ابطال مجوز ۹۵ شرکت استرالیایی در راستای مقابله با کلاهبرداری
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، در تاریخ ۲۱ مارس، یک قاضی فدرال لغو فوری ثبت ۹۳ مورد از این شرکتها را تصویب کرد.
دو شرکت دیگر به دلیل داشتن داراییهای «معنادار»، بهمرور منحل خواهند شد.
کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا (ASIC) در بیانیهای که روز دوشنبه منتشر کرد، اعلام کرد که بسیاری از این شرکتها در تسهیل فعالیتهای مشکوک به کلاهبرداری از طریق فریب مصرفکنندگان برای سرمایهگذاری در معاملات جعلی ارز خارجی، داراییهای دیجیتال یا کالاها نقش داشتهاند.
سارا کورت، معاون رئیس کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا بیان کرد که کلاهبرداران این شرکتها را برای ایجاد ظاهری قانونی برای کسبوکار خود راهاندازی میکنند.
او اضافه کرد که این آژانس به طور میانگین هر هفته ۱۳۰ وبسایت کلاهبرداری را از بین میبرد.
وی در ادامه افزود:
اما این کلاهبرداریها مانند علف هستند؛ یکی را از بین میبری، دو تا جای آن سبز میشود.
تحقیقات نشان داد که بیشتر این شرکتها مدیرانی را فهرست کردهاند که اصلاً رضایتی برای تصدی این سمت نداشتهاند و اکثر آدرسهای ثبتشده نیز به نظر نمیرسد که واقعاً متعلق به شرکتهای مذکور باشند.
یکی از شرکتهایی که مجوز آن فوراً لغو شد، شرکت تایتان کپیتال مارکتس (Titan Capital Markets) است که حامی مالی باشگاه فوتبال فولام در لیگ برتر انگلیس بود، تا اینکه گزارشهایی درباره رفتارهای مشکوک سرمایهگذاری این شرکت در رسانههایی مانند اتلتیک (The Athletic) و دیلی میل (Daily Mail) منتشر شد.
بازرسان کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا متوجه شدند که آدرس ثبتشده شرکت در کانبرا به دفتری با نشان تایتان منتهی میشود، اما این دفتر خالی بوده و همهی نامهها برگشت خوردهاند.
ادعای سرمایهگذاران این شرکت که همگی از هندوستان هستند، پس از اعلام آغاز تحقیقات، در قالب حدود ۸۰ ایمیل به دست مسئولان رسید.
آنها مدعی شدند مبالغ زیادی را در این شرکت سرمایهگذاری کردهاند.
در یکی از ایمیلها نوشته بود:
خواهشمندیم نگرانیهای ما بهعنوان سرمایهگذار مورد توجه قرار گیرد، چرا که بهشدت نگران سرنوشت سرمایههایمان هستیم.
شرکت تایتان به این موضوع واکنشی نشان نداده است.
بر اساس حکم دادگاه، تحقیقات کمیسیون اوراق بهادار و سرمایهگذاری استرالیا در مورد چگونگی فعالیت این شرکتها و نقش آنها در کلاهبرداریهای مالی همچنان ادامه دارد.
بر اساس دادههای مرکز مبارزه با کلاهبرداری استرالیا، استرالیاییها در سال گذشته دستکم ۱۹۲.۳ میلیون دلار استرالیا (حدود ۱۱۵.۳ میلیون دلار آمریکا) در اثر کلاهبرداریهای سرمایهگذاری از دست دادهاند که این رقم نسبت به سال قبل بیش از یکسوم کاهش داشته است.