افزایش تماسهای کلاهبرداری در مالزی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ براساس گزارش سالانه «Whoscall» در سال 2024، مالزی در سال گذشته 2.98 میلیون تماس کلاهبرداری را ثبت کرد که 82.81 درصد افزایش نسبت به 1.63 میلیون در سال 2023 داشت.
اپلیکیشن تماسگیرنده و پیشگیری از کلاهبرداری در یک پست رسانهای اعلام کرد که دادههای جمعآوری شده از ژانویه تا دسامبر سال قبل، 8 کشور مالزی، تایوان، تایلند، برزیل، ژاپن، کره جنوبی، هنگ کنگ و فیلیپین را پوشش میدهد.
پیامکهای جعلی نیز افزایش یافت و با افزایش 19.97 درصدی به 5.29 میلیون در سال 2024 از 4.41 میلیون در سال قبل رسید.
یافتههای بیشتر نشان میدهد که مالزی بالاترین میزان نشت دادههای شخصی را در بین کشورهای مورد مطالعه داشته است، به طوری که ۷۲.۵ درصد از کاربرانی که ویژگی امنیت ID Whoscall را بررسی کردهاند، متوجه شدهاند که اطلاعات آنها به خطر افتاده است.
تایوان با نرخ نشت اطلاعات 62.4 درصد و ژاپن با 56.7 درصد در رتبه دوم قرار دارد.
همچنین مشخص شد که شماره تلفن رایجترین اطلاعات شخصی است که در میان مالزیاییها فاش میشود.
وون چانگ لیو (Voon Chang Liew)، مدیر توسعه تجاری « Gogolook» در مالزی، شرکت مادر Whoscall، اظهار داشت:
«درحالیکه شماره تلفنها بیشترین اطلاعات لو رفته در همه کشورها (98 درصد در مالزی) در میان کاربران بودند، مالزی به دلیل نرخ بالای افشای نام (89 درصد) و پس از آن آدرسها و ایمیلها متمایز است. این موضوع کلاهبرداریهای جعل هویت را قانعکنندهتر میکند، زیرا کلاهبرداران از نامهای فاش شده سوء استفاده میکنند تا خود را به عنوان بانک، سازمان دولتی یا خدمات تحویل کالا معرفی کنند. با دسترسی آسان به اطلاعات شخصی، کلاهبرداران میتوانند تلاشهای هدفمند کلاهبرداری را آغاز کنند.»
به گفته داتوک سری رملی محمد یوسف (Datuk Seri Ramli Mohamed Yoosuf)، مدیر بخش تحقیقات جرایم تجاری (CCID) در مالزی، این کشور شاهد زیان مالی 1.57 میلیارد رینگیت ناشی از کلاهبرداری در سال 2024 بوده که از 1.22 میلیارد رینگیت در سال قبل افزایش یافته است.
کلاهبرداریهای مبتنی بر هوش مصنوعی، از جمله ویدئوهای جعلی از افراد مشهور و سیاستمداران، فریب قربانیان را در سرمایهگذاریهای متقلبانه یا تلههای فیشینگ آسانتر میکند. شناسایی این کلاهبرداریها بهویژه برای افراد مسن که اغلب به دلیل پسانداز مالیشان هدف قرار میگیرند، سختتر میشود.
محمد یوسف توضیح داد:
«برای مبارزه با این موضوع، پلیس سلطنتی مالزی (PDRM) با به اشتراک گذاشتن شمارههای کلاهبرداری تأیید شده پلیس سلطنتی در برنامه Whoscall، به مشارکت استراتژیک خود با Whoscall ادامه میدهد و راهحلهای مبتنی بر هوش مصنوعی را به عنوان اولین خط دفاعی حیاتی میشناسد. با پیشرفتهتر شدن کلاهبرداریها، تشخیص واقعی از تقلبی به طور فزایندهای دشوار میشود و ابزارهایی مانند Whoscall برای محافظت از عموم ضروری میشود.»