هوش مصنوعی مولد مانعی بزرگ برای امنیت سایبری در خاورمیانه
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ یکی از رهبران امنیت سایبری امارات گفت که هوش مصنوعی مولد یک مانع بزرگ برای نگرانیهای امنیت داده در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در چند سال گذشته بوده است. طبق پیشبینی یک شرکت تحقیقاتی و مشاوره، این امر باعث میشود که کسبوکارها در سال 2025 بیشتر برای خدمات امنیت سایبری هزینه کنند.
در یک میزگرد رسانهای، سام علیایی (Sam Olyaei)، معاون و مدیر تیم گارتنر (Gartner)، اعلام کرد که علاوه بر هوش مصنوعی مولد، سیستمهای هوش مصنوعی که محتوا یا داده تولید میکنند، یکی از بزرگترین مشکلات امنیت سایبری این منطقه، مهندسی اجتماعی است. مهندسی اجتماعی زمانی است که انسانها از فریب و تاکتیکهای دیگر برای به دست آوردن کنترل کامپیوتر یا دادههای مالی دیگران استفاده میکنند. نگرانی بزرگ بعدی فیشینگ داده است، حملهای که سعی میکند اطلاعات شخصی شما از جمله پول و هویت شما را بدزدد.
ارقام گارتنر نشان میدهد که احتمالاً هزینه خدمات امنیتی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال جاری 16.6 درصد رشد کند که ناشی از کارایی هزینه، کمبود مهارت و دسترسی به فناوری پیشرفته است.
علیایی گفت:
«مشکل تهدیدات سایبری زمانی بیشتر میشود که سازمانها بخواهند فناوریهای هوش مصنوعی خود را سریع دنبال کنند تا با رقبا همخوانی داشته باشند و بدون فکر کردن، حجم زیادی از دادهها را در برنامههایی مانند چتجیپیتی (ChatGPT)، «OpenAI» و «Microsoft Copilot» قرار دهند. این امر منجر به مسائل امنیت سایبری میشود. درحالیکه کسب و کار ممکن است بخواهد پیش برود و سودآور باشد. مدیر ارشد امنیت اطلاعات (CISO) مسئولیت دوگانه حفاظت از تجارت و خدماترسانی به کسب و کار را دارد.»
وی افزود که رهبران امنیت سایبری سازمانها باید بر 2 چیز تمرکز کنند: اولاً، سازمانهای دولتی باید تحول دیجیتال را فعال کنند. در عین حال، آنها باید مطمئن شوند که کسب و کار محافظت میشود. رهبر امنیت سایبری این وظیفه را دارد که بین نیاز به اداره تجارت و نیاز به محافظت از تجارت تعادل ایجاد کند.
این کارشناس امنیت سایبری اماراتی خاطرنشان کرد که بسیاری از سیاستهای امنیت فناوری اطلاعات بسیار سختگیرانه هستند و بسیاری افراد از آنها پیروی نمیکنند. علیایی اظهار داشت:
«اکثریت قریب به اتفاق مشتریان ما ترجیح میدهند با کلیک کردن روی یک پیوند یا یک کنترل، کار اشتباه را انجام دهند، زیرا این کار به آنها کمک میکند خیلی سریعتر به کارشان برسند تا اینکه کار درست را انجام دهند. علاوه بر این، 75 درصد از تصمیمات فناوری در سازمانها خارج از فناوری اطلاعات اتخاذ میشود، بنابراین هدف، توانمندسازی این افراد برای تصمیمگیری صحیح در صورت خطر سایبری است.»
او تصریح کرد:
«در امنیت سایبری، ما متوجه میشویم که صنایع خاصی مانند خدمات مالی وجود دارند که در فرآیند پردازش یک سازمان بسیار بالغ هستند. ما آنها را با سایر صنایع مانند تولید یا نفت و گاز مقایسه میکنیم که اقدامات مناسب زیادی برای مقابله با امنیت سایبری ندارند. شرکتهای کوچک و متوسط (SMEs) بیشترین آسیب را از حملات سایبری میبینند زیرا کنترلهای مناسبی ندارند.»
