هشدار آژانس بین المللی انرژی در مورد رشد هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، آژانس بینالمللی انرژی هشدار داد درحالیکه هوش مصنوعی میتواند بهرهوری انرژی را افزایش دهد، تقاضای عظیم انرژی آن میتواند سیستمهای قدرت را تحتفشار قرار دهد مگر اینکه بهدقت تنظیم شود و خطر شکست در تلاشهای پایداری را به جان بخرد.
تقاضای جهانی برای فناوری هوش مصنوعی قرار است تا سال 2030 تقریباً به اندازه ژاپن امروز انرژی مصرف کند که بیشتر آن از مراکز داده تامین می شود. طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی (IEA)، تقاضای برق از مراکز داده تا سال 2030 بیش از دو برابر خواهد شد که عمدتاً توسط هوش مصنوعی هدایت می شود.
برخی از مراکز داده هوش مصنوعی تا 20 برابر بیشتر از میانگین، انرژی نیاز دارند که نگرانی هایی را در مورد تأثیرات زیست محیطی ایجاد می کند.
درحالیکه پذیرش سریع هوش مصنوعی میتواند مصرف انرژی را افزایش دهد، آژانس بینالمللی انرژی معتقد است که پتانسیل کاهش انتشار گازهای گلخانهای را نیز دارد. هوش مصنوعی میتواند بهرهوری انرژی را بهبود بخشد، به طراحی شبکه برای انرژیهای تجدیدپذیر کمک و فرایندهای صنعتی را بهینه کند.
بااینحال، این گزارش هشدار میدهد که بدون تنظیم دقیق، رشد هوش مصنوعی میتواند سیستمهای انرژی را تحتفشار قرار دهد و به محیطزیست آسیب برساند، بهخصوص اگر از نیروگاههای سوخت فسیلی برای تأمین نیاز انرژی استفاده شود.
تلاشها برای کاهش تأثیر هوش مصنوعی شامل استفاده از قابلیتهای آن برای طراحی سیستمهای کارآمد انرژی، بهینهسازی حملونقل و کمک به مدیریت زیرساختهای حیاتی است. بااینحال، برخی از کارشناسان استدلال میکنند که نیازهای انرژی هوش مصنوعی ممکن است از این مزایا پیشی بگیرد، مگر اینکه دولتها گامهای پیشگیرانه را بردارند.
کلود تورمز، وزیر سابق انرژی لوکزامبورگ، هشدار داد که چشمانداز خوشبینانه آژانس بینالمللی انرژی، خطرات شدید سیستمهای انرژی را نادیده میگیرد و خواستار اقدامات نظارتی قویتر شد.