تقویت دفاع سایبری در تایلند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ تایلند با تکمیل موفقیتآمیز مرحله دوم برنامه آموزشی ملی، که بیش از 100 هزار نفر را با مهارتهای سایبری حیاتی مجهز کرده، به طور قابل توجهی قابلیتهای امنیت سایبری خود را تقویت میکند.
این طرح ابتکاری با پشتیبانی وزارت اقتصاد و جامعه دیجیتال (DE)، با هدف همسو کردن دفاع سایبری تایلند با استانداردهای بینالمللی انجام میشود.
در مراسم اختتامیهای که به ریاست پراسرت جانتاراروانگتونگ (Prasert Jantararuangtong)، معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد و جامعه دیجیتال تایلند، برگزار شد، آژانس ملی امنیت سایبری (NCSA) دستاوردهای برنامه فشرده دوم ظرفیتسازی امنیت سایبری را جشن گرفت و از فارغالتحصیلان برجسته آکادمی ملی سایبری تازه تأسیس تایلند (THNCA) تقدیر کرد.
پراسرت بر نقش محوری امنیت سایبری در ایجاد اعتماد همزمان با ورود تایلند به دوران کاملاً دیجیتال تأکید کرد و اظهار داشت که سیاست این وزارتخانه، توسعه زیرساختهای دیجیتال و نیروی کار ماهر را برای پیشبرد امنیت پایدار اقتصادی، اجتماعی و ملی در اولویت قرار میدهد.
او همچنین بر فوریت مقابله با جرایم سایبری از جمله حسابهای جعلی، کلاهبرداریهای مراکز تماس و قمار آنلاین، از طریق افزایش همکاری بین سازمانی، مکانیسمهای سریعتر مسدود کردن حسابها و ایجاد یک مرکز هشدار سایبری برای مقابله با تهدیدات سایبری بینالمللی تأکید کرد؛ این امر شامل ارتقاء هماهنگی سایبری در بخشهای دولتی و خصوصی و ترویج استفاده از سیستمهای ابری امن دولتی خواهد بود.
پراسرت تأیید کرد:
«گواهینامههای اعطا شده امروز چیزی بیش از یک دستاورد هستند؛ آنها نیروی محرکه امنیت دیجیتال تایلند هستند. این برنامه نه یک پایان، بلکه آغازی به سوی آیندهای است که تایلند در آن از قابلیتهای قوی امنیت سایبری در صحنه جهانی برخوردار باشد.»
مارشال هوایی آمورن چامچوی (Marshal Amorn Chomchoey)، دبیرکل آژانس ملی امنیت سایبری تایلند، توضیح داد که این برنامه که توسط آکادمی ملی سایبری و با هدایت آژانس و حمایت صندوق توسعه اقتصاد و جامعه دیجیتال ارائه میشود، به طور سیستماتیک مهارتهای امنیت سایبری را در تمام سطوح ارتقا میدهد.
فاز دوم این پروژه از هدف خود فراتر رفت و بیش از 13 هزار مورد از سازمانهای زیرساختهای حیاتی، نهادهای نظارتی، سازمانهای دولتی، بخش خصوصی و عموم مردم را آموزش داد.
یکی از موفقیتهای قابل توجه، افزایش ۱۲ درصدی تعداد متخصصان تایلندی در کسب گواهینامه بینالمللی «CISSP» بود که از ۳۸۵ نفر به ۴۳۱ نفر افزایش یافت.
موفقیت این برنامه، کیفیت آموزش ارائه شده و تأثیر ملموس آن بر توسعه مهارتها را برجسته میکند. این دورهها شامل دورههای تخصصی در زمینههایی مانند هوش تهدیدات سایبری، هک اخلاقی، امنیت فناوری عملیاتی، پزشکی قانونی دیجیتال و مدیریت ریسک سایبری سطح بالا برای مدیران اجرایی بود.
یکی از نتایج کلیدی این طرح ابتکاری، راهاندازی رسمی آکادمی ملی سایبری تایلند (THNCA) است. این آکادمی به عنوان یک مرکز ملی برای یادگیری، تحقیق و توسعه پرسنل امنیت سایبری فعالیت خواهد کرد و هدف آن تبدیل شدن به یک منبع رقابتی جهانی از تخصص است.