خرید شرکت امنیت سایبری ویز توسط آلفابت
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته کارشناسان، آلفابت (Alphabet)، مادر گوگل، در حال مذاکره برای خرید استارتآپ امنیت سایبری ویز (Wiz) به قیمت حدود 30 میلیارد دلار است که زمینه را برای بزرگترین خرید در تاریخ غول جستجو فراهم میکند.
آلفابت سال گذشته بر سر خرید 23 میلیارد دلاری ویز مذاکره کرد، اگرچه مذاکرات پس از نگرانی برخی مدیران و سرمایهگذاران در مورد موانع ضد انحصار شکست خورد. یک منبع گفت که آلفابت اکنون با پیشنهادی بیش از 30 میلیارد دلار بازگشته است.
کارشناسان اعلام کردند که دور جدید مذاکرات توافق در حال انجام است و شاید به زودی توافق حاصل شود. خرید ویز در زمره بزرگترین معاملات سال قرار میگیرد و احتمالاً با بررسی دقیق کمیسیون تجارت فدرال در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ مواجه خواهد شد که اندرو فرگوسن (Andrew Ferguson)، رئیس جدید شرکت، دستورالعملهایی را حفظ کرده که به آژانس توانایی جلوگیری از معاملات بزرگ مورد استفاده توسط جانشینش لینا خان (Lina Khan) را میدهد.
ویز که توسط فارغالتحصیلان واحد اطلاعات سایبری رژیم صهیونیستی در سال 2020 تأسیس شد و اکنون در ایالات متحده مستقر است، خدمات امنیت سایبری را در حوزه ابر ارائه میکند. این شرکت یکی از سریعترین استارتآپهای نرمافزاری است که از افزایش فروش سود میبرد، زیرا کسبوکارها به طور فزایندهای عملیاتهای خود را به سمت فضای ابری تغییر میدهند.
به گفته روی رزنیک (Roy Reznik)، یکی از بنیانگذاران شرکت، این درآمد سالیانه به 500 میلیون دلار رسید، معیار درآمدی که معمولاً توسط استارتآپها استفاده میشود و هدف آن 2 برابر کردن آن در سال 2025 بود. طبق وبسایت ویز، این گروه خدمات امنیت ابری را به تقریباً نیمی از 100 شرکت بزرگ آمریکایی ارائه میدهد.
این خرید، که اولین بار توسط وال استریت ژورنال گزارش شد، در بحبوحه فضای ضعیف برای انجام معاملات صورت میگیرد، زیرا بلاتکلیفی سیاست تجاری در دولت جدید ترامپ و آشفتگی بازار، امیدها به ادغام و رونق خرید را کاهش داده است.
معاملهگران نگران بودند که تصاحب فناوریهای بزرگ در دولت کنونی چالشبرانگیز باشد، زیرا جیدی وانس (JD Vance)، معاون رئیسجمهور، گفت که فناوری پیشرفته قدرت بیش از حد دارد.
شرکت خصوصی ویز آخرین بار در سال 2022 با ارزش 12 میلیارد دلاری یک میلیارد دلار از گروهی از سرمایهگذاران به رهبری آندریسن هوروویتز (Andreessen Horowitz)، شرکای لایتاسپید و تریو کپیتال (Thrive Capital ) جذب کرد. این شرکت همچنین توسط سرمایهگذارانی مانند «Index Venture»، «Insight Partners»، «G Squared»، «Sequoia Capital»، «Greenoaks»، «Cyberstarts» و «Wellington» حمایت میشود.
ویز پس از پایان مذاکرات با آلفابت در تابستان گذشته گفته بود که عرضه اولیه عمومی را دنبال خواهد کرد.
تصاحب ویز بسیار بزرگتر از معاملات قبلی آلفابت خواهد بود. بزرگترین معامله این شرکت تا به امروز خرید 12.5 میلیارد دلاری سازنده گجت «Motorola Mobility» بود که اکنون آن را فروخته است. در سال 2022، آلفابت با پرداخت 5.4 میلیارد دلار، شرکت امنیت سایبری ماندیانت (Mandiant) را خریداری کرد تا محصول ابر گوگل (Google Cloud) خود را ارتقا دهد.
آلفابت به دنبال راههایی برای افزایش درآمد خود از خدمات رایانش ابری برای جبران وابستگی خود به درآمدهای تبلیغاتی مرتبط با جستجو بوده است. ابر گوگل با حدود 12 درصد، پس از «Azure» مایکروسافت با 21 درصد و خدمات وب پیشرو آمازون با تقریباً یک سوم، در جایگاه سوم از نظر سهم بازار جهانی قرار دارد.