آموزش هوش مصنوعی در مدارس امارات برای مقابله با تهدیدات سایبری
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ با توجه به افزایش تهدیدات سایبری، کارشناسان اماراتی به طور فزایندهای خواستار آموزش هوش مصنوعی (AI) در مدارس و دانشگاهها شدند. آنها استدلال کردند که تجهیز رهبران آینده به مهارتهای لازم برای مبارزه با این چالشها برای رفع کمبود مهارت در زمینه هوش مصنوعی حیاتی است.
مُهند تایِم (Muhannad Tayem)، شریک بخش دولتی و عمومی دیلویت (Deloitte) در خاورمیانه، ضمن تأکید بر ضرورت معرفی مفاهیم هوش مصنوعی در برنامههای آموزشی، گفت:
«ما باید هر چه زودتر آموزش اصول هوش مصنوعی را در مدارس آغاز کنیم. علاوه بر این، ادغام هوش مصنوعی در موضوعات مختلف در سطح دانشگاه ضروری است، به خصوص وقتی صحبت از موارد عملیاتی میشود.»
تایِم با اشاره به اهمیت آمادگی برای رویارویی با حملات سایبری، اظهار داشت که این تهدیدات میتواند به طور قابل توجهی بر امنیت ملی و شهرت جهانی یک کشور تأثیر بگذارد. سرمایهگذاری در این زمینه بسیار مهم است، زیرا یک حمله سایبری موفق میتواند منجر به خسارات مالی شود و بر اقتصاد تأثیر بگذارد.
وی همچنین برای ایجاد آمادگی در برابر تهدیدات سایبری و نیاز به سرمایهگذاری همهجانبه در چندین زمینه تأکید کرد، که شامل افزایش آگاهی شهروندان در مورد تهدیدات بالقوه، توسعه طرحهای بازیابی، ایمنسازی دادههای حیاتی و اتخاذ فناوریهای مناسب است؛ یک استراتژی با مجموعهای از ابتکارات روشن باید وجود داشته باشد و به طور دورهای تجدید شود، زیرا حملات سایبری هر روز تکامل مییابد.
نیکولای سولینگ (Nicolai Solling)، مدیر ارشد فناوری «Help AG»، در مورد سن مناسب برای آشنا کردن کودکان با هوش مصنوعی و امنیت سایبری اعلام کرد:
«در دنیای دیجیتالی ما، فناوری در حال دگرگونی همه جنبههای زندگی ما از جمله آموزش است. مهارتهای دیجیتال به مهارتهای اساسی زندگی تبدیل شدهاند که همه به آن نیاز دارند. با تکامل هوش مصنوعی، درک مفاهیم آن اهمیت مییابد. بهعنوان یک پدر و مادر، دیدهام که بچههای فناوری چقدر باهوش شدهاند. با این حال، این افزایش وابستگی به فناوری نیز آنها را آسیبپذیرتر میکند. بنابراین، آموزش مهارتهای اولیه امنیت سایبری برای مدارس ضروری است.»
سولینگ خاطرنشان کرد که تغییر از اسناد فیزیکی به ایمیل در بانکداری راههای جدید حملات سایبری را معرفی کرده است.
با این حال، او نسبت به اتکای بیش از حد به هوش مصنوعی در آموزش هشدار داد و گفت درحالیکه هوش مصنوعی قابلیتهای قابلتوجهی ارائه میکند، باید تفکر خلاق و مهارتهای حل مسئله را پرورش داد که ذاتاً ویژگیهای انسانی هستند.
مفاهیم اخلاقی
پیتر اوگانیشن (Peter Oganesean)، مدیرعامل HP در خاورمیانه و شرق آفریقا، بر ضرورت ادغام آموزش امنیت سایبری در برنامه درسی تأکید و اعلام کرد:
«از آنجایی که دانشآموزان زمان بیشتری را به صورت آنلاین سپری میکنند، با خطرات فزایندهای مانند فیشینگ و نقض دادهها مواجه میشوند. بدون آگاهی مناسب، حریم خصوصی و امنیت آنها در خطر است.»
وی از آموزش جذاب و عملی امنیت سایبری حمایت و استفاده از یادگیری بازیسازی شده و راهنماییهای مبتنی بر هوش مصنوعی را پیشنهاد کرد.
اوگانیشن توضیح داد که پیامدهای اخلاقی هوش مصنوعی در آموزش نیز بسیار مهم است. او با اشاره به اهمیت عدالت و شفافیت در برنامههای کاربردی هوش مصنوعی، تصریح کرد:
«اگر ابزارهای هوش مصنوعی روی دادههای ناقص آموزش داده شوند، میتوانند سوگیریها را تداوم بخشند. ممیزی منظم برای بررسی تعصب و ترویج سیستمهای هوش مصنوعی واضح و قابل توضیح ضروری است. همکاری میان توسعهدهندگان، مربیان و سیاستگذاران هوش مصنوعی برای ایجاد چارچوبهای اخلاقیِ ضامن هوش مصنوعی به نفع همه دانشآموزان، بسیار اهمیت دارد.»ش