کسپرسکی، مالزی در آمادگی امنیت سایبری دولتی به سنگاپور نزدیک شده است.

معرفی
1405/05/15 - 16:32- هوش مصنوعي

معرفی سه افزونه آموزشی توسط اوپن‌اِی‌آی

شرکت اوپن‌اِی‌آی، سه افزونه آموزشی را معرفی کرد که برای کمک به معلمان مدارس، مربیان دانشگاه و دانشجویان کالج طراحی شدند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.