بخش مخابرات اروپا تحت تهدید فزاینده جاسوسی سایبری
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، این نخستین هشدار عمومی از سوی یک نهاد دولتی اروپایی است که نشان میدهد کشورهای این قاره نیز مانند ایالات متحده، نگران کارزار جاسوسی سایبری چین موسوم به طوفان نمک (Salt Typhoon) هستند، هرچند مقامات دانمارکی در گزارش خود به طور مستقیم چین یا طوفان نمک را ذکر نکردهاند.
تا کنون هیچ تأیید رسمی از سوی دولتها یا شرکتهای اروپایی درباره فعالیت طوفان نمک در این قاره ارائه نشده است.
با این حال، یک مقام ارشد آمریکایی سال گذشته به خبرنگاران اعلام کرد که برخی اهداف اروپایی در این کارزار سایبری تحت نفوذ قرار گرفتهاند.
برخی منابع اروپایی و آمریکایی بیان کردند که آژانسهای امنیت سایبری اروپا فاقد تواناییهای فنی در شناسایی دقیق مهاجمان مانند همتایان آمریکایی خود هستند.
همچنین، دولتهای اروپایی ممکن است انگیزههای سیاسی لازم برای اعلام عمومی و انتساب این حملات به چین را نداشته باشند، حتی اگر شواهدی در این باره در اختیار داشته باشند.
آژانس امنیت سایبری دانمارک اعلام کرد که سطح تهدید را به بالاترین میزان افزایش داده است.
این آژانس تأکید کرد که در چند سال اخیر، چندین تلاش برای جاسوسی سایبری علیه بخش مخابرات اروپا صورت گرفته است و دلیل این حملات را افزایش علاقه هکرهای دولتی به این حوزه دانست.
کارزار طوفان نمک ابتدا در ایالات متحده فاش شد، پس از آنکه هکرها مکاتبات مقامات ارشد در هر دو کمپین انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴، از جمله دونالد ترامپ و جیدی ونس را رهگیری کردند.
شرکت امنیت سایبری ترند میکرو (Trend Micro) نیز اعلام کرده که این گروه شرکتهای مخابراتی در جنوب شرق آسیا را هدف قرار داده است.
طبق ارزیابی امنیتی دانمارک، دولتهای خارجی در تلاشند از طریق جاسوسی از ارائهدهندگان مخابرات و اینترنت، به حجم گستردهای از دادههای مشتریان دسترسی پیدا کنند.
این اطلاعات میتوانند برای نظارت بر ارتباطات و تحرکات افراد یا گروههای خاص، و همچنین سایر اشکال جاسوسی مورد استفاده قرار گیرند.
اوایل این ماه، نهادهای اطلاعاتی کانادا هشدار دادند که چین در حال جمعآوری میلیاردها نقطه داده درباره سیاستمداران دموکراتیک، شخصیتهای عمومی و شهروندان سراسر جهان است.
این هشدار پس از آن صادر شد که ایالات متحده دهها مورد اتهام جنایی علیه هکرهای دولت چین مطرح کرد.
در این اتهامات، چگونگی فعالیت گروههای نفوذ سایبری تجاری در چین که به سرقت اطلاعات و فروش آن به سرویسهای اطلاعاتی این کشور میپردازند، تشریح شده است.
آژانس امنیت سایبری فرانسه (ANSSI) نیز در گزارش سالانه خود اعلام کرد که در دو سال گذشته چندین حادثه امنیتی مرتبط با جاسوسی سایبری در بخش مخابرات فرانسه رخ داده است.
با این حال، برخلاف دانمارک، فرانسه این حوادث را به هیچ گروه خاصی نسبت نداده و هشدار عمومی صادر نکرده است.
یکی از این حوادث شامل نفوذ هکرهای دولتی به شبکه اصلی یک اپراتور مخابراتی در فرانسه بوده است.
وینسنت استروبِل، مدیر آژانس امنیت سایبری فرانسه، به روزنامه لو موند گفت که این حمله مربوط به طوفان نمک نبوده است.