about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

ناشران ژاپنی از «OpenAI» خواستند تا استفاده از آثارشان برای آموزش هوش مصنوعی را متوقف کند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ طبق گزارش وبگاه تخصصی «TechCrunch»، یک گروه تجاری ژاپنی به نام انجمن توزیع محتوای خارج از کشور (CODA)، نماینده ناشرانی از جمله استودیو گیبلی (Studio Ghibli)، نامه‌ای به «OpenAI» نوشت و از آن خواست تا استفاده از محتوای دارای حق چاپ آنها را برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی بدون اجازه متوقف کند.

این نامه در حالی منتشر شد که OpenAI شروع به انتشار برنامه جدید سورا (Sora) خود برای تولید ویدیو کرده است. انجمن توزیع محتوای خارج از کشور از این شرکت خواست تا بدون تأیید قبلی از محتوای اعضای خود برای یادگیری ماشینی استفاده نکند و هشدار داد که در صورت عدم رعایت این موضوع توسط OpenAI، ممکن است اقدامات قانونی انجام شود.

چگونه روند استودیو گیبلی باعث ایجاد اختلاف شد؟

استودیو گیبلی به ویژه تحت تأثیر ابزارهای تصویر و ویدیوی OpenAI قرار گرفته است. پس از انتشار مولد تصویر چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT) در ماه مارس امسال، یک روند ویروسی پدیدار شد که در آن کاربران عکس‌های خود یا حیوانات خانگی خود را به سبک هنری گیبلی بازسازی می‌کردند و آنها را به طور گسترده در اینترنت به اشتراک می‌گذاشتند.

حتی سم آلتمن (Sam Altman)، مدیرعامل OpenAI، به این روند پیوست و تصویر پروفایل خود را در X (توییتر سابق) به نسخه‌ای به سبک گیبلی از خودش تغییر داد. OpenAI نیز این روند را ترویج داد که به افزایش علاقه عمومی به ابزارهای آن کمک کرد. با این حال، هایائو میازاکی (Hayao Miyazaki)، یکی از بنیانگذاران استودیو گیبلی، مدت‌هاست که از هنر تولید شده توسط هوش مصنوعی انتقاد می‌کند. طبق این گزارش، وقتی در سال ۲۰۱۶ یک انیمیشن ساخته شده توسط هوش مصنوعی به او نشان داده شد، گفت که کاملاً منزجر شده است و آن را توهینی به خود زندگی خواند.

نگرانی‌های انجمن توزیع محتوای خارج از کشور در مورد حق چاپ و هوش مصنوعی

شکایت انجمن توزیع محتوای خارج از کشور به بحث‌های فزاینده در مورد نحوه استفاده OpenAI از مطالب دارای حق چاپ می‌افزاید. این شرکت اغلب رویکرد «درخواست بخشش، نه اجازه» را دنبال کرده است، ابتدا هوش مصنوعی خود را در مورد محتوای دارای حق چاپ آموزش می‌دهد و بعداً به شکایات پاسخ می‌دهد.

چندین سازمان رسانه‌ای بزرگ پیش از این به دلیل مسائل مشابه علیه OpenAI شکایت کرده‌اند. در اینجا برخی سازمان‌هایی که قبلاً از این شرکت شکایت کرده‌اند، آورده شده است:

• ناشران اخبار کانادایی: طبق گزارش آسوشیتدپرس، در نوامبر ۲۰۲۴، رسانه‌هایی از جمله «The Canadian Press»، توراستار (Torstar)، «Globe and Mail»، پست‌مدیا (Postmedia) و «CBC/Radio-Canada» از OpenAI شکایت کردند. 
• نیویورک تایمز (ایالات متحده): این روزنامه، OpenAI را به استفاده بدون مجوز از میلیون‌ها مقاله خود برای آموزش چت‌جی‌پی‌تی متهم کرد. بعداً یک قاضی فدرال ایالات متحده به نیویورک تایمز و دیگران اجازه داد تا علیه OpenAI و مایکروسافت به طرح دعوی خود ادامه دهند.
• روزنامه‌های Alden Global Capital (ایالات متحده): هشت روزنامه آمریکایی، از جمله نیویورک دیلی نیوز، شیکاگو تریبون، اورلاندو سنتینل، دنور پست و دیگران، نیز دادخواستی را مبنی بر استفاده غیرمجاز از مقالات دارای حق چاپ خود برای آموزش چت‌جی‌پی‌تی و «Copilot» مایکروسافت ارائه کردند.

تفاوت قوانین حق چاپ بین ژاپن و ایالات متحده

براساس گزارش فوق، قانون حق چاپ ایالات متحده از سال ۱۹۷۶ به‌روزرسانی نشده و هنوز هیچ راهنمای قانونی روشنی در مورد اینکه آیا آموزش هوش مصنوعی بر روی مطالب دارای حق چاپ نقض محسوب می‌شود یا خیر، وجود ندارد. در یک پرونده اخیر، یک قاضی آمریکایی حکم داد که شرکت هوش مصنوعی «Anthropic» با آموزش مدل خود روی کتاب‌های دارای حق چاپ، قانون حق چاپ را نقض نکرده است، اگرچه این شرکت به دلیل کپی غیرقانونی آن کتاب‌ها برای آموزش جریمه شد.

طبق گفته انجمن توزیع محتوای خارج از کشور، قوانین ژاپن سختگیرانه‌تر است. این انجمن اعلام کرد:

«در ژاپن، استفاده از آثار دارای حق چاپ برای آموزش هوش مصنوعی بدون اجازه قبلی می‌تواند نقض حق چاپ تلقی شود. به طور کلی برای استفاده از آثار دارای حق چاپ، اجازه قبلی لازم است. هیچ قانونی به کسی اجازه نمی‌دهد که با درخواست تأیید پس از آن، از نقض قانون خودداری کند.»
 

منبع:

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد