about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

کاربران فارس من در پویشی خواستار مسدودشدن فیلترشکن‌ها شده‌اند؛ اما این موضوع با محدودیت‌هایی در سمت زیرساخت مواجه است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، کاربران «فارس من» در پویشی درخواست محدود یا مسدودسازی فیلترشکن‌ها در‌ کشور را داشتند، اینکه آیا چنین امکانی وجود دارد یا خیر را از یک کارشناس حوزه فناوری‌های نوین جویا شده‌ایم:سجاد فلاحتکار کارشناس حوزه فناوری‌های نوین، درباره محدود یا مسدودسازی فیلترشکن‌ها از سوی دستگاه‌های متولی در‌ کشورها اظهار کرد: یک دستگاه دولتی به صورت عملیاتی امکان و توانمندی قطع کردن دسترسی به vpnها را ندارد اما تلاش می‌کند از روش‌های معمولی که وجود دارد، برای محدودسازی آنها استفاده ‌کند.

وی افزود: یکی از روش‌های مرسوم برای اینکه vpnها مسدود یا محدود شود، کند کردن سرعت ترافیک‌های نامطمئن اینترنت است. بدین منظور به نظر می‌رسد که سه لیست با عناوین لیست سفید، سیاه و خاکستری تهیه شده است. در لیست سفید سایت‌هایی وجود دارد که مورد تایید بوده و تکلیف لیست‌های سیاه هم مشخص است. در این میان لیست‌ خاکستری وجود دارند که عرضه کنندگان ترافیک شبکه نمی‌دانند ترافیک مورد استفاده سفید است یا سیاه، در این صورت اگر بتواند تشخیص دهد که محتوا نامناسب است آن را در لیست سیاه قرار می‌دهد. از سوی دیگر برخی سایت‌هایی نیز هستند که مطمئن نیستند؛ در این شرایط می‌گویند چون در لیست سفید من قرار ندارد و از سیاه بودن آن هم اطمینان ندارم، به مقدار قابل توجهی ترافیک آن را کاهش می‌دهم تا در صورت نیاز دسترسی به آن کم شود. کارشناس حوزه فناوری‌های نوین، تصریح کرد: اگر کشوری در شرایط خاص امنیتی باشد و دستگاهی بخواهد vpnها  را مختل کند، سامانه می‌تواند ترافیک لیست غیرسفید را تا 90 درصد کاهش داده و Packet (بسته‌هایی) که نمی‌شناسد را دور بریزد. در این شرایط سرعت اینترنت به اندازه قابل توجهی افت می‌کند زیرا تعداد سایت‌های سفید خیلی زیاد نیست، در نتیجه بقیه سایت‌ها کند شده و فیلترشکن‌ها عملاً از کار می‌افتند می‌برد.

فلاحتکار تاکید کرد: برای مسدودسازی vpnها راه حلی عملی و کارامد وجود؛ زیرا این Packetها پیوسته خود را تغییر می دهند. اگرچه دولت کار خود را برای شناسایی آنها انجام می‌دهد اما برخورد بین فایروال‌ها و vpnها  یک جریان پویا است که مدام در حال آپدیت هستند در نتیجه هر اقدامی در نهایت غیر موثر خواهد بود. کارشناس حوزه فناوری‌های نوین اظهار کرد: یکی دیگر از راه‌های محدودسازی، استفاده از هوش مصنوعی است. هوش مصنوعی بر روی فایروال قرار می‌گیرد تا به صورت پویا بتواند تشخیص دهد کدام ترافیک‌ها vpn بوده و کدام‌ها سفید هستند. از سوی دیگر اگر بتواند سایت‌هایی را که در لیست خاکستری هستند تشخیص دهد، امکان از بین بردن تعداد بیشتری از فیلترشکن‌ها وجود دارد. فلاحتکار در پایان خاطرنشان کرد: در یک جمع‌بندی کلی باید گفت که به طور کلی بستن کامل vpnها با تکنولوژی فعلی، کار سختی است و عملا شاید در آینده با توسعه هوش مصنوعی و تشخیص دقیق امکان‌پذیر باشد.

منبع:

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد