about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

براساس گزارش‌ها، این مطالعه نشان می‌دهد فناوری توالی‌یابی DNA نسل جدید (NGS) که از مهم‌ترین ابزارها در پزشکی دقیق، تحقیقات سرطان و کنترل بیماری‌های واگیردار است، در برابر حملات سایبری آسیب‌پذیر است.

به گزارش کارگروه امنیت سایبربان ، فناوری NGS امکان توالی‌یابی سریع و کم‌هزینه DNA و RNA را فراهم کرده و نقش کلیدی در پیشرفت‌های علمی در زمینه‌هایی مانند داروسازی، علوم جنایی و کشاورزی ایفا کرده است اما این فرایند شامل مراحل پیچیده‌ای همچون آماده‌سازی نمونه‌ها، توالی‌یابی و تحلیل داده‌هاست که همگی به ابزارها و نرم‌افزارهای پیشرفته و سیستم‌های متصل به اینترنت وابسته‌اند. وابستگی فرایند توالی‌یابی ژنتیکی به فناوری‌های پیشرفته و سیستم‌های متصل، امکان حملات سایبری ازجمله شناسایی افراد، ساخت پروفایل‌های ژنتیکی بدون رضایت و سوءاستفاده در پروژه‌های غیراخلاقی را فراهم کرده است.

به نقل از دیجیاتو، «دکتر نسرین انجم»، استاد دانشگاه پورتسموث و نویسنده اصلی پژوهش، دراین‌باره می‌گوید: «حفاظت از داده‌های ژنومی صرفاً با رمزگذاری حل نمی‌شود. باید تهدیداتی را که هنوز شکل نگرفته‌اند، پیش‌بینی کنیم. برای تأمین امنیت آینده پزشکی دقیق به تغییر نگرش اساسی نیاز داریم.»

این تحقیقات همچنین به تهدیداتی نوظهور مانند بدافزارهای پنهان در DNA مصنوعی، دست‌کاری داده‌های ژنومی با استفاده از هوش مصنوعی، و روش‌هایی برای شناسایی افراد از روی ژنوم اشاره کرده است. این تهدیدات فقط به نقض حریم خصوصی محدود نمی‌شوند، بلکه می‌توانند امنیت علمی، اجتماعی و حتی ملی کشورها را تهدید کنند.

«دکتر ماهرین الحسن»، میکروبیولوژیست و از همکاران این تحقیق، هشدار می‌دهد داده‌های ژنتیکی از شخصی‌ترین انواع اطلاعات‌اند و افشای آنها می‌تواند عواقبی بسیار جدی‌تر از نشت‌های اطلاعاتی معمولی داشته باشد.

در پایان، پژوهشگران خواستار اقدام فوری برای ارتقای امنیت سایبری در حوزه ژنومیک شده‌اند. آنها پیشنهاد می‌کنند روش‌های امن‌تر برای توالی‌یابی، ذخیره‌سازی با رمزنگاری و استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی فعالیت‌های غیرعادی به‌ کار گرفته شود.

همچنین بر همکاری نزدیک میان متخصصان علوم رایانه، زیست‌فناوری و امنیت سایبری تأکید شده است؛ زیرا آینده ایمن اطلاعات ژنتیکی نیازمند هماهنگی میان این حوزه‌هاست.

تازه ترین ها
هشدار
1405/05/16 - 16:51- هوش مصنوعي

هشدار گوگل نسبت به قوانین هوش مصنوعی اندروید اتحادیه اروپا

طبق هشدار گوگل، قوانین هوش مصنوعی اندروید اتحادیه اروپا ممکن است امنیت اندروید را تضعیف کند.

متا با ۹۴۲ میلیون دلار جریمه در نیومکزیکو مواجه شد

پس از صدور احکام مربوط به ایمنی نوجوانان در نیومکزیکو، متا با ۹۴۲ میلیون دلار جریمه مواجه شد.

هوش
1405/05/16 - 15:39- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی نباید جایگزین قضاوت انسانی شود

کارشناسان بین‌المللی هشدار دادند که هوش مصنوعی باید از استدلال قضایی پشتیبانی کند، نه اینکه جایگزین قضاوت انسانی شود.