تعلیق خدمات اسلک در روسیه
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، در آخر هفته، رسانههای محلی گزارش دادند که روسها پیامهایی از اسلک (Slack) دریافت کردند که هشدار میداد «طبق قوانین فعلی» این شرکت باید حسابهای مستقر در روسیه یا مرتبط با این کشور را تعلیق کند.
در پیامی که کاربران روسی اسلک به اشتراک گذاشتند، این اقدام به دنبال تحریمها و قوانین کنترل صادرات ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سایر حوزههای قضایی اجرایی، از جمله محدودیت در ارائه نرمافزار و خدمات به روسیه صورت گرفته است.
هفته گذشته، ایالات متحده تحریم های جدیدی را علیه روسیه اعمال کرد که هدف آن محدود کردن توانایی پایگاه نظامی-صنعتی روسیه برای بهره مندی از برخی خدمات نرم افزاری و فناوری اطلاعات ایالات متحده است.
این تحریمها ارائه خدمات مشاوره ای و طراحی فناوری اطلاعات با نام تجاری ایالات متحده، خدمات پشتیبانی فنی، و خدمات مبتنی بر فضای ابری برای نرمافزار مدیریت سازمانی و نرمافزار طراحی و تولید را برای هر شخصی در روسیه ممنوع میکند.
اسلک تاکنون به این موضوع واکنشی نشان نداده است.
این شرکت در ماههای اول پس از حمله مسکو به اوکراین در سال 2022، حسابهای اشخاص مرتبط با روسیه را غیرفعال کرد.
رسانههای روسی گزارش دادند که در آن زمان تعلیق اسلک بر شرکتهای بزرگ روسیه، از جمله بانک دولتی این کشور به نام اسبربانک (Sberbank)، تأثیر گذاشت.
اسلک در بیانیهای عنوان کرد:
کاربران مستقر در مناطق تحریمشده ممکن است پس از خروج از مناطق تحریمشده، دسترسی کامل به حسابها و دادههای خود را به دست آورند.
این بار، این تعلیق احتمالاً بر نهادهای غیر تحریمی و کاربران عادی تأثیر خواهد گذاشت.
به گفته پاول پوتخین، مالک ام تی اس لینک (MTS Link)، یک شرکت روسی که خدمات ارتباطی تجاری را ارائه می دهد، حتی شرکت هایی که مجوز اسلک را در خارج از کشور خریداری کرده اند، هشداری در مورد تعلیق در آینده دریافت کرده اند.
با شروع جنگ در اوکراین در دو سال پیش، بسیاری از شرکتهای فناوری غربی اعلام کردند که بازار روسیه را ترک میکنند یا فروش محصولات خود را در آنجا متوقف میکنند؛ چه به دلایل اخلاقی، چه به دلیل تحریمهای اقتصادی که اتحادیه اروپا یا ایالات متحده علیه روسیه تحمیل کردهاند.
شرکتهایی که اخیراً تعلیق خدمات خود را اعلام کرده اند شامل مایکروسافت، توسعهدهنده آنتیویروس آواست از کشور چک و پلتفرم توسعهدهنده داکر هاب (Docker Hub) هستند.
در پاسخ، روسیه تلاش می کند به جایگزین های فناوری داخلی روی آورد.
برای مثال، هفته گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه فرمانی را امضا کرد که سازمانهای دولتی، شرکتهای دولتی و تأسیسات زیرساخت اطلاعاتی حیاتی را از استفاده از سیستمهای دفاع سایبری «کشورهای غیردوست» منع میکند.