بنیاد دفاع از دموکراسیها خواستار مقابله ترامپ با تهدیدات شرکتهای چینی
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، سرقت مالکیت فکری و حملات سایبری از جمله ابزارهایی هستند که چین برای برتری فناوری خود و تضعیف رهبری اقتصادی آمریکا به کار میبرد.
گزارشها نشان میدهند که حزب کمونیست چین (CCP) سالانه ۶۰۰ میلیارد دلار اطلاعات مالکیت فکری از آمریکا سرقت میکند.
در دسامبر ۲۰۲۴، هکرهای تحت حمایت دولت چین به وزارت خزانهداری آمریکا نفوذ کردند.
پیشتر، گروه هکری طوفان ولت (Volt Typhoon) زیرساختهای حیاتی آمریکا را هدف قرار داده بود.
شرکتهای هوافضا، صنایع دفاعی و فناوری از جمله قربانیان این سرقتها بودهاند.
علاوه بر جاسوسی سایبری، حزب کمونیست چین با اعمال فشار قانونی و مالی، شرکتهای خارجی را وادار به سکوت و همکاری میکند.
به عنوان نمونه، در سرکوب اخیر شرکتهای مشاوره غربی در چین، دولت پکن تلاش کرده است شرکتهای خارجی را از مقابله با شرکتهای دولتی چینی بازدارد.
تحلیلگران بنیاد دفاع از دموکراسیها (FDD)، از جمله ایزاک هریس و مارک مونتگومری، اعلام کردند که دولت بایدن رویکردی بر پایه گفتوگو و کاهش تنش داشته و نتوانسته یک استراتژی مقابلهای مؤثر اتخاذ کند.
این در حالی است که واقعیت نشان میدهد نوآوری و رقابتپذیری شرکتهای آمریکایی، که نقش کلیدی در پیروزی در جنگ سرد داشتند، اکنون تحت حمله قرار گرفته است.
تحلیلگران بنیاد دفاع از دموکراسیها معتقدند که ترامپ باید از فرصت تاریخی خود برای افشای اقدامات مخرب حزب کمونیست چین استفاده کند.
این اقدام شامل تقویت دفاع اقتصادی آمریکا و حمایت از کسبوکارهای داخلی در برابر تهدیدات اقتصادی چین است.
برای مقابله با تهاجم اقتصادی چین، دولت باید یک استراتژی جامع اتخاذ کند که هم به عوامل ساختاری و هم تاکتیکی پرداخته و از نوآوری و رهبری آمریکا در اقتصاد جهانی محافظت کند.
پیشنهادهای بنیاد دفاع از دموکراسیها برای مقابله با چین، شامل افشای فساد اقتصادی چین؛ یعنی انتشار اطلاعات طبقهبندیشده درباره فساد اقتصادی حزب کمونیست چین، و ارائه گزارش سالانه فعالیتهای اقتصادی مخرب چین مشابه گزارش قدرت نظامی چین که وزارت دفاع منتشر میکند، مقابله با نقض قوانین تجاری؛ یعنی تحریمهای خودکار، تعرفهها و مجازاتها علیه شرکتهای چینی که در سرقت مالکیت فکری، نقض قراردادها و رفتارهای غیراخلاقی دست دارند، و اجرای سریع و هماهنگ مجازاتها در سطح نهادهای دولتی آمریکا، حمایت از کسبوکارهای آمریکایی؛ یعنی توسعه بیمههای تخصصی برای پوشش هزینههای قانونی، بازداشتهای خودسرانه کارکنان و مصادره داراییها، و حمایت از شرکتهای آمریکایی در برابر رفتارهای اقتصادی تهاجمی چین، و در آخر بررسی دقیق سرمایهگذاریهای چین در آمریکا؛ یعنی نظارت شدیدتر بر خریدها و سرمایهگذاریهای شرکتهای چینی از طریق کمیته سرمایهگذاری خارجی در آمریکا (CFIUS)، و افزودن مقرراتی برای بازبینی مجدد تأییدیههای قبلی در صورت شناسایی رفتارهای نامطلوب یا نقض قوانین است.
بنیاد دفاع از دموکراسیها هشدار داده که چین از تمامی ابزارهای دولتی، از جمله دستگاههای اطلاعاتی، دانشگاهها، نظام قضایی، ارتش و شرکتهای دولتی برای پیشبرد اهداف استراتژیک خود استفاده میکند.
عدم اقدام قاطع آمریکا به معنای تسلیم شدن در برابر چین و از دست دادن رهبری اقتصادی و فناوری در جهان خواهد بود.
ترامپ میتواند با اجرای اقدامات قاطع و همهجانبه، از اقتصاد و مشاغل آمریکایی در برابر نفوذ حزب کمونیست چین محافظت کند و آینده رهبری اقتصادی و فناوری آمریکا را تضمین کند.