about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

کارشناسان امنیت سایبری معتقدند که حملات سایبری علیه زیرساخت‌های انرژی در آفریقای جنوبی به دلیل پیشرفت فناوری‌های دیجیتال افزایش خواهند داشت.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ با توجه به اینکه فناوری‌های دیجیتال به طور جدایی‌ناپذیری در اجرای زیرساخت‌های حیاتی از جمله تولید و توزیع انرژی در هم تنیده شده‌اند، شبکه‌های برق به اهداف اصلی هکرها، تروریست‌ها و کشورهای رقیب تبدیل شده‌اند.

آندره فرونمن (Andre Froneman)، متخصص امنیت سایبری صنعتی گروه گروو (Grove)، در رویداد انرژی خورشیدی آفریقا که اخیراً در کیپ‌تاون، پایتخت آفریقای جنوبی، برگزار شد، گفت که در این کشور نیز با ورود تولیدکنندگان مستقل برق به بازار، حملات سایبری افزایش خواهند داشت.

وی افزود که در سال 2022 اِسکوم (Eskom) قربانی یک حمله باج‌افزاری و اطلاعات مهم سرورهای این شرکت توسط هکرها در وب تاریک برای فروش ارائه شد؛ و در سال 2019، یک حمله باج‌افزاری پایگاه‌های اطلاعاتی، برنامه‌ها و شبکه «City Power» را رمزگذاری کرد؛ مشتریان به برق دسترسی نداشتند و City Power در پاسخ به خاموشی‌ها تأخیر داشت.

فرونمن عنوان کرد که دولت‌ها به سیستم‌های یکدیگر حمله کردند تا مزیت خود را در بازار ثابت کنند. او پیش‌بینی کرد که با توجه به تغییر در کالیبراسیون مجدد سیستم‌های انرژی و راه‌اندازی سیستم‌های جدید، افزایش خواهد یافت.

بارگذاری باج‌افزار در سیستم‌های زیرساخت آفریقای جنوبی برای کشورها غیرمعمول نیست، وی خاطرنشان کرد :

«از آنجایی که آفریقای جنوبی با بریکس همسو شده است، کشورهای غربی فعالیت‌های جنگ سایبری خود را در زیرساخت‌های ملی و شهری ما افزایش داده‌اند. شرکت‌های برق می‌توانند تحت تأثیر حملات سایبری در سراسر زنجیره ارزش قرار گیرند. برای مثال، از نظر تولید، سیستم‌های قدیمی و زیرساخت‌های انرژی پاک که بدون در نظر گرفتن امنیت طراحی شده‌اند، خطر اختلال در سرویس‌ها و حملات باج‌افزار را به همراه دارند.»

شهرداری‌ها در معرض خطر

او گفت که هکرها سیستم‌ها یا اپراتورهای خاصی را برای سرقت مالکیت معنوی، خرابکاری تجهیزات یا دسترسی به داده‌های حساس هدف قرار می‌دهند.

ترانسفورماتورهای پله بالا و پایین به دلیل سهولت سازش و معماری جغرافیایی توزیع شده به یک هدف کلیدی تبدیل شده‌اند.
به گفته فرونمن، شهرداری‌ها به ویژه آسیب‌پذیر هستند زیرا مهارت‌های سایبری برای مبارزه با یک حمله را ندارند.

تیم‌های سایبری و برق برای تهدیدات سایبری هماهنگ نیستند. همچنین به ندرت بودجه‌ای برای امنیت سایبری زیرساخت وجود دارد.

وی ادامه داد :

«شبکه‌های هوشمند بردارهای حمله جدیدی را از طریق دستگاه‌های متصل و شبکه‌های ارتباطی معرفی می‌کنند. هکرها می‌توانند از آسیب‌پذیری‌های موجود در کنتورهای هوشمند، حسگرها یا پروتکل‌های ارتباطی برای دستکاری داده‌ها یا اختلال در عملیات‌ها سوءاستفاده کنند.»

منبع:

تازه ترین ها
بیش
1405/04/01 - 16:36- آسیب پذیری

بیش از ۴ هزار روتر دی‌لینک به بات‌نت AryStinger آلوده شدند

پژوهشگران امنیتی از شناسایی بات‌نت جدیدی با نام AryStinger خبر داده‌اند که با سوءاستفاده از آسیب‌پذیری‌های قدیمی، بیش از ۴ هزار روتر فرسوده دی‌لینک را آلوده کرده است.

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

اذعان
1405/01/23 - 16:31- ایران

اذعان رسانه غربی به موفقیت ایران در جنگ رسانه‌ای برابر آمریکا

رسانه های غربی اعتراف کردند ایران در جنگ رسانه ای با استفاده از هوش مصنوعی دست برتر را دارد