افشای دادههای شخصی کارمندان رژیم صهیونیستی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ براساس گزارش وبگاه اسرائیلی هاآرتص (Haaretz)، اطلاعات شخصی کارمندان دولتی رژیم صهیونیستی به بیرون درز کرده و به یک دولت خارجی رسیده است.
به گفته هاآرتص، در پی گزارشهایی مبنی بر درز اطلاعات در مطبوعات خارجی، دادخواستی در دادگاه تلآویو ثبت و دستور سکوت صادر شد. این حکم به درخواست مقامات حفاظت از دادهها که متوجه شدهاند در انجام وظیفه خود شکست خوردهاند، وضع شده است.
طبق اسناد دادگاه، این تصمیم به درخواست دادستانی رژیم صهیونیستی برای رسیدگی به این حادثه اتخاذ شده است.
اِلاد مان (Elad Man)، وکیل دادخواست، استدلال کرد که هرگونه دستور برای تحقیق باید موقتی باشد و زمان کافی از صدور حکم سکوت گذشته است که برای منافع عمومی باید اطلاعات منتشر شود.
مان تصریح کرد که شینبت و اداره ملی سایبری اسرائیل اغلب به توانایی خود در حوزه دفاعی میبالیدند، اما از دستور سکوت برای پنهان کردن شکست شرمآور سوءاستفاده کرده بودند.
آونر بارنیا (Avner Barnea)، یکی از مقامات سابق شینبت، از مرکز مطالعات امنیت ملی دانشگاه حیفا، در گفتگو با هاآرتص گفت : «طبق درک و تجربه من در عملیاتها و امور گذشته، قطعاً در طول زمان مواردی وجود دارد که در آنها مقامات دولتی، همراه با دادستانی ایالتی، تمایل به ممنوعیت انتشار، عمدتاً به دلیل احساس شرمندگی برای سرپوش گذاشتن بر ناکامیهایشان و نه به خاطر ملاحظات حرفهای واقعاً مرتبط، داشتهاند.»
بارنیا ادعا کرد که چنین افشاگریهایی مفید هستند، زیرا به بهبود آگاهی کمک و سازمانهای دولتی و عموم مردم را از خطرات کمبود امنیت سایبری بیشتر آگاه میکنند.
نبردی دیگر در جنگ سایبری در سایه
کارشناسان معتقدند که از زمان شروع جنگ رژیم صهیونیستی با حماس، یک جنگ سایبری سایه نیز بین اسرائیل و ایران و گروههای هکری نیمه مستقل آنها در جریان بوده است.
گزارشی از شرکت امنیت سایبری چک پوینت (Check Point) مستقر در فلسطین اشغالی نشان داد که در ماه اکتبر گذشته پس از حمله حماس موسوم به طوفانالاقصی، حملات سایبری در اراضی اشغالی 18 درصد افزایش داشته که 52 درصد از این حملات علیه سیستمهای دولتی بوده و حملات متعددی علیه اهداف رژیم صهیونیستی و ایران ثبت شده است.
اوایل دسامبر قبل کارشناسان مدعی شدند که هکرهای ایرانی بیش از 500 گیگابایت داده از مرکز پزشکی زیو (Ziv)، از جمله حدود 100 هزار پرونده پزشکی ارتش رژیم صهیونیستی را به سرقت بردند. اواخر همان ماه، گروه هکری «گنجشک درنده» 60 درصد از پمپ بنزینها را در سراسر ایران از کار انداخت؛ این گروه قبلاً صنعت فولاد ایران را هدف قرار داده بود. این گروه با رژیم صهیونیستی مرتبط بوده و رسانههای ایران آن زیرمجموعه موساد میدانند.
جنگ سایبری اغلب شامل استفاده از گروههای هکری نیمه مستقل برای انجام حملات سایبری و پیشبرد اهداف یک دولت است.