تقویت زیرساختهای امنیت سایبری تایوان در برابر چین
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مقامات تایوانی اعلام کردند که یک مرکز امنیت سایبری با ترکیب منابع سازمانهای دولتی و شرکای جهانی، دفاع تایوان را در برابر هجوم هکها و سایر تهدیدات دیجیتال، که عمدتاً از چین سرچشمه میگیرند، تقویت خواهد کرد.
روزنامه تایپه تایمز گزارش داد که این ابتکار که توسط مؤسسه ملی امنیت سایبری در آوریل 2025 تشریح شد، بر حوزههای کلیدی از جمله تقویت تابآوری اجتماعی، دفاع از زنجیرههای تأمین و زیرساختها و تضمین استفاده ایمن از هوش مصنوعی نظارت خواهد کرد.
مؤسسه جهانی تایوان (GTI)، یک اندیشکده مستقر در ایالات متحده، در مارس 2025 گزارش داد که این جزیره خودگردان بالاترین میزان نفوذ سایبری را در هند و اقیانوسیه تجربه میکند. هکرهای تحت حمایت پکن، زیرساختهای حیاتی، شبکههای دیپلماتیک و دولتی و مالکیت معنوی صنایعی مانند تولیدکنندگان پیشرو در جهان نیمههادی تایوان را هدف قرار میدهند.
کارشناسان ادعا کردهاند که حزب کمونیست چین کمپین اجبار و خصومت خود را علیه تایوان افزایش داده است. مؤسسه جهانی تایوان مدعی شد که چین از طیف کاملی از فعالیتهای مخرب در فضای سایبری علیه تایوان استفاده و احتمالاً با مجرمان سایبری روسی همکاری میکند؛ پکن از اتصال شبکهای برای جمعآوری اطلاعات، تحریف محیط اطلاعاتی و آماده شدن برای جنگ استفاده میکند.
لای چینگ-ته (Lai Ching-te)، رئیس جمهور تایوان، در کنفرانس سالانه «Cybersec 2025»، که کارشناسان بینالمللی را در اواسط آوریل به تایپه کشاند، گفت:
«با افزایش تهدیدات دیجیتال، افراد و سازمانها باید یک شبکه امنیت سایبری جهانی ایجاد کنند. شبکههای دولتی تایوان به طور متوسط روزانه 2.4 میلیون تلاش برای نفوذ در سال 2024 داشتهاند که بیش از 2 برابر سال قبل است. یک طرح 4 ساله امنیت سایبری که اخیراً اعلام شده شامل توسعه فناوریها و تقویت شبکههای امنیت اطلاعات است.»
به گفته این مقام تایوانی، مرکز امنیت سایبری برنامهریزیشده بخشی از استراتژی امنیت اطلاعات شورای امنیت ملی تایوان است که در اوایل آوریل ۲۰۲۵ رونمایی شد. به گزارش تایپه تایمز، این طرح بر حفاظت از سیستم فرماندهی عملیاتی ارتش برای جلوگیری از سرقت دادهها و تضعیف سیستمهای دفاعی توسط دشمنان تأکید دارد.
طبق گزارش مؤسسه جهانی تایوان، هکرهای چینی جمعآوری اطلاعات سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و اجتماعی را در اولویت قرار میدهند. در این گزارش به گروهی به نام «Flax Typhoon» اشاره شده که گمان میرود در استان فوجیان چین، در آن سوی تنگه تایوان، مستقر باشد. طبق گفته کارشناسان، از اواخر سال ۲۰۲۳ تا اوایل سال ۲۰۲۴، این گروه زیرساخت شبکه در یک دانشگاه تایوان را برای هدف قرار دادن نهادهای دیپلماتیک و دولتی، شرکتهای الکترونیکی و اندیشکدهها به خطر انداخته است.
مؤسسه جهانی تایوان خاطرنشان کرد که این کشور به دلیل تداوم فعالیت عوامل دولتی چین، نمیتواند آسوده خاطر باشد.