تشخیص بیماری قلبی توسط هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، تیمی از محققان بیمارستان مونت سینای در نیویورک با موفقیت یک ابزار هوش مصنوعی را برای ارزیابی دقیقتر احتمال کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM) در بیماران کالیبره کردهاند.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یا بهاصطلاح مخفّف انگلیسی HCM، یک بیماری نسبتاً شایع قلبی است که تقریباً یک نفر از هر ۲۰۰ نفر به آن مبتلا میشوند. اهمیت این بیماری هم از جهت شیوع آن و هم از جهت درگیری و بروز علایم بیماری در سنین جوانی و در محدوده سن بلوغ است که نسبت به سایر بیماریهای قلبی که در سنین بالاتر بروز میکنند، اهمیت بیماری و لزوم توجه به آن را بیشتر میکند. HCM میتواند منجر به عوارض جدی مانند نارسایی قلبی یا مرگ ناگهانی قلبی شود.
الگوریتم ویز اِچ سیام (Viz HCM)که قبلاً توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده تأیید شده بود، اطلاعات مبهم و مشکوکی ارائه میداد. به لطف ابزار هوش مصنوعی، پزشکان اکنون میتوانند تخمینهای دقیقتری به بیماران ارائه دهند.
محققان این الگوریتم را بر روی نزدیک به ۷۱ هزار بیمار که بین مارس ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۴ تحت نوار قلب قرار گرفته بودند، اجرا کردند. از این تعداد، ۱۵۲۲ نفر توسط هوش مصنوعی شناسایی شدند و بررسی بیشتر سوابق پزشکی و تصویربرداری تشخیصها را تأیید میکند.
کارشناسان اعلام کردند که این پیشرفت با کمک به پزشکان در اولویتبندی بیماران بر اساس سطح خطر واقعی آنها، گردش کار بالینی را بهبود میبخشد.
فراتر از نوآوریهای تکنولوژیکی، این مطالعه گامی روبهجلو در ادغام مسئولانه هوش مصنوعی در عمل بالینی روزمره است که مراقبتهای بهداشتی را قابل تفسیرتر و مؤثرتر میکند.