about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

هشدار پژوهشگران درباره جهش مصرف برق AI تا پایان سال ۲۰۲۵.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ در حالی که توجه جهانی به پیشرفت‌های شتاب‌گرفته هوش مصنوعی معطوف شده، یک پژوهش تازه هشدار می‌دهد که این فناوری در حال تبدیل شدن به یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی در جهان است؛ به‌گونه‌ای که ممکن است مصرف برق آن تا پایان سال ۲۰۲۵ از استخراج بیت‌کوین نیز بیشتر شود.

بر اساس مطالعه‌ای از الکس دِ وریس-گائو، پژوهشگر دکترای مؤسسه مطالعات محیط‌زیستی دانشگاه آمستردام، هوش مصنوعی می‌تواند به‌تنهایی تا حدود ۵۰ درصد از مصرف برق مراکز داده جهان را به خود اختصاص دهد. او با بررسی زنجیره تأمین تراشه‌های تخصصی مورد استفاده در مدل‌های AI، تخمین زده که هوش مصنوعی هم‌اکنون نیز مسئول حدود ۲۰ درصد از کل مصرف برق این مراکز است.

این در حالی است که به‌دلیل عدم شفافیت شرکت‌های بزرگ فناوری درباره میزان مصرف انرژی مدل‌های هوش مصنوعی، راستی‌آزمایی این داده‌ها بسیار دشوار است. با این‌حال، پژوهشگر یادشده با استفاده از روش «سه‌نقطه‌ای» در تخمین تولید سخت‌افزار، به این نتیجه رسیده که تجهیزات تخصصی AI در سال گذشته به اندازه کل برق مصرفی کشور هلند، انرژی مصرف کرده‌اند.

پیش‌بینی او برای آینده نیز نگران‌کننده است: اگر روند فعلی ادامه یابد، مصرف برق هوش مصنوعی تا پایان سال ۲۰۲۵ ممکن است به حدود ۲۳ گیگاوات برسد؛ عددی که با مصرف برق کشور بریتانیا برابری می‌کند.

در کنار این یافته‌ها، گزارشی جداگانه از شرکت مشاوره‌ای ICF نیز نشان می‌دهد که تقاضای برق در ایالات متحده تا پایان این دهه ممکن است تا ۲۵ درصد افزایش یابد. عامل اصلی این رشد، توسعه مراکز داده برای هوش مصنوعی، استخراج رمزارز و زیرساخت‌های رایانش ابری عنوان شده است.

با وجود هشدارهای فزاینده، همچنان شرکت‌های فناوری اطلاعات به ندرت اطلاعاتی شفاف درباره میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای مدل‌های هوش مصنوعی منتشر می‌کنند؛ موضوعی که ارزیابی پیامدهای زیست‌محیطی AI را با ابهام‌های جدی مواجه کرده است.

تازه ترین ها
آموزش
1405/05/15 - 16:54- هوش مصنوعي

آموزش تفکر محاسباتی و هوش مصنوعی در مدارس هند

هند در حال گسترش آموزش تفکر محاسباتی و هوش مصنوعی در مدارس است.

میزان
1405/05/15 - 16:35- آسیا

میزان آمادگی مالزی در حوره امنیت سایبری

به گفته شرکت کسپرسکی، مالزی در آمادگی امنیت سایبری دولتی به سنگاپور نزدیک شده است.

معرفی
1405/05/15 - 16:32- هوش مصنوعي

معرفی سه افزونه آموزشی توسط اوپن‌اِی‌آی

شرکت اوپن‌اِی‌آی، سه افزونه آموزشی را معرفی کرد که برای کمک به معلمان مدارس، مربیان دانشگاه و دانشجویان کالج طراحی شدند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.