پوشش آموزش پایه در چین به کمک هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به گفته کارشناسان، چین یک سیستم آموزش هوش مصنوعی چند مرحلهای را در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان ایجاد خواهد کرد تا دانشآموزان را از آگاهی شناختی بنیادی به نوآوریهای کاربردی فناوری هدایت کند.
در سطح دبستان، وزارت آموزش و پرورش (MOE) چین سواد هوش مصنوعی را از طریق مواجهه با فناوریهای پایه، مانند تشخیص صدا و طبقهبندی تصویر، در اولویت قرار میدهد.
با تکیه بر این پایه، دانشآموزان دوره راهنمایی درک خود را از منطق هوش مصنوعی عمیقتر و فرآیندهای یادگیری ماشینی را بررسی میکنند و تفکر انتقادی را برای شناسایی اطلاعات نادرست در خروجیهای هوش مصنوعی مولد توسعه میدهند.
با پیشرفت در آموزش متوسطه دوم، تمرکز به سمت نوآوری کاربردی تغییر میکند. دانشآموزان از دانش انباشته هوش مصنوعی برای طراحی و اصلاح مدلهای الگوریتم هوش مصنوعی استفاده خواهند کرد، درحالیکه تفکر سیستمهای بین رشتهای را پرورش میدهند.
برای دستیابی به اهداف، وزارت آموزش و پرورش چین شایستگیهای تدریس مبتنی بر هوش مصنوعی را در چارچوب آموزش معلمان ادغام خواهد کرد. علاوه بر این، مدارس موظف میشوند تا برنامههای درسی متناسب با سن را با شیوههای آموزشی چند مرحلهای همسو با مراحل رشد شناختی توسعه دهند.
وزارت آموزش و پرورش چین بر پتانسیل آموزشی هوش مصنوعی مولد تأکید میکند. یکی از مقامات ناظر بر آموزش پایه گفت:
«معلمان میتوانند ابزارهای هوش مصنوعی مولد را برای ایجاد آموزش تعاملی و ایجاد تجربیات یادگیری فراگیر توانمند سازند.»
این سازمان چینی همچنین خواستار تقویت تفکر منطقی و نوآورانه دانشآموزان از طریق اکوسیستمهای یادگیری تعاملی مولد مبتنی بر هوش مصنوعی شد.
در عین حال، وزارت آموزش و پرورش دانشآموزان را از ارائه محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی به عنوان کار دانشگاهی یا پاسخهای امتحانی منع کرد. همزمان، از معلمان خواسته شد تا ظرفیت دانشآموزان را برای تفکر انتقادی در مورد خروجیهای هوش مصنوعی پرورش دهند و از این طریق تعامل واقعی در پردازش اطلاعات را تقویت کنند.