راهاندازی مرکز عالی امنیت سایبری در امارات
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ امارات از ایجاد یک مرکز عالی امنیت سایبری با پشتیبانی گوگل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دولتی «Wam»، انتظار میرود ایجاد بیش از 20 هزار شغل و کمک به جذب سرمایهگذاری خارجی با برآورد هزینه 1.4 میلیارد دلاری تا سال 2030 در این مرکز حاصل شود. مرکز جدید همچنین به جلوگیری از خسارات مربوط به جرایم سایبری کمک خواهد کرد که گفته میشود به 6.8 میلیارد دلار تا سال 2030 میرسد.
یکی دیگر از جنبههای این پروژه، راهاندازی آکادمی امنیت سایبری گوگل در ابوظبی است. محمد الکویتی (Mohamed Alkuwaiti)، رئیس شورای امنیت سایبری امارات، گفت:
«همکاری استراتژیک با ابر گوگل (Google Cloud) سنگ بنای چشمانداز امارات متحده عربی برای تبدیل شدن به یک رهبر امنیت سایبری جهانی است. همکاری ما نه تنها به مقابله با تهدیدات سایبری فوری علیه کشور کمک میکند، بلکه به طور مهمی، نسل بعدی کارشناسان امنیت سایبری را پرورش میدهد و توسعه راهحلهای پیشرفته مورد نیاز برای ایمنسازی آینده دیجیتال ما را تقویت میکند.»
به گفته کارشناسان، این مرکز بخشی از طرحی برای کمک به ایجاد یک اکوسیستم دیجیتالی امن و پیشرفته است که همگام با تحولات جهانی است. هدف این پروژه حمایت از موقعیت امارات متحده عربی به عنوان یک رهبر جهانی در نوآوری و آموزش امنیت سایبری است.
کریستینا پیتاچ (Cristina Pitarch)، مدیر عامل امنیت ابر گوگل در منطقه اروپا، خاورمیانه و آفریقا (EMEA)، توضیح داد:
«امارات متحده عربی چشمانداز روشنی برای تبدیل شدن به یک رهبر جهانی در امنیت سایبری دارد و گوگل مفتخر است که یک همکار اساسی در ساختن آن آینده باشد. هدف مشترک ما نشان دهنده ترکیبی قدرتمند از زیرساختهای دیجیتال، یک مرکز نوآوری و یک زمین آموزشی برای نسل بعدی مدافعان سایبری است. این امر سازمانها و افراد را با مهارتها و راهحلهای مبتنی بر هوش مصنوعی مورد نیاز برای پیشرفت در مواجهه با تهدیدات در حال تکامل مجهز میکند.»
بخشی از این طرح ایجاد یک محیط امنیت سایبری قوی برای تشویق دیجیتالی شدن گستردهتر است که منجر به افزایش بهرهوری قابل توجه در اقتصاد میشود.
براساس گزارش خطرات جهانی 2023 مجمع جهانی اقتصاد، جرایم سایبری گسترده و ناامنی سایبری جزو 10 خطر بزرگ جهانی در کوتاه مدت و بلند مدت هستند.
کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش تهدیدات جرایم سایبری، شکاف استعدادهای فزایندهای در زمینه امنیت سایبری وجود دارد.
آکشی جوشی (Akshay Joshi)، رئیس مشارکتهای صنعتی مرکز امنیت سایبری مجمع جهانی اقتصاد، گفت که به طور بالقوه 3.3 میلیون نفر کمبود متخصصان امنیت سایبری وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد:
«این یک مسئله هشداردهنده است که در آن اقدامات هماهنگ عمومی و خصوصی برای پر کردن این شکاف لازم است تا مطمئن شویم که استعداد مناسبی برای رسیدگی به نگرانیهای کلیدی در امنیت سایبری در آینده داریم.»