مخالفت پلیس ایرلند برای تحریم جاسوسافزار رژیم صهیونیستی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ روزنامه ایرلند تایمز گزارش داد که «Garda Síochána»، پلیس ملی ایرلند، با وجود درخواستهای مخالفان برای تحریم رژیم صهیونیستی، تمایلی به دست کشیدن از فناوری سلبریت (Cellebrite) ساخت این رژیم ندارد.
درو هریس (Drew Harris)، کمیسیونر پلیس ملی ایرلند، ادعا کرد که فناوری اسرائیلی برای استخراج دادهها از رایانهها و تلفنهایی ضروری که میتوانند جنایاتی از قبیل قتل را حل کنند، ضروری است.
هریس گفت:
«این ابزاری است که ما به آن نیاز داریم تا جرمی را که دارای نوعی عنصر سایبری یا دیجیتالی است، به درستی بررسی کنیم؛ و مطمئناً همه جنایتهای جدی که ما در حال بررسی آن هستیم، این عنصر را به همراه دارد. وقتی به کشفیات خود، پیشگیری از جنایات و محکومیتهای موجود نگاه میکنید، میبینیم که باید از این فناوری استفاده کنیم.»
گری گانون (Gary Gannon)، سخنگوی دادگستری حزب سوسیال دموکراتهای ایرلند، عنوان کرد که این کشور باید به هر شکلی از مشارکت فناوری با رژیم صهیونیستی پایان دهد و اسرائیل اثبات کرده که مورد اعتماد نیست.
وی تصریح کرد:
«ما باید در رابطه با هر نوع فناوری ساخت اسرائیل بسیار مراقب باشیم. بسیار واضح است که اسرائیل به دلیل حمایت مردم ما از رفع مشکلات مردم غزه و پایان جنگ اسرائیل و فلسطین، رابطه خصمانهای با ایرلند دارد و آنها ثابت کردهاند که شرکای غیرقابل اعتمادی در صحنه جهانی هستند.»
علیرغم نگرانیهایی که درباره «غیرقابل اعتماد بودن» رژیم صهیونیستی وجود دارد، سلبریت در گذشته روابط خود را با برخی دولتها کرد. سازمان عفو بینالملل اعلام کرد که این شرکت پس از اینکه متوجه شد از این فناوری علیه روزنامهنگاران و فعالان استفاده میشود، به استفاده از محصول خود در صربستان پایان داد.
به گزارش وبگاه «CTech»، این شرکت همچنین پس از مطرح شدن ادعای استفاده از این فناوری توسط افبیآی برای دسترسی به دادههای مردی که قصد ترور دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، را داشت، شهرت یافت.
جیم اوکالاگان (Jim O’Callaghan)، وزیر دادگستری ایرلند، با اشاره به آزادی انتخاب فناوری توسط پلیس این کشور، توصیه کرد که هرگونه جایگزین توسط شرکتهای بدون ارتباط با رژیم صهیونیستی را نیز بررسی کند.
روزنامه ایریش تایمز خاطرنشان کرد که علیرغم نظر اوکالاگان و درخواست برای تحریم این محصول، سلبریت بیش از یک دهه است که به ژاپن و نه اسرائیل تعلق دارد.
وبسایت شرکت نشان داد که دفتر مرکزی آن در ایالات متحده، سرزمینهای اشغالی، برزیل، بریتانیا، هند، استرالیا، آلمان، کانادا، ژاپن و سنگاپور قرار دارد.
طبق گزارشها، درخواستها برای تحریم از این آگاهی ناشی میشود که این شرکت در اصل اسرائیلی بوده و این فناوری همچنان توسط رژیم صهیونیستی در جنگ علیه حماس استفاده میشود. بنابر ادعای سلبریت، این فناوری در بیش از 100 کشور و در بیش از 5 میلیون مورد استفاده شده است.
تنها در سال 2024، آیریش تایمز گزارش داد که پلیس ملی ایرلند نزدیک به 500 هزار یورو برای سلبریت هزینه کرده است.
چندی پیش، سلبریت استفاده خود را در سیستم عدالت کیفری ایرلند نشان داد. افسران پلیس ملی ایرلند با استفاده از سلبریت فیلم و فایلهای صوتی قتل آنا مونی را از تلفن همسرش استخراج کردند؛ مونی که در ابتدا اعتراف به بیگناهی کرد، پس از آن که دادگاه جنایی مرکزی از استخراج دادهها مطلع شد، ادعای خود را تغییر داد.
وبسایت شرکت مدعی شد:
«فناوری ما به محکوم کردن عوامل مخرب و اجرای عدالت برای قربانیان جنایات، از جمله استثمار کودکان، قتل، تجاوز جنسی، خشونتهای جمعی، قاچاق مواد مخدر و انسان، کلاهبرداری و جرایم مالی کمک میکند.»
دانا ارلیش (Dana Erlich)، سفیر رژیم صهیونیستی در ایرلند، درخواستهای تحریم این فناوری را مورد تمسخر قرار داد و گفت که برخی در ایرلند با دشمنی خود با اسرائیل کور شدهاند.
از پلیس ملی ایرلند خواسته شده تا فناوری رژیم صهیونیستی را تحریم کنند؛

