about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

ادعای
1403/12/28 - 16:00- جنگ سایبری

ادعای حمله سایبری به ۱۱۶کشتی متعلق به وزارت نفت و شرکت کشتیرانی ملی ایران

🔹از بامداد امروز خبر حمله سایبری به ۱۱۶ کشتی متعلق به وزارت نفت و شرکت کشتیرانی ملی ایران توسط گروه لب دوختگان در برخی از خبرگزاری‌های معاند منتشر شد

انتشار شده در تاریخ

محافظان سایبری واتیکان

هم‌زمان با روی کار آمدن پاپ جدید، لئو چهاردهم، گروهی از عاشقان فناوری اطلاعات با اشتیاقی دینی، برای دفاع از واتیکان در برابر حملات سایبری دست به کار شده‌اند.

به گزارش کارگروه امنیت خبرگزاری سایبربان، گروهی به نام داوطلبان سایبری (CyberVolunteers) واتیکان از سال ۲۰۲۲ تشکیل شده و وظیفه دفاع دیجیتال از واتیکان را برعهده گرفته است.

اعضای این گروه شامل حدود ۹۰ متخصص امنیت سایبری از سراسر جهان هستند؛ نیمی کاتولیک، نیمی صرفاً علاقه‌مند به انجام کار خیر.

بنیان‌گذار گروه، جوزف شِنودا، بیان کرد:

ما مثل گارد سوئیسی هستیم که از واتیکان محافظت می‌کند، ولی در حوزه دیجیتال.

واتیکان تا امروز با انواع حملات مواجه شده؛ از جمله تلاش برای فیشینگ و نفوذ به حساب‌های کاردینال‌ها، تا حملات منع سرویس (DDoS) که با ارسال حجم بالایی از ترافیک برای از کار انداختن سایت‌ها انجام می شود.

حتی دستگاه‌های وای فای (Wi-Fi) مخرب در نزدیکی واتیکان پیدا شده‌اند که سعی داشته‌اند کارکنان را فریب دهند تا اطلاعات ورودشان را لو دهند.

شِنودا می‌گوید داوطلبان، کانال‌هایی برای تبادل اطلاعات تهدید با واتیکان راه‌اندازی کرده‌اند.

آن‌ها همچنین فضای ابری رایگان در اختیار واتیکان می‌گذارند و با انجام تست نفوذ (Penetration Testing)، آسیب‌پذیری‌ها را شناسایی و اصلاح می‌کنند.

با این حال، آن‌ها با چالش بزرگی روبرو هستند.

طبق پنجمین شاخص جهانی امنیت سایبری سال ۲۰۲۴ که توسط اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) منتشر شده (وابسته به سازمان ملل)، واتیکان در کنار کشورهایی مانند افغانستان، مالدیو و یمن، در پایین‌ترین رده عملکردی قرار دارد و امتیاز آن در شاخص اقدامات فنی امنیت سایبری صفر از ۲۰ بوده است.

شنودا می‌گوید:

ما باگ‌های زیادی پیدا می‌کنیم و آن‌ها را به واتیکان منتقل می‌کنیم. تنها در ۱۲ ماه گذشته، میزان حملات ۱۵۰٪ افزایش یافته است.

او هشدار داد که سطح تهدید یک پله پایین‌تر از حداکثر است؛ در سیستم هشدار، رنگ نارنجی به معنای خطر بالا برای زیرساخت‌های حیاتی است.

در جولای ۲۰۲۰، یک گروه هکری تحت حمایت دولت چین به نام رد دلتا (RedDelta) سعی کرد به سرورهای ایمیل مربوط به اسقف‌نشین کاتولیک در هنگ‌کنگ و واتیکان نفوذ کند.

این حمله هم‌زمان با مذاکرات حساسی میان چین و واتیکان درباره انتخاب اسقف‌ها بود.

در سال ۲۰۲۲، یک روز پس از آن‌که پاپ فرانسیس حمله روسیه به اوکراین را محکوم کرد، وب‌سایت واتیکان از کار افتاد.

واتیکان قرن‌هاست که هدف جاسوسان بوده است.

با این حال، در سال‌های اخیر تلاش کرده در حوزه امنیت از جمله امنیت دیجیتال پیشرفت کند.

در سال ۲۰۱۹، پاپ فرانسیس، جانلوکا گائوتسی بروکولتی را به عنوان مدیر امنیت و خدمات حفاظت غیرنظامی منصوب کرد.

بروکولتی که متخصص امنیت سایبری است، در درون ساختار واتیکان رشد کرده است.

اخیراً، واتیکان تدابیر امنیتی ویژه‌ای برای محافظت از کنکلاو انتخاب پاپ به کار برده است.

کارشناسان امنیتی، کلیسای سیستین را از نظر وجود ابزار جاسوسی بررسی کردند و سیگنال‌گیرهای پارازیت برای جلوگیری از نشت اطلاعات یا نفوذ هکرها نصب شد.

کاردینال‌ها موبایل و لپ‌تاپ‌های خود را کنار گذاشته و با ساعت‌های عقربه‌ای و زنگ‌دار آنالوگ به انزوا رفتند.

در کنکلاو سال ۲۰۱۳ نیز گفته می‌شد که یک قفس فارادی برای جلوگیری از نفوذ سیگنال‌های الکترومغناطیسی استفاده شده بود.

این اقدامات تا حدی از جاسوسی جلوگیری کرده‌اند، اما در برابر حملات سایبری مستقیم، کلیسا هنوز متکی به شرکت‌های طرف قرارداد خود در زمینه امنیت سایبری است؛ بدون وجود نهاد ثالثی که صحت پیکربندی امنیتی را بررسی کند.

شنودا که در هلند مستقر است، می‌گوید هدف او از تأسیس این گروه، تشویق کلیسا به استخدام یک مدیر امنیت اطلاعات (CISO) دائمی بود تا سیاست امنیت سایبری یکپارچه‌ای برای واتیکان تعریف شود.

وی عنوان کرد:

ایده ما این بود که واتیکان را بیدار کنیم، چون دائماً زیر حمله است.

واتیکان به این موضوع واکنشی نشان نداد.

 

منبع:

تازه ترین ها
محافظان
1404/02/23 - 15:18- امنیت زیرساخت

محافظان سایبری واتیکان

هم‌زمان با روی کار آمدن پاپ جدید، لئو چهاردهم، گروهی از عاشقان فناوری اطلاعات با اشتیاقی دینی، برای دفاع از واتیکان در برابر حملات سایبری دست به کار شده‌اند.

تمدید
1404/02/23 - 15:07- اروپا

تمدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه حملات سایبری

شورای اتحادیه اروپا تحریم‌های مربوط به حملات سایبری را که امکان اعمال محدودیت علیه اشخاص و نهادهای مرتبط را فراهم می‌کند، تا ۱۸ می ۲۰۲۶ تمدید کرد.

تایید
1404/02/23 - 15:00- جرم سایبری

تایید سرقت اطلاعات مشتریان مارکس اند اسپنسر

شرکت خرده‌فروشی مارکس اند اسپنسر (Marks & Spencer) تأیید کرد که در جریان یک حمله سایبری، داده‌های مشتریانش به سرقت رفته است؛ موضوعی که گمانه‌زنی‌ها درباره دخالت باج‌افزار را افزایش داده است.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.