برگزاری کارگاه امنیت سایبری در اسلامآباد
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دبیرخانه کمیته دائمی همکاری علمی و فناوری (COMSTECH) سازمان همکاری اسلامی (OIC) یک کارگاه بینالمللی 2 روزه را با عنوان «چشمانداز امنیت سایبری در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی: مسائل و چشماندازها» در مقر خود در اسلامآباد پاکستان برگزار کرد. این کارگاه بر رسیدگی به چالشها و فرصتهای حیاتی در حوزه امنیت سایبری در کشورهای عضو این سازمان همکاری اسلامی متمرکز بود.
در این رویداد صف برجستهای از کارشناسان امنیت سایبری از کشورهای مختلف سازمان همکاری اسلامی از جمله فخری جعفروف (Fakhri Jafarov)، رئیس آزمایشگاه تحقیقات بدافزار در تیم واکنش اضطراری رایانهای (CERT) آذربایجان حضور داشتند. خزر فرهادوف (Khazar Farhadov)، سفیر آذربایجان در پاکستان، نیز در جلسه افتتاحیه این کارگاه حضور داشت.
حافظ الرحمن (Hafeez-ur-Rehman)، رئیس اداره مخابرات پاکستان، در مراسم افتتاحیه بر اهمیت ابتکارات مشترک امنیت سایبری در سطوح ملی و بینالمللی تأکید کرد.
اقبال چودری (Iqbal Choudhary)، هماهنگ کننده کل کمیته دائمی همکاری علمی و فناوری، در سخنرانی خود سازماندهی کنفرانس وزیران سازمان همکاری اسلامی در مورد امنیت سایبری را برای ایجاد یک پلتفرم اشتراک تجربه و سیستمهای دفاع سایبری قوی در کشورهای عضو سازمان پیشنهاد کرد. او همچنین با برجسته کردن طرحهای ابتکاری در حال انجام و آینده کمیته دائمی همکاری علمی و فناوری، از برنامههای خود برای برگزاری 2 مجمع جهانی امنیت سایبری در آسیای مرکزی و آفریقا با همکاری هوآوی (Huawei) و تیم واکنش اضطراری رایانهای سازمان همکاری اسلامی خبر داد. این انجمنها بر ظرفیتسازی و تقویت پیوندهای بینالمللی تمرکز خواهند کرد.
سایر جلسات قابل توجه شامل ارائه ابتکارات امنیت سایبری توسط کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، مانند تلاشهای تیم واکنش اضطراری رایانهای سازمان برای محافظت از کشورهای عضو این نهاد و کمکهای آذربایجان، پاکستان، مالزی، نیجریه و ترکیه در شکل دادن به چشمانداز امنیت سایبری ملی آنها بود.
کارشناسان همچنین استراتژیهایی را برای مبارزه با تهدیدات سایبری مدرن، تقویت سیاستهای امنیت سایبری ملی و افزایش توسعه نیروی کار از طریق برنامههای آموزشی و گواهینامهها برای رسیدگی به شکاف مهارتهای امنیت سایبری رو به رشد بررسی کردند.
بیش از 300 شرکتکننده از طیف متنوعی از کشورها در این کارگاه شرکت میکنند و انتظار میرود این کارگاه نتایج ارزشمند و همکاری عمیقتری در پیشبرد تلاشهای امنیت سایبری در سراسر کشورهای سازمان همکاری اسلامی ایجاد کند. کارگاه نقطه عطفی در جهت تضمین آینده دیجیتالی امنتر برای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است، زیرا آنها برای مقابله با چالشهای در حال تحول امنیت سایبری در دنیای دیجیتال متحد میشوند.