افشا کمپین آزار در شبکههای اجتماعی علیه مخالفان تایلندی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، بر اساس گزارشی که روز چهارشنبه توسط مؤسسه تحقیقاتی سیتیزن لب (Citizen Lab) وابسته به دانشگاه تورنتو منتشر شد، مقامات تایلندی نهتنها اطلاعات شخصی قربانیان را منتشر کردهاند، بلکه از دنبالکنندگان خود خواستهاند آنها را به پلیس گزارش دهند.
این تلاش با استفاده از یک هویت جعلی، عمدتاً در پلتفرمهای ایکس (X) و فیسبوک، فعالان دموکراسیخواه را بهطور مداوم مورد آزار قرار میداده است.
سیتیزن لب این کمپین را که با نام جوسی جم (JUICYJAM) معرفی کرده، به نیروهای مسلح سلطنتی تایلند و پلیس سلطنتی تایلند نسبت داده است.
این انتساب با استفاده از اسناد نظامی و پلیسیای ممکن شده که ماه گذشته به بیرون درز پیدا کردهاند.
آلبرتو فیتارلی، پژوهشگر اصلی این گزارش در سیتیزن لب، در ایمیلی اعلام کرد:
مقدار و نوع اطلاعات خصوصی از جمله تصاویر کارتهای شناسایی، جزئیاتی درباره کسبوکارهای خانوادگی و موارد دیگر که برای هر هدف منتشر شده، نشاندهنده قابلیتهایی است که فراتر از توانایی یک فرد عادی است.
هفته گذشته سازمان عفو بینالملل نیز خواستار تحقیق در مورد همین اسناد افشاشده شد، اسنادی که سیتیزن لب نیز برای تعیین منبع کمپین از آنها استفاده کرده بود.
عفو بینالملل اعلام کرد که این اسناد نشاندهنده یک کمپین هماهنگ برای هدف قرار دادن سازمانهای حقوق بشری و چهرههای طرفدار دموکراسی از طریق حملات سایبری دولتی است؛ از جمله حملات فیشینگ، دستکاری در شبکههای اجتماعی، و پخش اطلاعات نادرست.
تایلند یک حکومت اقتدارگراست که سابقهای طولانی در آزار، سرکوب و در برخی موارد بازداشت معترضان طرفدار دموکراسی دارد؛ بهویژه زمانی که این افراد پادشاهی را مورد انتقاد قرار دهند.
مقامات تایلند به این موضوع واکنشی نشان ندادهاند.
سیتیزن لب این اقدام را از نظر مقیاس و تأثیرگذاری، قابل توجه توصیف کرده است.
در این گزارش آمده است:
با نرخ بالای دنبالکننده و تعامل در پلتفرمهای مختلف، جوسی جم نمونهای نادر از یک عملیات موفق دولتی برای تأثیرگذاری در افکار عمومی است. تاکتیکهای جوسی جم بخشی از یک شبکه گستردهتر از آزار قضایی و سرکوب دموکراتیک هستند که بهندرت از سوی پلتفرمهای شبکه اجتماعی محدود میشوند، اما تهدیدی جدی برای جامعه مدنی به شمار میآیند.
طبق گزارش، این کمپین از روشهایی مشابه آنچه در دیگر مناطق برای سرکوب مخالفتها بهکار رفته، بهره میگیرد که نمونهای از آن هنگکنگ ذکر شده است.
سیتیزن لب همچنین گفته که باور دارد همین روشها به بازداشت اخیر پل چمبرز، یک آکادمیک آمریکایی، منجر شدهاند.
مقامات تایلندی او را به دلیل انتقاد از سلطنت و نقض قانون جرایم رایانهای کشور بازداشت کردهاند.
وزارت خارجه آمریکا نسبت به بازداشت چمبرز ابراز نگرانی کرده است.
طبق گفته وکلای او، این بازداشت به خاطر انتشار یک وبینار بوده که در توضیحات آن آمده بود «پادشاه میتواند در رهبری ارتش تغییر ایجاد کند.»
وکلای چمبرز گفتهاند که او نویسنده آن متن نبوده است.