about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ادعای
1403/12/06 - 20:15- تروریسم سایبری

ادعای مؤسسه صهیونیستی آلما درباره واحد ۳۰۰ سازمان جنگ الکترونیک؛ پروپاگاندایی برای توجیه تجاوزات سایبری رژیم

مؤسسه تحقیقاتی اسرائیلی آلما در مقاله‌ای ادعا کرد که برخی یگان‌های ایران از جمله واحد 300 درگیر کمک‌های نظامی برای احیای حزب‌الله هستند.

مقاله
1403/12/23 - 15:23- ایران

مقاله اندیشکده هندی درباره گروه هکری سایبر اونجرز

سایت هندی متخصص در زمینه سایبر به نام «TheSecMaster» مقاله‌ای جدید درمورد گروه هکری انتقام‌جویان سایبری منتشر کرد.

یک
1403/11/17 - 09:27- تروریسم سایبری

یک اندیشکده آمریکایی حملات سایبری منتسب به ایران را اغراق‌آمیز توصیف کرد

اندیشکده FDD ادعا کرد که ایران اغلب یک بازیگر سایبری درجه دوم است که هکرهای آن به طور مرتب از عملیات‌های نفوذ فقط برای تحریک و ایجاد وحشت استفاده می‌کنند.

انتشار شده در تاریخ

95 درصد دستگاه‌ها، آمادگی تحول دیجیتال ندارند

جهرمی با بیان اینکه تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم زودتر از آن چیزی که فکر می کنیم رخ می دهد، گفت: گزارش ها از وضعیت دستگاه ها برای ورود به حوزه دیجیتال حاکی از آن است که 95 درصد آنها آمادگی ندارند.

 به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ محمدجواد آذری جهرمی صبح امروز در مراسم افتتاحیه نهمین سمپوزیوم بین‌المللی مخابرات که در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، یکی از چالش‌های مهم این روزهای بسیاری از کشورها را آماده شدن برای انقلاب صنعتی چهارم و تحول دیجیتال عنوان کرد. 

وی گفت: تغییرات برای رسیدن به این هدف در کشور از ابتدای دولت دوازدهم در حوزه ICT آغاز شده و همچنان با سرعت در حال پیشروی است؛ به زودی نیز تغییرات شگرفی را رقم خواهیم زد.

جهرمی با اشاره به اینکه به مدت ۱۲ سال جلوی توسعه نسل سوم و چهارم موبایل در کشور گرفته شد، افزود: اما با آزاد شدن این فناوری، شاهد نرخ سریع تغییرات بودیم و اگر برای دیگر موارد این‌چنینی نیز زمینه‌سازی نکنیم نمی‌توانیم اقتصاد پویا و سهم‌ مناسبی از بازار صنعت ICT در جهان داشته باشیم. 

وزیر ارتباطات گفت: برای مثال نسل پنجم ارتباطات یکی از مباحث داغ این روزها است و این فناوری می تواند زمینه‌ساز فعالیت ماشین‌های هوشمند متعدد شود، چرا که یکی از کاربردهای آن، کاهش تأخیر در شبکه از ۲۰ به یک میلی‌ ثانیه است. اما سوال اینجاست که آیا برای استفاده از ابزارهای هوشمند توانایی وجود دارد، یا برای هوشمند کردن شهر، المان‌های شهر هوشمند را داریم یا خیر؟

آذری جهرمی با بیان اینکه زمان بسیار کوتاهی برای مواجهه با انقلاب صنعتی چهارم داریم و باید در این فرصت کوتاه از حداکثر توانمندی داخلی و هم‌افزایی در کشور استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: آماده شدن برای انقلاب صنعتی چهارم فراتر از حوزه ICT است. 

وی گفت: برای مثال بخش ارتباطات، وظیفه‌ای در حوزه فرهنگی، صیانت از کودک و فضای مجازی، سواد رسانه‌ای و رسانه‌های نوین ندارد. اما کسانی که مسئولیت دارند وظیفه‌شان را انجام ندادند و درنتیجه ناگزیر به ورود به این حوزه‌ها شده‌ایم؛ اتفاقا این افراد زبان انتقادشان باز است. هرچند که یک نفر کار کند و همه طلب کنند، کار سختی نیست.

وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم یک انقلاب بزرگ است، گفت: در این باره پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سال گذشته دوره‌هایی را آغاز کرده تا تحولات دیجیتال را به زبان ساده و قابل فهم برای مجموعه‌ها تبيين نموده، برای سازمان‌ها گزارش‌های اختصاصی درباره تحول دیجیتال تولید کند. اما نتایج این گزارش‌ها به شدت نگران کننده بوده است. زیرا طبق گزارشی که از رئیس پژوهشگاه دریافت کردم، ۹۵ درصد سازمان ها به هیچ وجه آماده ورود به این عرصه نيستند. 

جهرمی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف برای خود ایده دارد، افزود: در حوزه اقتصاد نیز ایده انقلاب اسلامی، اقتصاد مقاومتی است. همانطور که سبک‌های متعددی از اقتصاد در جهان وجود دارد مانند اقتصاد سرمایه‌داری، اقتصاد لیبرالیستی و اقتصاد کمونیستی، در ایران نیز مفهوم اقتصاد با اقتصاد مقاومتی تبیین می‌شود. 

وی گفت: اقتصاد مقاومتی یک پروژه نیست بلکه سبک اقتصاد انقلاب اسلامی است؛ اما برخی به اشتباه اقتصاد مقاومتی را تعبیر به پروژه می‌کنند. در همین حال شبکه ملی اطلاعات نیز یک پروژه نیست و از دیدگاه انقلاب اسلامی به مفهوم توسعه فضای مجازی بوده و هیچگاه متوقف نمی‌شود. تحول دیجیتال نیز یک پروژه نیست و فرآیند مداوم است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در اتحادیه جهانی مخابرات چالش‌هایی وجود دارد و یکی از این چالش‌ها این است که برخی معتقدند مقررات گذاری در حوزه اینترنت ‌را سازمان «آیکن» که تحت سلطه آمریکا است باید انجام دهد. این امر به معنای پیش‌ بردن یکجانبه‌گرایی در توسعه ICT است و اگر در برابر آن سکوت کنیم ۱۰ سال دیگر به شدت دچار یکجانبه‌گرایی برخی کشورهای غربی در حوزه ICT و اینترنت خواهیم بود.

جهرمی افزود: البته این موضوع امروز نیز مورد تكيه برخی کشورهای غربی است و شاهدیم که رؤسای جمهور بعضي از این کشورها به دنبال یافتن راهی برای پایان یکجانبه‌گرایی در حوزه اینترنت هستند.

تازه ترین ها

جریمه ۶۰۰ میلیون دلاری تیک‌تاک

نهاد ناظر بر حفظ حریم خصوصی داده‌ها در ایرلند اعلام کرد که تیک‌تاک را به دلیل نقض قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا درباره نحوه انتقال داده‌های شخصی به خارج از این اتحادیه و عدم رعایت الزامات شفافیت، ۵۳۰ میلیون یورو (معادل ۶۰۰ میلیون دلار) جریمه کرده است.

تاثیر
1404/02/14 - 15:07- جرم سایبری

تاثیر نفوذ اطلاعاتی به اسنشن هلث بر بیش از 100 هزار نفر

شرکت اسنشن هلث این هفته از وقوع یک حادثه امنیتی دیگر خبر داد و به بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالت‌های مختلف هشدار داد که اطلاعات آن‌ها احتمالاً در اواخر سال گذشته به دست هکرها افتاده است.

اتهام
1404/02/14 - 14:56- جرم سایبری

اتهام آمریکا علیه یک مرد یمنی در ارتباط با حملات باج‌افزاری

دادستان‌های فدرال ایالات متحده اعلام کردند که مردی ۳۶ ساله که گمان می‌رود ساکن یمن باشد، به مدت دو سال در عملیات باج‌افزاری بلک کینگدام یا همان پادشاهی سیاه مشارکت داشته است.