حمله سایبری به هواپیمایی آفریقای جنوبی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، هواپیمایی آفریقای جنوبی (SAA) گفت این حمله همچنین اپلیکیشن موبایل آن را تحت تأثیر قرار داد، اما تیم فناوری اطلاعات موفق شد حادثه را مهار کرده و اختلال در عملیات اصلی پروازی را به حداقل برساند.
در بیانیهای که سهشنبه منتشر شد، شرکت افزود:
این تیم همچنین عملکرد مستمر کانالهای خدمات مشتری حیاتی مانند مراکز تماس و دفاتر فروش شرکت را تضمین کرد. عملکرد عادی سیستمها در تمامی پلتفرمهای آسیبدیده در همان روز بازیابی شد.
این شرکت در مورد اینکه آیا این حادثه باجافزاری بوده یا نه، پاسخی ارائه نکرد.
مدیرعامل شرکت، جان لامولا، اعلام کرد که آنها در حال بررسی این حادثه برای شناسایی علت اصلی هستند و در حال بررسی احتمال نشت اطلاعات حساس میباشند.
این شرکت به عنوان یک اقدام احتیاطی، حادثه را به آژانس امنیتی ملی، پلیس آفریقای جنوبی (SAPS) و نهاد ناظر بر اطلاعات این کشور گزارش داده است.
هواپیمایی آفریقای جنوبی اعلام کرد که قصد دارد در صورت سرقت اطلاعات، افراد آسیبدیده را مطلع سازد.
این شرکت در سال گذشته بیش از ۳۰۰ میلیون دلار درآمد داشته و به ۱۶ مقصد پرواز ارائه میدهد.
تا بعدازظهر چهارشنبه، هیچ گروه هکری مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته بود.
آفریقای جنوبی همچنان با موج بیسابقهای از حملات سایبری به نهادهای اصلی خود توسط باندهای جنایتکار سایبری مواجه است.
در سال ۲۰۲۳، یک گروه باجافزاری شماره تلفن و ایمیل شخصی رئیسجمهور این کشور را به همراه بخشی از ۱.۶ ترابایت دادههای سرقتشده از وزارت دفاع منتشر کرد.
از آن زمان تاکنون، مجرمان سایبری باعث آشفتگیهایی در بانک دولتی، شرکت انرژی بزرگ، صندوق بازنشستگی کارکنان دولت و آزمایشگاه ملی کشور شدهاند.
در چهار ماه نخست امسال، عوامل تهدید به سرویس هواشناسی دولتی، بزرگترین تولیدکننده مرغ و یکی از بزرگترین شرکتهای مخابراتی آفریقای جنوبی نفوذ کردهاند.
هفته گذشته، شرکت مخابراتی ام تی ان گروپ (MTN Group) آفریقای جنوبی اعلام کرد که یک حمله سایبری باعث افشای اطلاعات شخصی تعدادی نامشخص از مشتریانش شده است.
این شرکت بزرگترین ارائهدهنده خدمات مخابراتی در آفریقاست.
موج این حملات باعث شد دولت آفریقای جنوبی در ماه آوریل قانونی جدید تصویب کند که تمامی سازمانها را موظف میسازد حملات سایبری را به نهاد ناظر اطلاعات کشور گزارش دهند؛ اقدامی که به گفته این نهاد، با هدف تسهیل نظارت بر رخدادهای امنیتی مربوط به اطلاعات شخصی انجام شده است.