وایدن، مانع تأیید نامزد ترامپ برای ریاست آژانس امنیت سایبری آمریکا
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، وی معتقد است که این آژانس از مدتها پیش از انتشار گزارشی بدون طبقهبندی امنیتی مربوط به سال ۲۰۲۲ درباره مشکلات امنیتی شرکتهای مخابراتی آمریکا خودداری کرده است.
وایدن این اقدام آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده (CISA) را پوششی چندساله برای پنهان کردن سهلانگاری امنیت سایبری شرکتهای مخابراتی خواند.
او گفت تا زمانی که این گزارش منتشر نشود، با تأیید پلنکی مخالفت خواهد کرد، چرا که انتشار آن به کنگره و عموم مردم کمک میکند تا تهدیدات فعلی و نیاز به دفاع سایبری قویتر را بهتر درک کنند.
به گفته وایدن، کارکنانش این گزارش را در سال ۲۰۲۳ مرور کردهاند و او از ژوئیه ۲۰۲۲ خواهان انتشار آن توسط آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده بوده است.
آژانس اظهار کرد که به دلیل مصونیت فرایند تصمیمگیری، نمیتواند این گزارش را علنی کند؛ دلیلی که وایدن آن را بیاساس میداند.
در بیانیه وایدن آمده است:
این گزارش یک سند فنی است که حاوی اطلاعات واقعی درباره امنیت مخابرات ایالات متحده است.
از آنجا که این گزارش درباره گزینههای سیاستی برای مقابله با تهدیدها بحث نمیکند، وایدن میگوید مردم حق دارند آن را ببینند.
این کشمکش در پی افشای حمله سایبری طوفان نمک (Salt Typhoon) در نوامبر اتفاق افتاده است؛ حملهای که دولت چین را قادر ساخت به چندین شرکت مخابراتی نفوذ کرده، دادههای تماس کاربران را سرقت کند و ارتباطات خصوصی مقامات دولتی را نیز تحتالشعاع قرار دهد.
معاون رئیسجمهور جیدی ونس اعلام کرده که ارتباطات او و دونالد ترامپ در این حمله فاش شده است.
وایدن در بیانیه خود گفته است که آسیبهای امنیتی ناشی از طوفان نمک نتیجه مستقیم کوتاهی شرکتهای مخابراتی آمریکا در رعایت اصول پایه امنیت سایبری مانند نصب بهموقع بهروزرسانیها و استفاده از احراز هویت چندمرحلهای و همچنین ناتوانی نهادهای فدرال در پاسخگو کردن این شرکتها است.
شان پلنکی به این موضوع واکنشی نشان نداد.
آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده نیز پاسخ را به کاخ سفید ارجاع داد، که آن هم هنوز واکنشی نشان نداده است.
خبرگزاری رویترز نخستینبار از برنامه وایدن برای مسدود کردن این انتصاب خبر داد.
به گفته وایدن، کارشناس ارشد امنیت مخابراتی آژانس در تابستان گذشته شکایتی افشاگرانه درباره مشکلات امنیتی ثبت کرده است.
این مقام آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا که به اطلاعات محرمانه دسترسی داشته، به کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) گفته که موارد متعددی از تلاشهای موفق و غیرمجاز برای دسترسی به دادههای موقعیت مکانی کاربران شبکه توسط ارائهدهندگان خدمات ارتباطی در ایالات متحده رخ داده است.
این افشاگر همچنین به کمیسیون اطلاع داده که نظارت خارجی شامل رهگیری پیامهای صوتی و متنی و ارسال جاسوسافزار به دستگاههای هدف بوده است.
وایدن ادعا میکند شرکتهای مخابراتی ایالات متحده هنوز هم حداقل استانداردهای امنیت سایبری را رعایت نمیکنند.