استقبال اکثر مدیران عربستانی از هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ مدیران عامل در عربستان سعودی نسبت به رشد درآمد شرکتهای خود در سال 2025 و پیشی گرفتن از میانگینهای منطقهای و جهانی بسیار خوشبین هستند. باتوجه به جایگاه عربستان سعودی به عنوان برترین مقصد سرمایهگذاری منطقهای فراتر از بازارهای داخلی، سرمایهگذاریهای عمده در هوش مصنوعی، پایداری و صنایع جدید در حال تغییر چشمانداز کسب و کار هستند.
براساس «بیست و هشتمین نظرسنجی سالانه مدیران عامل «PwC»: یافتههای عربستان سعودی»، 72 درصد از مدیران اجرایی در این کشور قبلاً در طرحهای سازگار با آب و هوا سرمایهگذاری کردهاند تا تعهد خود را به رشد پایدار بیشتر تقویت کنند، درحالیکه 81 درصد هوش مصنوعی مولد (GenAI) را در سال گذشته اتخاذ کردهاند و از همتایان جهانی و منطقهای خود پیشی گرفتهاند.
ریاض النجار (Riyadh AlNajjar)، رئیس هیئت مدیره PwC در خاورمیانه و شریک ارشد کشور، گفت:
«رهبران تجاری عربستان سعودی در خط مقدم یکی از پویاترین تحولات اقتصادی جهان قرار دارند. تعهد قوی آنها به نوآوری دیجیتال، پایداری و تنوعبخشی صرفاً پذیرش تغییر نیست، بلکه اجرای آن است. با ادامه سرمایهگذاریهای استراتژیک عربستان در هوش مصنوعی، توسعه نیروی کار و صنایع در حال ظهور، این کشور در حال شکل دادن به یک اقتصاد جدید است.»
افزایش اعتماد به هوش مصنوعی در بین رهبران تجاری عربستان
درحالیکه عربستان سعودی تحولات اقتصادی خود را تسریع میکند، رهبران کسبوکار محلی از مطمئنترین افراد در منطقه هستند و سازمانهای خود را برای اجرای تعهدات جسورانه این کشور برای یک اقتصاد پایدار و آماده برای آینده هدایت میکنند.
با تکیه بر این شتاب، مدیران عامل در عربستان سعودی از تحول دیجیتال برای افزایش کارایی، نوآوری و سودآوری بلندمدت استفاده میکنند. این نظرسنجی نشان داد که 81 درصد از مدیران اجرایی در ریاض، هوش مصنوعی مولد را در سازمانهای خود ادغام کردهاند و 71 درصد انتظار دارند سودآوری بیشتری در 12 ماه آینده افزایش یابد. اعتماد به هوش مصنوعی نیز به طور قابل توجهی بالا است، به طوری که 57 درصد از مدیران عامل در عربستان از تعبیه هوش مصنوعی در فرآیندهای تجاری کلیدی و پیشی گرفتن از میانگینهای جهانی اطمینان دارند.
فیصل الساراج (Faisal Alsarraj)، معاون PwC در عربستان سعودی، توضیح داد:
«مدیران عامل در عربستان سعودی در پذیرش هوش مصنوعی در منطقه پیشرو هستند و ریاض را به عنوان یک مرکز جهانی برای تحول دیجیتال قرار میدهند. ادغام سریع هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور در حال حاضر دستاوردهای قابل توجهی در کارایی و سودآوری ایجاد کرده و مزیت رقابتی عربستان سعودی را در صحنه جهانی تقویت میکند.»
حضور مدیران عامل سعودی فراتر از بخشهای سنتی
درحالیکه عربستان برنامه متنوعسازی خود را تسریع میکند، تقریباً نیمی از مدیران اجرایی در این کشور معتقدند که در 5 سال گذشته، آنها شروع به رقابت در بخشها یا صنایعی کردهاند که برای آنها جدید است. با نگاهی به آینده، 69 درصد از مدیران عامل محلی قصد دارند ظرف 3 سال آینده خریدهایی انجام دهند که انتظار میرود 75 درصد ارزش معاملات از صنایع فراتر از بخشهای سنتی آنها باشد.
این توسعه با دیدگاه عربستان مبنی بر ایجاد ستونهای اقتصادی جدید، از پروژههای گیگا و شهرهای هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی تا سرمایهگذاریهای فرهنگی و تولیدی با فناوری پیشرفته، هماهنگ است. با سرمایهگذاری مستمر در زیرساختها و نوآوری، عربستان سعودی علاقه محلی و بینالمللی قابل توجهی را به خود جلب و نقش خود را به عنوان یک مرکز سرمایهگذاری جهانی بیشتر تقویت میکند.
امنیت سایبری به عنوان اولویت اصلی
اگرچه مدیران عامل در عربستان سعودی نسبت به رشد خوشبین هستند، اما آنها در حال حرکت در یک محیط ریسک در حال تحول هستند. امنیت سایبری به عنوان اولویت اصلی ظاهر شده، به طوری که 49 درصد از مدیران عامل بر خطر قرار گرفتن قابل توجه در معرض تهدیدات سایبری تأکید کردهاند. در واکنش به این موضوع، رهبران کسبوکار در حال افزایش سرمایهگذاری در انعطافپذیری دیجیتال، تقویت دفاع سایبری و تعبیه راهحلهای امنیتی پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی برای محافظت از سازمانهای خود در برابر خطرات نوظهور هستند.
علیرغم این چالشها، رهبران تجاری سعودی انعطافپذیری نشان میدهند و از ایجاد ارزش بلندمدت از طریق سرمایهگذاری استراتژیک در هوش مصنوعی، ارتقای مهارت نیروی کار و پایداری اطمینان حاصل میکنند. درحالیکه عربستان اکنون وارد مرز 5 ساله برای دستیابی به چشمانداز 2030 میشود، مدیران عامل در سراسر کشور تحول را پذیرفتهاند، نوآوری را هدایت میکنند و عربستان را به عنوان یک کشور پیشرو در اقتصاد جهانی قرار میدهند.