F8 2017؛ عرضهی نسخهی رایگان ورکپلیس توسط فیسبوک
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ گروه ابزارهای ارتباطی فیسبوک، در زمان برگزاری اجلاس اف8 2017 (F8 2017) چندین بروزرسانی مختلف را برای « ورکپلیس1» (WorkPlace) معرفی و اعلام کرد نسخهای رایگان از « ورکپلیس » را به صورت رایگان در اختیار همه قرار میدهد. نسخهی آزمایشی این برنامه از نیمهی دوم سال 2017 در اختیار تمام گروههایی که ثبتنام کرده باشند قرار خواهد گرفت.
از جمله ویژگیهای جدید ورکپلیس میتوان به انبوهی از مشارکتهای جدید و یکپارچه شدن با بستر باتهای فیسبوک اشاره کرد.
جولین کودورنیو (Julien Codorniou)، معاون مدیر ورکپلیس گفت: «این که لایه ارتباطی و بستر کشف سایر خدمات باشیم، همیشه بخشی از برنامه ما بوده است. ما میخواهیم ورکپلیس برنامهای باشد که همه را به هم متصل کند.»
یکپارچگی خدمات فایل:
فیسبوک اعلام کرد برنامهی ورکپلیس با باکس (Box)، مایکروسافت و کوییپ2/سلسفورس3 (Quip/Salesforce) یکپارچه شده است. این موضوع باعث میشود زمانی که فایلی در گروه فیسبوک به اشتراک گذاشته میشود، به جای مشاهدهی صرفاً یک لینک، تصویری کوچک به نمایش گذاشته شود و با کلیک روی آن بتوان مستقیماً فایل را باز کرده و به تغییر یا اظهار نظر نسبت به آن پرداخت.
برت تیلور (Bret Taylor)، مدیرعامل و یکی از مؤسسان کوییپ، یک شرکت ارائهدهنده نرمافزارهای بهرهوری که سیلسفورس سال گذشته آن را با قیمت 750 میلیون دلار خریداری کرد، گفت، اهمیت اینچنین یکپارچهسازیهایی برای کسبوکارها روز به روز در حال افزایش است.
تیلور گفت: «یکی از معضلات نرمافزارهای ابری امروزی، شدت گرفتن این مشکل است که دادهها در کجا نگهداری میشوند و چگونه میتوان با آنها در تعامل بود. چشمانداز این است که این خدمات بتوانند به طور یکپارچه با یکدیگر همکاری نمایند و شما مجبور نباشید برای انجام کار به جلو و عقب بروید.»
وی با اشاره به اینکه موضوع یاد شده تنها به ورکپلیس محدود نمیشود گفت: «اگر در پایان روز نتوانید خود را با ابزارهایی که مشتریان شما از آنها استفاده میکنند، یکپارچه سازید، رفتهرفته آنها را از دست خواهید داد.»
استفاده از باتها
فیسبوک اعلام کرده است برای تجربه کار با ورکپلیس میتوان از باتها در پیامرسان و چتهای گروهی استفاده کرد. به عنوان مثال اگر کاربری با مشکل خاصی مواجه شده باشد میتواند با کمک باتی به نام «@repairbot» فردی را برای رفع مسئله پیدا کند. این بات میتواند درخواست کاربر را دریافت کرده و فردی ماهر و قابلدسترسی را پیدا نموده و به وی معرفی کند. این ویژگی باعث افزایش سرعت انجام کارها شده و توانایی شرکت در گفتگوهای یک به یک یا یا گروهی را فراهم میکند.
پذیرش درجه تجاری
یکی از مسائل عمدهای که شرکتهایی نظیر فیسبوک که در مسیر تجاری شدن هستند، با آن مواجهاند، پیدا کردن راههایی برای برقراری پیوند با نظامهای پذیرش و کنترلی است که در حال حاضر در شرکت برقرار است. بدون آن، جلب اعتماد کارشناسان فناوری اطلاعات و امنیت فعال در سازمانهای بزرگ که طوری شرطی شدهاند که به ابزار مصرفی فیسبوک اعتماد نکنند، بسیار دشوار است.
ظاهراً فیسبوک این مطلب را دریافته؛ اما به جای تلاش برای گنجاندن پذیرش و کنترل در خود ابزار، تصمیم گرفته است با چند شرکتی که در این حوزه سررشته دارند همکاری کند و احتمالاً این کار، انتخاب هوشمندانهای محسوب میشود.
حرفهایهای فناوری اطلاعات که ممکن است به این نوع ابزار برای مبتدیها اعتماد چندانی نداشته باشند، احتمالاً با نهادهای شناخته شده راحتتر کنار میایند تا با چیزی که حداقل مقدمات آن را خود فیسبوک آن طراحی کرده باشد.
شرکای فیسبوک در امر پذیرش یکپارچه سازی عبارتاند از: «CSDisco»، «Netskope»، «Smarsh» و «Skyhigh».
اگرچه ابزار فوق اکتبر سال 2016 آغاز به کار کرد؛ اما تاکنون 14.000 سازمان از آن بهرهمند شدهاند و بیش از 400.000 گروه تشکیل دادهاند. برای مقایسه میتوان اشاره کرد که تعداد کاربران فعال اسلک (Slack) روزانه به پنج میلیون نفر میرسد.
تمام اعلانها برای این طراحی شده است که یکپارچه شدن ورکپلیس با تجربه شرکت را تسهیل سازد و برای به دست گرفتن بخشی از این کسبوکار ارتباطی به رقابت بپردازد؛ اما این نکته هم به طور ضمنی به رسمیت شناخته شده است که برنامه یاد شده به یک مجموعه ابزار، شرکا و یکپارچهسازیهایی نیاز دارد که موردنیاز مشتریان تجاری خواهد بود.
نسخهی کامل ورکپلیس تا سپتامبر 2017 رایگان خواهد بود؛ اما پسازآن به ازای هزار نفر اول 3، سپس 9 هزار نفر بعد 2 و اگر تعداد افراد هر گروه بیش از این مقدار باشد به ازای هر نفر 1 دلار هزینه خواهد داشت. همچنین میزان فضای ذخیرهسازی ابری 5 گیگابایت خواهد بود؛ اما اگر کاربران حجم بیشتری بخواهند ماهانه باید 6.5 تا 12.5 دلار هزینه پرداخت کنند.
_____________________________
1- ورکپلیس یک بستر همکاری است که توسط فیسبوک در سال 2016 راهاندازی شد. این بستر برای برقراری ارتباط، چت گروهی و همکاری آنلاین افراد شاغل در یک شرکت است و نوعی شبکهی اجتماعی مخصوص کسبوکار به حساب میآید.
2- کوییپ نام یک شرکت آمریکایی است که نرمافزارهای اداری تحت وب و سیستمعامل اندروید ارائه میدهد.
3- سلسفورس، یک شرکت رایانش ابری واقع در سانفرانسیسکو کالیفرنیا است.