رد ادعای موفقیت مداخله خارجی در انتخابات آلمان
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، کنستانتین فون نوتز، نماینده حزب سبز، روز جمعه در گفتوگو با روزنامه فایننشال تایمز اظهار داشت که آلمانیها باید بپذیرند که انتخابات ما در حال حاضر در حال دستکاری شدن است و این دستکاری موفقیتآمیز بوده است.
فون نوتز، رشد حمایت از حزب راستگرای افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) که در این انتخابات رکورد ۱۵۲ کرسی از ۶۳۰ کرسی را به دست آورد و همچنین حزب چپ افراطی دی لینک، که ۶۴ کرسی کسب کرد، را به عنوان شواهدی از این مداخله مطرح کرد.
او بیان کرد:
احزاب افراطی راستگرا و چپگرا در تمام دموکراسیهای غربی در حال قدرتمندتر شدن هستند. و البته این موضوع به نفوذ خارجی ارتباط دارد. فکر میکنم این موضوع کاملاً واضح است. و اگر میخواهیم حاکمیت قانون و آزادی خود را حفظ کنیم، باید قاطعانه اقدام کنیم.
در واکنش به این اظهارات، یک سخنگوی وزارت فدرال کشور و امور داخلی آلمان اظهار کرد:
انتخابات فدرال توسط عوامل خارجی دستکاری نشده است. هیچ مداخلهای در روند انتخابات فدرال وجود نداشته است. به لطف روند رأیگیری کاغذی، هیچ شکی در مورد یکپارچگی انتخابات وجود ندارد.
این مقام همچنین سعی کرد میان دستکاری در روند رأیگیری و تأثیرگذاری بر فضای تبلیغاتی پیش از رأیگیری تمایز قائل شود.
او در عین حال اذعان کرد که در آستانه انتخابات فدرال، تلاشهای متعددی از سوی عوامل خارجی برای تأثیرگذاری بر فضای اطلاعاتی صورت گرفت.
این سخنگو افزود:
این تلاشها عمدتاً با هدف تضعیف اعتماد عمومی به روند دموکراتیک انتخابات و تأثیرگذاری بر رفتار رأیدهندگان انجام شد. روسیه چندین عملیات مخفیانه و کارزار اطلاعاتی را برای تأثیرگذاری بر انتخابات به نفع خود از طریق روشهای پنهانی اجرا کرد.
با این حال، وی تأکید کرد که این تلاشها عموماً تأثیرگذاری محدودی داشتند و یادآور شد که مقامات آلمانی ماهها پیش از روز انتخابات درباره تلاشهای روسیه برای اعمال نفوذ هشدار داده بودند.
خدمات امنیتی آلمان در آخرین روز کاری پیش از انتخابات هشدار دادند که ویدئوهای جعلی که بهطور آنلاین منتشر شدهاند و مدعی دستکاری در انتخابات فدرال آلمان هستند، بخشی از یک عملیات اطلاعاتی روسیه هستند.
این ویدئوهای جعلی ظاهراً با هدف تحریک نارضایتی میان طرفداران حزب راستگرای افراطی آلترناتیو برای آلمان منتشر شده بودند.
در این ویدئوها، برگههای رأیی نمایش داده میشدند که نام این حزب در آنها وجود نداشت یا رأیهای این حزب در حال نابود شدن بودند.
مقامات آلمانی ارزیابی کردند که این ویدئوها بخشی از یک کارزار اطلاعاتی روسیه به رهبری گروهی با نام طوفان-1516 (Storm-1516) بودهاند.
این گروه سال گذشته توسط شرکت مایکروسافت به عنوان یکی از عوامل مداخله در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شناسایی شد.
بحث درباره میزان تأثیر عملیات نفوذ خارجی در سیاست آلمان برای سالها یک موضوع بحثبرانگیز بوده است.
بسیاری از کارشناسان هشدار دادهاند که بزرگنمایی تأثیر این عملیات، در واقع به نفع همان دشمنان خارجی تمام میشود.
از سوی دیگر، نبود یک مکانیزم مؤثر برای اندازهگیری واقعی تأثیر این مداخلات باعث شده است که برخی دولتها بهدلیل ناتوانی در مقابله با این تهدیدات مورد انتقاد قرار گیرند.
در سال ۲۰۱۹، یک کمیته تحقیق پارلمان بریتانیا درباره انتشار اطلاعات نادرست و اخبار جعلی گزارش داد که دولت این کشور نمیتواند بهطور قطعی ادعا کند که هیچ مدرکی از دخالت موفقیتآمیز در فرآیندهای دموکراتیک وجود ندارد، زیرا موفقیت را نمیتوان پس از وقوع یک رویداد بهطور دقیق تعریف کرد.