رد درخواست باج 10 میلیون دلاری توسط نخست وزیر مالزی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته سازمان هوانوردی و آژانس امنیت سایبری مالزی، قطعی رایانه در فرودگاه بینالمللی کوالالامپور (KLIA) به یک حمله سایبری نسبت داده شده است.
آژانس امنیت ملی سایبری مالزی (NACSA) و فرودگاههای مالزی بیانیهای مشترک منتشر و تأیید کردند که یک حمله سایبری باعث ایجاد اختلال در 23 مارس امسال شده است.
مقامات مالزیایی گفتند:
«تحقیقات همه جانبه بلافاصله برای ارزیابی ماهیت و میزان این حادثه آغاز شده است.»
این بیانیه در حالی منتشر شد که انور ابراهیم (Anwar Ibrahim)، نخست وزیر مالزی، نیز در سخنرانی این حادثه را تأیید کرد.
ابراهیم گفت که مهاجمان هلدینگ فرودگاههای مالزی بِرهاد (MAHB)، شرکتی که اکثر فرودگاههای کشور را اداره میکند، هدف قرار دادند و 10 میلیون دلار باج خواستند.
به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست (South China Morning Post)، نخست وزیر مالزی اظهار داشت:
«وقتی در این مورد به من اطلاع دادند، 5 ثانیه هم صبر نکردم. گفتم نه. اگر رهبران و نظامیان به ما اجازه دهند که در مقابل اولتیماتومهای جنایتکاران و خائنان، چه از داخل و چه خارج از کشور، سر تعظیم فرود آوریم، هیچ راهی برای این کشور امن نخواهد بود.»
ابراهیم نگفت چه گروهی پشت این حمله است و هیچ گروهی هم مسئولیت این حادثه را بر عهده نگرفت.
مگات زهیری مگات تاجالدین (Megat Zuhairy Megat Tajuddin)، مدیر اجرایی آژانس امنیت ملی سایبری مالزی، در بیانیهای عنوان کرد که این سازمان گزارشی در مورد حادثه در 23 مارس دریافت و وضعیت را از نزدیک دنبال کرده است. تاجالدین مدعی شد که این عملیات بر فرودگاه کوالالامپور تأثیری نداشته است.
مدیران ارشد فرودگاه مالزی اعلام کردند که با سایر شرکای فرودگاه همکاری میکنند تا اطمینان حاصل شود که عملیاتهای پرواز و پردازش مسافران به طور عادی ادامه مییابد.
یک قانونگذار سابق با به اشتراک گذاشتن عکسهایی از فرودگاه که نشان میدهد کارگران زمان خروج را روی تابلوی خشک مینویسند، دولت را به خاطر صریح نبودن درباره اوضاع مورد انتقاد قرار داد.
وی چو کیونگ (Wee Choo Keong)، که از زمان ترک پست به یکی از منتقدان برجسته دولت تبدیل شده، اظهار داشت:
«آیا این درست است که اختلال در فرودگاه شماره 1 و 2 بینالمللی کوالالامپور به دلیل شکست تجهیزات شبکه بوده است؟ سیستمها بیش از 10 ساعت از کار افتادند و بر نمایشگر اطلاعات پرواز، شمارندههای ورود و جابهجایی چمدانها تأثیر گذاشت. این منجر به عملیات دستی (مثلاً تختههای سفید برای ارتباطات) شد.»
طی 6 ماه گذشته، گروههای باجافزاری به سیستمهای مورد استفاده در فرودگاههای بینالمللی در سیاتل، ژاپن و مکزیک آسیب رساندهاند.