راه نجات ژنو در استفاده از هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، درحالیکه جهان باقدرت مخرب هوش مصنوعی دستوپنجه نرم میکند، ژنو به طور منحصربهفردی آماده است تا این چالش جهانی را به یک میراث بشردوستانه و نفوذ بینالمللی خود تبدیل کند.
ژنو در یک دوراهی قرار دارد. با کاهش فزاینده بودجه، کاهش اعتماد به چندجانبهگرایی و افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی، نقش این شهر بهعنوان قطب همکاری جهانی در معرض تهدید قرار گرفته است.
جووان کوربالیجا، مدیر اجرایی دیپلو (Diplo) و رئیس پلتفرم اینترنت ژنو، در وبلاگ خود با عنوان بحران را هدر ندهید: چگونه هوش مصنوعی میتواند به بازآفرینی ژنو بینالمللی کمک کند، گفت:
هوش مصنوعی میتواند راهی به سمت جلو ارائه دهد؛ اما نه صرفاً بهعنوان یک ارتقای فناوری، بلکه بهعنوان ابزاری استراتژیک برای تغییر نهادهای شهر و احیای روحیه بشردوستانه آن.
کوربالیجا، هوش مصنوعی را بهعنوان وسیلهای برای بازآموزی مهارت نیروی کار ژنو، نوسازی سازمانها و حفظ پایگاه دانش گسترده اما پراکنده آن در نظر میگیرد.
باتوجهبه اینکه مشاغلی مانند مترجمی، وکالت و دانشمندان علوم اجتماعی به طور بالقوه نقشهای محوری در شکلدهی ابزارهای هوش مصنوعی ایفا میکنند، این شهر میتواند از جمعیت چندزبانه و تحصیلکرده خود برای نوع جدیدی از نوآوری بهره ببرد.
سازمانها همچنین باید در مورد نحوه عملکرد خود تجدیدنظر کنند. هوش مصنوعی این فرصت را فراهم میکند که کاغذبازیهای اداری کاهش یابد، بار اداری سازمانهای مردمنهاد سبکتر شود و سلسلهمراتب منسوخ به نفع تصمیمگیری چابکتر و مبتنی بر داده، مسطح شود.
درعینحال، ژنو میتواند با تضمین پاسخگویی، حفاظت از حقوق بشر، دانش و دفاع، در مدیریت اخلاقی هوش مصنوعی سرمشق باشد. در نهایت، چالش ژنو فناوری نیست؛ بلکه سازمانی است.
با ارزانتر و دردسترستر شدن ابزارهای هوش مصنوعی، کار اصلی در چگونگی پذیرش تغییر توسط نهادها و جوامع نهفته است.
کوربالیجا یک صندوق اختصاصی هوش مصنوعی ژنو را برای حمایت از کارآموزی، پروژههای اخلاقی و ابتکارات محلی پیشنهاد میدهد. او استدلال میکند که این بحران میتواند فرصتی برای ژنو باشد تا خود را برای بقا بازآفرینی کند و الهامبخش یک مدل جهانی از حکومت هوش مصنوعی انسانمحور باشد.