تایید خروج مدیرعامل تلگرام از فرانسه
به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی خبرگزاری سایبربان، دوروف روز دوشنبه در بیانیهای تأیید کرد که یک قاضی فرانسوی پیشتر مجوز خروج موقت او از این کشور را برای چندین هفته صادر کرده بود.
وی اظهار داشت:
میخواهم از قضات تحقیق به خاطر اجازه این اتفاق تشکر کنم، همچنین از وکلایم و تیمم که بهطور خستگیناپذیر تلاش کردند تا ثابت کنند تلگرام در زمینه نظارت، همکاری و مبارزه با جرایم نهتنها الزامات قانونی را رعایت کرده، بلکه سالها از آن فراتر رفته است. این روند همچنان ادامه دارد، اما حس فوقالعادهای است که دوباره به خانه بازگشتم.
تلگرام در سال ۲۰۱۷ دفتر مرکزی خود را به دبی منتقل کرد و دوروف نیز از آن زمان در این شهر سکونت دارد.
وی در سال ۲۰۲۱ شهروند امارات متحده عربی شد و تقریباً همزمان تابعیت فرانسه را نیز دریافت کرد.
بر اساس گزارشهای رسانهای که به نقل از یک مقام دادستانی پاریس منتشر شده است، حکم قضایی مبنی بر الزام دوروف به ماندن در فرانسه در جریان تحقیقات مربوط به تلگرام، از ۱۵ مارس تا ۷ آوریل به حالت تعلیق درآمده است.
دوروف در ماه اوت در فرودگاه لو بورژه در حومه پاریس دستگیر شد و با اتهاماتی در رابطه با جرایم سایبری و مالی مرتبط با تلگرام روبهرو گردید.
پس از دستگیری وی، تلگرام در بیانیهای اعلام کرد:
ادعای مسئول دانستن یک پلتفرم یا مالک آن در قبال سوءاستفادههای صورتگرفته از آن، کاملاً بیاساس است.
این شرکت همچنین تأکید کرد که مطابق قوانین اتحادیه اروپا عمل میکند و سطح نظارت آن مطابق با استانداردهای صنعت بوده و بهطور مداوم در حال بهبود است.
دوروف در بیانیهای در ماه اکتبر بیان کرد:
تلگرام برای محافظت از فعالان و مردم عادی در برابر دولتها و شرکتهای فاسد ساخته شده است. ما اجازه نمیدهیم مجرمان از پلتفرم ما سوءاستفاده کرده یا از عدالت فرار کنند.
تلگرام، که سال گذشته تعداد کاربران فعال ماهانه خود را ۹۵۰ میلیون نفر اعلام کرد، یک اپلیکیشن بسیار محبوب، بهویژه در اروپای شرقی است.
ساختار شبیه به شبکههای اجتماعی این اپ، به کاربران امکان میدهد اخبار منتشر کنند، ویدئوها را به اشتراک بگذارند و موقعیتهای جغرافیایی را فوراً ارسال کنند.
بااینحال، این قابلیتها اغلب توسط هکرها و دیگر عوامل تهدید مورد سوءاستفاده قرار میگیرد تا فایلهای مخرب و اطلاعات نادرست را منتشر کنند.
یک گزارش اخیر از سوی یک سازمان غیرانتفاعی حقوقی آمریکایی ادعا کرده که تلگرام از قابلیتی استفاده میکند که برخی از کاربران را در معرض محتوای افراطگرایانه قرار میدهد.
در سپتامبر گذشته، وزارت دادگستری ایالات متحده دو رهبر یک گروه برتریطلب سفیدپوست را که از تلگرام برای انتشار ایدئولوژی خود و هماهنگی فعالیتهایشان استفاده میکردند، تحت پیگرد قرار داد.
برخی از مجرمان سایبری از تلگرام بهعنوان بازاری برای فروش ابزارهای هک استفاده میکنند، در حالی که برخی دیگر از این اپ برای کنترل و هدایت حملات سایبری و استخراج اطلاعات کاربران بهصورت غیرقانونی بهره میبرند.