توسعه ابزار جدید هوش مصنوعی در دانشگاه بن گوریون
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ دانشمندان دانشگاه بن گوریون (Ben Gurion) در سرزمینهای اشغالی مدعی شدند که یک ابزار هوش مصنوعی جدید را توسعه دادهاند که میتواند درک بیماریهای انسانی را با شناسایی پروتئینهایی بهبود بخشد که نقش اصلی در فرآیندهای بیولوژیکی دارند.
این الگوریتم که به عنوان تشخیص گره غیرعادی نمودار وزنی (WGAND) شناخته میشود، از تکنیکهایی مشابه آنچه در امنیت سایبری استفاده میشود برای شناسایی فعالیتهای مشکوک در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی استفاده میکند. این سیستم به جای تجزیه و تحلیل رفتار کاربر، تعاملات بین پروتئینها را نقشهبرداری میکند تا آنهایی را که بهعنوان رابطهای کلیدی در بدن عمل میکنند، مشخص کند که به طور بالقوه نشان میدهد که چگونه اختلالات رخ میدهند.
این تحقیق که در مجله «GigaScience» منتشر شد، نشان داد که تشخیص گره غیرعادی نمودار وزنی در شناسایی پروتئینهای مرتبط با بیماریهای عصبی و قلبی عروقی از سایر مدلها بهتر عمل میکند؛ همچنین پروتئینهای دخیل در سیگنالدهی عصبی و عملکرد ماهیچهها را برجسته میکند که بخشهای حیاتی برای تحقیقات و درمان پزشکی هستند.
این پروژه منعکس کننده یک رویکرد بین رشتهای است که زیستشناسی را با روشهایی از علوم داده و تشخیص تهدید سایبری ادغام میکند. این دانشگاه در اطلاعیهای اظهار داشت:
«با ترکیب ابزارهای زیستشناسی و امنیت سایبری، این سیستم میتواند پروتئینهای پنهان اما مهم را شناسایی کند.»
محققان بر این باورند که تشخیص گره غیرعادی نمودار وزنی میتواند راه را برای درمانهای پزشکی دقیقتر هموار و به دانشمندان کمک کند تا سیستمهای پیچیده بدن، بهویژه آنهایی که در مسیرهای بیماری دخیل هستند، را بهتر درک کنند.