تکذیب حمله باجافزاری توسط دولت پِرو
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دولت پِرو ادعاهای مبنی بر تصاحب پلتفرم دیجیتال فدرال خود توسط یک باند باجافزاری را که قبلاً به دولتهای سراسر جهان حمله کرده، تکذیب کرد.
وزارت دولت و تحول دیجیتال پِرو بیانیهای در مورد تصاحب دامنه دولت توسط گروه باجافزاری ریسیدا (Rhysida) منتشر کرد.
این گروه خواستار باج ۵ بیتکوین، به ارزش حدود 472 هزار دلار، شدند و اسنادی را که ظاهراً از پورتال دولتی پرو «gob.pe» به سرقت رفته بود، به اشتراک گذاشتند.
ریاست شورای وزیران پِرو گفت که وبسایت به خطر نیفتاده و خدمات آن در طول هفته به کار خود ادامه داده است، اما اذعان کرد که هکرها به وبسایت اداره مالیات پایتخت منطقهای پیورا دسترسی پیدا کردهاند.
مقامات اظهار داشتند:
«به محض اطلاع از رویداد امنیتی احتمالی، اداره امنیت ملی دیجیتال (CNSD) بلافاصله هشدارهای پیشگیرانه را فعال کرد تا هرگونه خطر احتمالی را کاهش دهد. در حال بررسی این حادثه و همکاری با مقامات پیورا در مورد این موضوع هستیم.»
اداره مالیات پیورا بیانیهای منتشر و تأیید کرد که ۲۹ مارس سال جاری با یک حمله سایبری مواجه شده است. به گفته مقامات پیورا، این حادثه بر عملیات سازمان تأثیر گذاشت، اما سرویس ظرف ۴۸ ساعت دوباره برقرار شد.
تیم فناوری اطلاعات این حادثه را به دفتر دادستانی استان پیورا گزارش داد و سرقت هرگونه داده در جریان حمله را تکذیب کرد.
مقامات فدرال در بیانیه خود به نهادهای ایالتی هشدار دادند که همه حوادث سایبری باید به مرکز ملی امنیت دیجیتال گزارش شوند.
آنها از پروییها خواستند که فقط به اطلاعات منابع رسمی درون دولت تکیه کنند و از پیامهایی که ممکن است باعث سردرگمی یا هشدار بیدلیل شوند، خودداری کنند.
ساکنان این کشور از ماه اکتبر گذشته، زمانی که یکی از بزرگترین بانکهای کشور به دلیل نقض دادهها که شاید در آن اطلاعات تا ۳ میلیون مشتری فاش شده باشد، عذرخواهی کرد، در برابر تهدیدات سایبری در حالت آمادهباش بودهاند.
گروه باجافزاری ریسیدا با چندین حمله به دولتهای کویت و جمهوری دومینیکن و همچنین نقض دولتهای محلی در ایالات متحده و پرتغال، شهرت یافت.
در ایالات متحده، این گروه پس از حوادثی که شهرهای کلمبوس و سیاتل را درگیر کرد، خشم عمومی را برانگیخت که هر دو باعث اختلالات قابل توجه و نشت اطلاعات خطرناک شدند.
به گفته کارشناسان، ریسیدا به عنوان یکی از بیرحمترین باندهای باجافزاری شناخته میشود که به بیمارستانهای کودکان، شبکههای مراقبتهای بهداشتی برجسته، خیریههای مسیحی و کتابخانهها حمله میکند.