about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

حملات سایبری سازمان‌یافته از سوی گروه‌های هکری وابسته به دولت‌های کره شمالی، چین و روسیه در نیمه نخست سال ۲۰۲۶ نسبت به شش ماه قبل ۷.۵ درصد افزایش یافته است.

به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، کارشناسان این روندرا نشانه تشدید فعالیت‌های سایبری دولت‌محور و استفاده گسترده‌تر از فناوری‌های نوین برای نفوذ و جاسوسی می‌دانند.

بر اساس گزارش اطلاعات تهدید شرکت امنیت سایبری S2W، در فاصله ژانویه تا ژوئن، ۱۵۸ مورد حمله موسوم به تهدیدات پیشرفته و پایدار (APT) در سطح جهان ثبت شده است؛ این رقم در شش ماه پیش از آن ۱۴۷ مورد بود.

بخش عمده افزایش حملات در سه‌ماهه نخست سال رخ داده و فعالیت سایبری کره شمالی و روسیه سهم قابل توجهی در این روند داشته است/

کره شمالی همچنان فعال‌ترین عامل دولتی در عرصه حملات سایبری معرفی شده و با ثبت ۹۹ حمله، فعالیت خود را نسبت به دوره قبل ۱۳.۸ درصد افزایش داده است.

کره جنوبی با ۱۹ حمله، مهم‌ترین هدف پیونگ‌یانگ بوده و پس از آن آمریکا با هشت حمله قرار دارد.

هکرهای کره شمالی برای عبور از سامانه‌های دفاعی، بیش از گذشته از فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی مولد، دیپ‌فیک، مخازن کد آلوده و آگهی‌های جعلی استخدام استفاده می‌کنند.

بخش مهمی از این عملیات، بازارهای رمزارز، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات فناوری اطلاعات و اکوسیستم توسعه نرم‌افزار را هدف قرار داده است.

در همین حال، حملات سایبری منتسب به روسیه ۳۰ درصد افزایش یافته و به ۲۶ مورد رسیده است.

اگرچه اوکراین با ۱۰ حمله همچنان اصلی‌ترین هدف روسیه بوده، اما گروه‌های وابسته به کرملین فعالیت خود را به کشورهای اروپای شرقی از جمله لهستان و رومانی نیز گسترش داده‌اند.

مهاجمان روسی علاوه بر جمع‌آوری اطلاعات، از حملات مخرب و عملیات اخلال‌گرانه برای هدف قرار دادن شبکه‌های انرژی، سامانه‌های دولتی و زیرساخت‌های نظامی استفاده کرده‌اند؛ رویکردی که می‌تواند پیامدهای مستقیم عملیاتی برای کشورهای هدف داشته باشد.

در مقابل، فعالیت گروه‌های هکری وابسته به چین ۱۷.۵ درصد کاهش یافته و به ۳۳ مورد رسیده است.

با این حال، کارشناسان معتقدند این کاهش به معنای عقب‌نشینی پکن نیست، بلکه فعالیت گروه‌های چینی بیشتر به سمت جاسوسی پنهان و بلندمدت تغییر کرده است.

گروه‌های وابسته به چین همچنان صنعت ارتباطات را به‌طور ویژه هدف قرار داده و فعالیت خود را به جنوب شرق آسیا و خاورمیانه گسترش داده‌اند.

این گروه‌ها برای حفظ دسترسی طولانی‌مدت به شبکه‌های قربانی، از رابط‌های برنامه‌نویسی کاربردی سرویس‌های ابری، شبکه‌های خصوصی مجازی و تجهیزات لبه شبکه سوءاستفاده می‌کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد فیشینگ، آسیب‌پذیری‌های وصله‌نشده در سرورهای عمومی و سوءاستفاده از شبکه‌های واسط و خدمات ابری، همچنان از مهم‌ترین مسیرهای نفوذ مورد استفاده هر سه کشور است.

کارشناسان هشدار داده‌اند تهدید علیه زنجیره تأمین نرم‌افزار، زیرساخت‌های حیاتی و اکوسیستم‌های توسعه‌دهندگان در نیمه دوم سال نیز افزایش خواهد یافت.

آنها به سازمان‌ها توصیه می‌کنند به جای اتکا به فیلترهای ساده ایمیل، چارچوب‌های جامع امنیتی مبتنی بر مدل اعتماد صفر (Zero Trust) را برای حفاظت از زیرساخت‌های ابری، مخازن کد متن‌باز و سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به کار گیرند.

 

منبع:

تازه ترین ها
گسترش
1405/05/25 - 14:30- هوش مصنوعي

گسترش اصول داوطلبانه صنعتی برای مقابله با مزدوران سایبری

پیمان فناوری امنیت سایبری، اصول داوطلبانه صنعتی خود را برای مقابله با مزدوران سایبری گسترش داد.

عرضه
1405/05/25 - 14:08- هوش مصنوعي

عرضه مدل جدید گوگل برای کدنویسی و عامل‌های هوش مصنوعی

گوگل مدل جدید جمینای ۳.۶ فلاش را برای کدنویسی و عامل‌های هوش مصنوعی عرضه می‌کند.

پیش‌نمایش
1405/05/25 - 13:31- هوش مصنوعي

پیش‌نمایش مدل جدید توسط شرکت اوپن‌اِی‌آی

شرکت اوپن‌اِی‌آی در حال پیش‌نمایش مدلی است که برای اجرای مدل مرزی خود تا ۱۴ برابر سریع‌تر از پردازش استاندارد طراحی شده است.