about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

رئیس فراکسیون هوش مصنوعی گفت: پیش‌نویس طرح ملی هوش مصنوعی در کمیسیون صنایع تهیه شده است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، در آخرین روز از نمایشگاه اینوتکس 2025، رضا تقی‌پور، رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و فناوری‌های دانش بنیان مجلس شورای اسلامی، در پنل "زیرساخت‌های نهادی و قانونی تبادل برای هوش مصنوعی" که در قالب رویداد "فروم حکمرانی" برگزار شد، با اشاره به قانون قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی (مدام) گفت: در این قانون، تلاش کرده‌ایم موانع موجود را شناسایی و لغو کنیم. پیش از این، هر نهادی برای خود قانونی مستقل تنظیم کرده و به‌ویژه در بخش داده‌ها، آن‌ها را خصوصی تلقی کرده بود. اما ما در اینجا تصریح کرده‌ایم که این داده‌ها در واقع داده‌های ملی هستند.

وی افزود: برای جلوگیری از هرج و مرج و مناقشات، نهاد کارگروه تعامل‌پذیری دولت را به‌عنوان مرجع این قانون تعیین کردیم. به این ترتیب، هر شخص، اعم از دولتی یا خصوصی، ملزم است درخواست خود را به این کارگروه ارائه دهد و در صورت پذیرش چارچوب‌های مشخص، اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کند.

تقی‌پور در ادامه تاکید کرد: برخی نهادها، از جمله سازمان امور مالیاتی و کمیته امداد، به اطلاعاتی نیاز دارند که ما به‌منظور تسهیل دسترسی آن‌ها، این قانون را تدوین کرده‌ایم. با این حال، پیشرفت در این زمینه طی سه سال گذشته رضایت‌بخش نبوده و حرکتی که باید در این راستا شکل می‌گرفت، هنوز اتفاق نیفتاده است.

وی همچنین به اهمیت توجه به داده‌های شخصی اشاره کرد و افزود: باید قوانین جامع و مناسبی برای حفاظت از داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط کسب وکارها ایجاد کنیم. ناامنی در داده‌های مردم مسئله‌ای است که نمی‌توان به سادگی از آن گذشت. بنابراین، ضروری است که چارچوب‌های مشخصی برای امنیت داده‌ها تعیین کرده و ضمانت‌هایی برای پاسخگویی در برابر خطاها و سوءاستفاده‌ها وضع کنیم.

رئیس فراکسیون هوش مصنوعی و فناوری‌های دانش بنیان مجلس شورای اسلامی، از تمامی فعالان مرکز پژوهش‌های فضای مجازی دعوت کرد تا برای تدوین پیش‌نویس قوانین جدید در حوزه حکمرانی داده‌ها، به ویژه داده‌های شخصی و امنیت آن‌ها، اظهارنظر کنند.

وی در ادامه به وضعیت هوش مصنوعی در کشور اشاره کرد و گفت: ما معتقد بودیم که این موضوع باید در شورای عالی فضای مجازی مورد بررسی قرار گیرد، اما به دلایلی این مسئولیت به شورای انقلاب فرهنگی واگذار شد. این شورا به جنبه‌های علمی این موضوع می‌پردازد و سند مربوطه نیز در آنجا تدوین شده است. با وجود عقب‌افتادگی‌هایی که داریم، امیدواریم از همین نقطه آغاز کنیم و گام‌های بعدی را اصلاح کنیم.

تقی‌پور همچنین به چالش‌های پیش‌روی پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: متأسفانه، در یک سال گذشته پیشرفتی نداشته‌ایم و در واقع درجا زده‌ایم. سال گذشته در همین نشست از ما پرسیده شد که آیا برنامه‌ای برای تدوین قانون هوش مصنوعی داریم و من اظهار کردم که باید برنامه داشته باشیم.

وی با اشاره به قانون برنامه هفتم، اعلام کرد: پیشنهاد فراکسیون هوش مصنوعی، تدوین یک ماده واحده بود که طبق آن، مرکز ملی فضای مجازی با همکاری معاونت علمی و وزارت ارتباطات، ظرف شش ماه برنامه ملی هوش مصنوعی را تدوین کند. این برنامه باید به تصویب شورای عالی فضای مجازی برسد تا مشخص کند از کجا باید حرکت کنیم.

تقی‌پور در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه، در حال حاضر مسئولیت‌ها به دولت واگذار شده است. این موضوع به الگوی کلان ما آسیب زده است، زیرا ناظر و مجری یکی شده و این روند، کار را دشوار کرده است. با این حال، نسخه‌ای از آن در حال تدوین است.

وی افزود: پیش‌نویس طرح ملی هوش مصنوعی در کمیسیون صنایع تهیه شده است. با وجود چالش‌ها و نظرات مختلف درون دستگاه‌های اجرایی، باید قانونی تصویب شود که سرعت لازم را برای پیشبرد هوش مصنوعی در کشور فراهم کند.

منبع:

موضوع:

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.