تمرکز امارات بر مقابله مؤثر با حملات باجافزاری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ شورای امنیت سایبری امارات اعلام کرد که سیستمهای امنیت سایبری ملی با موفقیت حملات باجافزاری مخرب را علیه چندین بخش راهبردی در نهادهای دولتی و خصوصی هدف خنثی کردند. هدف این حملات نقض دادهها و قفل کردن سیستمهای دیجیتال بود.
این شورا تأکید کرد که سیستمهای امنیت سایبری اضطراری با همکاری مقامات مربوطه، روزانه حدود 200 هزار حمله سایبری را شناسایی و به طور پیشگیرانه با آنها مقابله کردند. علاوه بر این، آنها هکرها و منشاء حملات سایبری را شناسایی و از طریق چارچوبهای حفاظتی پیشرفته و سیاستهای امنیت سایبری به آنها رسیدگی کردند.
اخیراً تلاشهای پیچیدهای برای نقض مورد توجه قرار گرفت، بسیاری از فناوریهای هوش مصنوعی (AI) به عنوان چالشی نوظهور که زیرساختهای دیجیتال را هدف قرار میدهد. شورا روند رو به رشدی را در تهدیدات مبتنی بر هوش مصنوعی از جمله فناوریهای دیپفیک، مهندسی اجتماعی و بدافزارهای تقویتشده مانند باجافزار مشاهده کرد.
این شورا پیشبینی کرد که حملات سنتی مانند فیشینگ و مهندسی اجتماعی، همزمان با افزایش قابل توجه حملات سایبری پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی ادامه یابد. انتظار میرود این تهدیدات نوظهور بدون فناوریهای پیشرفته پیچیدهتر و تشخیص آنها سختتر باشد.
شورا بر لزوم رعایت استانداردهای امنیت سایبری برای محافظت در برابر چنین حملات مخربی توسط همه نهادهای دولتی و خصوصی تأکید کرد.
محمد الکویتی (Mohamed Al Kuwaiti)، رئیس شورای امنیت سایبری، مجدداً بر تعهد تمام نیروهای ملی به تقویت فضای دیجیتال امارات متحده عربی و حفاظت از زیرساختهای حیاتی مطابق با بهترین شیوههای جهانی تأکید کرد. وی اطمینان داد که زیرساخت دیجیتال پیشرفته امارات متحده عربی به خوبی برای شناسایی و کاهش تهدیدات سایبری با کارایی و سرعت بالا مجهز است.
او از مؤسسات و افراد دولتی و خصوصی خواست تا در برابر حملات سایبری احتمالی هوشیار و مراقب حملات فیشینگ و پیامهای کلاهبرداری باشند. به مؤسسات و افراد توصیه شد تا از افشای اطلاعات شخصی از طریق لینکهای مشکوک خودداری و فقط از کانالهای ارتباطی رسمی و امن استفاده کنند.
این شورا در مورد دسترسی روزافزون ابزارهای پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی در دست سازمانهای جنایتکار و گروههای هکری هشدار داد که میتواند منجر به افزایش حملات با هدف دقیق علیه نهادهای غیرآماده شود.
شورا همچنین بر اهمیت حفاظت از دادههای شخصی و تأیید صحت پیوندهای ایمیل برای جلوگیری از قربانی شدن در حملات سایبری تأکید کرد.
باجافزار نوعی نرمافزار مخرب است که دستگاههای الکترونیکی را آلوده و دادههای آنها را رمزگذاری و قفل میکند. دسترسی فقط با پرداخت باج مشخص، اغلب از طریق ارزهای رمزنگاری شده، بازیابی میشود. چنین حملاتی پیامدهای مالی قابل توجه و سالانه صدها میلیون دلار برای مؤسسات در سراسر جهان هزینه دارد.