تقویت هوش مصنوعی درمیان کشورهای عضو آسهآن
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ مالزی و کشورهای عضو آسهآن (Asean) در تلاش برای مقابله با تهدید رو به رشد جرایم سایبری جهانی، تلاشهای خود را برای تقویت ابتکارات و استانداردهای امنیتی هوش مصنوعی (AI)، از جمله بررسی پیشنهادهای اشتراکگذاری استعدادها در مرزهای مرزی، افزایش میدهند.
داتوک امیرالدین عبدالوهاب (Amirudin Abdul Wahab)، مدیر اجرایی سازمان امنیت سایبری مالزی (CSM)، بر لزوم ایجاد اعتماد منطقهای توسط کشورهای آسهآن در مورد تبادل دادههای مرزی برای مقابله با تهدیدات امنیت سایبری به شیوهای یکپارچهتر تأکید کرد.
وی در سخنرانی خود در نمایشگاه اخیر «GITEX ASIA x AI Everything» در سنگاپور گفت که تهدیدات سایبری تا حد زیادی در بین کشورها مشابه هستند و پرداختن به این خطرات نیازمند تلاشهای مشترک بین ملتها است.
امیرالدین تأکید کرد که اگرچه کشورهای آسهآن از طریق تیم واکنش اصطراری رایانهای (CERT) منطقهای آسهآن، بستری برای اشتراکگذاری اطلاعات حوادث سایبری، با یکدیگر همکاری میکنند، اما اقدامات بیشتری مورد نیاز است، به ویژه با توجه به اینکه فناوریهای هوش مصنوعی به سرعت در حال تکامل هستند.
او خاطرنشان کرد:
«ابتکارات برای تقویت امنیت هوش مصنوعی بسیار مهم هستند؛ به عنوان مثال، ما در مالزی در حال کار روی چیزی به نام استانداردهای منطقهای مربوط به امنیت هوش مصنوعی هستیم. این موضوع همچنین در نشست مقامات ارشد دیجیتال آسهآن (ADGSOM) در اوایل امسال مورد تصمیمگیری و توافق قرار گرفت. در عین حال، ما باید نوعی اعتماد منطقهای در تبادل دادههای فرامرزی ایجاد کنیم که شامل مشارکت در آموزش شبیهسازی و توسعه پلتفرمهای خودمان و موارد مختلف دیگر باشد.»
به گفته مدیر اجرایی سازمان امنیت سایبری مالزی، درحالیکه آسهآن در حال حاضر تیم واکنش اضطراری رایانهای منطقهای آسهآن (CERT) را برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات حوادث سایبری دارد، اکنون نیاز فوری به تقویت چارچوبها مطابق با تکامل سریع هوش مصنوعی وجود دارد.
امیرالدین همچنین خواستار تحرک بیشتر استعدادهای امنیت سایبری و هوش مصنوعی در سراسر آسهآن برای رفع کمبود مهارتها و افزایش همکاری منطقهای شد.
استعداد در امنیت سایبری و هوش مصنوعی همچنان کمیاب است. او افزود که تسهیل جابهجایی استعدادهای فرامرزی میتواند همکاری منطقهای را به ویژه در بحبوحه چالشهای فزاینده جهانی شدن، به طور قابل توجهی تقویت کند.
وی همچنین تلاشهای ملی مالزی را برای تضمین توسعه و استقرار اخلاقی و ایمن فناوریهای هوش مصنوعی به اشتراک گذاشت. دفتر ملی هوش مصنوعی مالزی (NAIO) 7 چارچوب را توسعه داده که بر حوزههایی از جمله امنیت هوش مصنوعی، امنیت سایبری برای هوش مصنوعی و حاکمیت هوش مصنوعی متمرکز هستند. این 7 چارچوب، حوزههایی مانند امنیت هوش مصنوعی، امنیت سایبری برای هوش مصنوعی و حاکمیت در هوش مصنوعی را علاوه بر حوزههای مختلف دیگری پوشش میدهد که مشارکت ذینفعان در امنیت سایبری را نیز شامل میشود.
او گفت که این موضوع نه تنها دولت را درگیر میکند، بلکه بازیگران صنایع دولتی، خصوصی و دانشگاهی نیز در آن نقش دارند.
جاستین آنگ (Justin Ang)، افسر ارشد آژانس امنیت سایبری سنگاپور (CSA)، در ادامه بحث تأکید کرد که امنیت سایبری یک مسئولیت مشترک است و کشورهای آسهآن باید همکاری بینالمللی و منطقهای را فوراً افزایش دهند.
او اظهار داشت که سنگاپور به عنوان یک کشور، قطعاً در مقایسه با نفوذ ائتلاف آسهآن برای تقویت امنیت سایبری، کوچک است.
آنگ تصریح کرد:
«اساساً، ما میخواهیم اطلاعات را سریعتر تبادل کنیم زیرا با توجه به سرعت بالای پیشرفت فناوری هوش مصنوعی، این امر ضروری است.»
پانوپونگ تانوتونگ (Panupong Thanutong)، رئیس امنیت فناوری اطلاعات و مدیر موقت دفتر فناوری اطلاعات در آژانس ملی امنیت سایبری تایلند (NCSA)، ضمن تأکید بر نیاز فوری به ایجاد تابآوری قوی منطقهای در برابر تهدیدات سایبری، گفت:
«ما همکاریهای منطقهای زیادی داریم و خطرات هوش مصنوعی سنگین است و باید با هم ارزیابی شوند. ما باید بستری برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات (تهدید) تازه دریافت شده داشته باشیم.»
فرانسل مارگارث پادیلا-تابورلوپا (Margareth Padilla-Taborlupa)، سخنگوی نیروهای مسلح فیلیپین، هشدار داد که چشمانداز هوش مصنوعی به سرعت در حال تحول است.
او گفت اگرچه هر کشوری قوانین و سیاستهایی را وضع کرده، اما این فناوری همیشه به سرعت در حال پیشرفت است و تطبیق قوانین و چارچوبهای موجود برای مقابله با تهدیدات این فناوری را دشوار میکند.
پادیلا عنوان کرد:
«در فیلیپین، ما از سیاستهای قویتری برای رسیدگی به این چشمانداز فناوری در حال تحول حمایت میکنیم، اما جنبههای بسیاری، به ویژه از نظر اخلاقی، وجود دارد که نیاز به توجه دارند. به عنوان مثال، هوش مصنوعی و رباتیک که بدون کنترل مناسب در سیستمهای نظامی ادغام میشوند، میتوانند منجر به عواقب ناخواستهای شوند. با این حال، نقش اصلی ارتش محافظت از مردم و حفظ امنیت ملی است؛ بنابراین باید با سایر سازمانهای دولتی، غیردولتی و همچنین بخش عمومی به طور کلی همکاری و هماهنگی برقرار کنیم.»