مقام شورای امنیت ملی: دولت ترامپ سناریو را تغییر خواهد داد
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، الکسی بولازل، مدیر ارشد حوزه سایبری در شورای امنیت ملی، در سخنرانی اصلی خود در کنفرانس امنیت سایبری RSA بیان کرد:
این حمله به خاطر خودِ حمله نیست، بلکه توانایی واکنش متقابل است؛ اگر قربانی تهاجم خارجی باشیم، باید بتوانیم پاسخ تهاجمی بدهیم یا در حمایت از فعالیتهای نظامی سنتی از عملیات تهاجمی استفاده کنیم. پاسخ ندادن هم به نوبهی خود نوعی تشدید تنش است. اگر به دشمنان اجازه بدهید از خط قرمزها عبور کنند، آنها را به رفتارهای مخرب تشویق میکنید. شما باید به نحوی این پیام را منتقل کنید که چنین رفتاری قابل قبول نیست.
اظهارات بولازل، یکی از شفافترین دیدگاهها درباره سیاست دیجیتال دولت ترامپ از زمان آغاز به کار دولت دوم او به شمار میرود.
در هفتههای پس از انتخابات ریاستجمهوری، مقامات دولت جدید اعلام کردند که آمریکا باید رویکرد تهاجمیتری در فضای سایبری اتخاذ کند و هزینهها و پیامدهای بیشتری برای مهاجمان به همراه بیاورد؛ بهویژه پس از کارزارهای هکری چین که شرکتهای مخابراتی آمریکایی را هدف گرفتند و خود را برای حمله به زیرساختهای حیاتی کشور آماده کردند.
با این حال، جزئیات زیادی منتشر نشده و تمرکز بیشتر روی تلاش دولت برای تضعیف آژانس امنیت سایبری و زیرساختها (CISA)و اخراج ژنرال تیموتی هاگ، رئیس فرماندهی سایبری ایالات متحده و آژانس امنیت ملی و همچنین یکی از معاونان اصلی او بوده است.
بولازل، که در دوره اول ترامپ نیز مدیر سیاست سایبری آژانس امنیت ملی بود و از مدافعان استفاده از ابزارهای تهاجمی دیجیتال به شمار میرود، اظهار کرد:
کارهای زیادی هست که میتوان برای تحمیل هزینه به دشمن انجام داد، از جمله پاسخ متقابل در حوزه دیجیتال. فکر میکنم دولتهای قبلی در این زمینه محتاط بودهاند. اما ما میتوانیم سناریو را تغییر دهیم. میتوانیم رویکرد تهاجمی سایبری را بازنویسی کنیم. ما استعدادها و توانمندیهای شگفتانگیزی داریم. افرادی هستند که تاکنون محدود شدهاند، اما میتوانیم این محدودیتها را برداریم و آن استعدادها را آزاد کنیم.
در خصوص حوزه دفاع سایبری نیز او عنوان کرد که کاخ سفید با چند سند یا فرمان اجرایی نمیتواند تحول عمدهای در رویکرد دولت فدرال ایجاد کند.
با این حال، او تأکید کرد که دولت در پی بازنگری در نحوه تفکر خود درباره دفاع در فضای تهدیدات مدرن است، بهویژه با ورود هوش مصنوعی و سایر فناوریهای نوظهور.
بولازل در پایان تصریح کرد:
بهروزرسانی حمله، بهروزرسانی دفاع؛ اینها دو ستون اصلی هستند.