about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

مقامات هشدار دادند که سرقت هویت رسانه‎های اجتماعی در کاستاریکا 2 برابر شده است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ با پیشرفت‌های تکنولوژیکی اخیر، جرایم سایبری افزایش یافته است. به گفته واحد جرایم سایبری دادسرای عمومی کاستاریکا، سرقت هویت در شبکه‌های اجتماعی رشد نگران‌کننده‌ای را تجربه کرده است.

استبان آگیلار (Esteban Aguilar)، دادستان واحد جرایم سایبری کاستاریکا، جزئیاتی در مورد نحوه انجام این جنایات ارائه کرد. او توضیح داد که سرقت هویت می‌تواند شامل افراد، اشخاص حقوقی یا علائم تجاری از طریق شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها یا سایر ابزارهای الکترونیکی شود. آگیلار خاطرنشان کرد که این نوع جرایم سایبری دومین مورد با رشد سریع در کشور است و بعد از کلاهبرداری سایبری در رتبه دوم قرار دارد.

وی افزود :

«ما شکایت‌های زیادی در مورد پروفایل‌های جعلی دریافت می‌کنیم و افراد در معرض مجازات‌های زندان از یک تا 3 سال قرار دارند. اکنون که تعداد زیادی از جوانان در شبکه‌های اجتماعی وجود دارند، آنها باید یاد بگیرند که چگونه رفتار کنند زیرا اگر آنها مرتکب چنین عملی شوند، با عواقب مواجه خواهند شد.»

طبق آمار دفتر دادستانی عمومی، از سال 2019، پرونده‌ها تقریباً 100 درصد افزایش یافته و از 449 پرونده در آن سال به 950 پرونده در سال 2023 رسیده است.

قانون مجازات کاستاریکا این جرم را تعریف کرده و مجازات آن را حبس می‌داند. به گفته محققان، هرکس در هر شبکه اجتماعی، سایت اینترنتی یا وسایل الکترونیکی یا فناوری اطلاعات، هویت شخص حقیقی یا حقوقی یا علامت تجاری را جعل کند به حبس از یک تا 3 سال محکوم خواهد شد.

چندین کسب و کار، مانند برند معروف کوکی «Pozuelo»، به مردم در مورد اعمال کلاهبرداری که در آن مجرمان به دروغ از هویت شرکت استفاده می‌کنند، هشدار داده‌اند. سایر نهادها مانند بانک‌ها نیز به مشتریان خود در مورد کلاهبرداری‌های مختلف هشدار داده‌اند.

از سوی دیگر چندی پیش اولین مورد در این کشور گزارش شد که مردی مظنون به ارتکاب جرم سرقت هویت و تخلف از ارتباطات در شبکه‌های اجتماعی است.

به گفته دادستانی، متهم گذرواژه‌های شبکه‌های اجتماعی دوست سابقش را می‌دانست و بدون رضایت او به پروفایل‌های شخصی او و همچنین یک تجارت متعلق به او دسترسی داشته است.

منبع:

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد