یوتیوبرهای ژاپنی؛ جدیدترین هدف هکرها
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، یوجی اوکاوا، 36 ساله، از گرو، استان گیفو در ژاپن، ویدئوهایی از بازی خود با گربه و سگ خانگی خود را در کانال یوتیوب خود به نام "پرورین" منتشر می کند.
در ماه آوریل، او ایمیلی به زبان انگلیسی از شخصی دریافت کرد که ادعا میکرد یوتیوبر است و به او میگفت که میتواند به طور مؤثرتری از پلتفرم خود با «تغییر روش محاسبه درآمد» کسب درآمد کند.
اوکاوا غافل از اینکه از او کلاهبرداری می شود به یک وب سایت غیرقانونی هدایت شد که در آنجا شناسه و رمز عبور حساب خود را وارد کرد.
چند ساعت بعد بود که متوجه شد نمی تواند ویدیوها را در کانال خود آپلود کند و ویدیوهای گذشته اش حذف شده است.
او همچنین از این که ویدیویی برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال در کانالش آپلود شده بود، شوکه شد.
کانال یوتیوب سوتارو اوتدور (Sotaro's Outdoor ch) که ویدئوهای کمپینگ و سایر محتواها را ارسال می کند، دارای حساب کاربری با بیش از 110 هزار مشترک بود که توسط یوتیوب به دلیل ارسال ویدئوهای غیرمجاز حذف شد.
در ماه ژوئن، کانال ماهیگیری و فعالیت در فضای باز موممویرو تویکی تای (Momoiro Toiki Tai) نیز هک شد.
اپراتور این کانال توسط ایمیلی که به زبان انگلیسی نوشته شده بود و ادعا میکرد از شرکت کنون (Canon Inc)، سازنده پیشرو ژاپنی ابزار دقیق است، فریب خورد.
در هر دو مورد، زمانی که هکرها حسابهای یوتیوب را تصاحب کردند، ویدیوهایی را در زمینه تبلیغات سرمایهگذاریهای ارزهای دیجیتال و دانلود رایگان بدافزار هایی در قالب نرم افزار، منتشر کردند.
این ویدیوهای آپلودی، بینندگان را با وعده اطلاعات بیشتر به وب سایت های کلاهبرداری هدایت می کرد.
به گفته تاکاشی یوشیکاوا از شرکت امنیتی میتسوی بوسان (Mitsui Bussan Secure Directions Inc).، یک ارائه دهنده مستقر در توکیو، این وب سایت ها ممکن است منجر به آلوده کردن رایانه های قربانیان به ویروس شوند و اطلاعات مرورگرها مانند نام، آدرس، شماره تلفن، آدرس ایمیل و رمز عبور ممکن است به سرقت برود.
یوشیکاوا میگوید استفاده غیرمجاز از کارتهای اعتباری و حوالههای غیرقانونی از طریق تراکنشهای بانکی اینترنتی نیز از جمله پیامدهای احتمالی برای این افراد می باشد، در حالی که گذرواژههای دزدیده شده را میتوان برای تصرف حتی بیشتر کانالهای یوتیوب استفاده کرد.
شرکت گوگل، اپراتور پلتفرم اشتراکگذاری ویدیوی آنلاین و رسانههای اجتماعی، در مورد افزایش هک کردن حسابهای یوتیوبرها، اظهارنظری منتشر کرد و گفت که وقتی ویدیوهای مشکوک شناسایی میشوند، دارندگان حساب را مطلع میکنند و توصیههای لازم را به آنها میدهند.
پشتیبانی گوگل میگوید که فعالیتهای مشکوک در یک کانال یوتیوب شامل ویدئوهایی از سوی مالکان کانال که در واقع توسط آنان آپلود نشدهاند یا تغییرات ناآشنا در نام کانال مالک، عکس نمایه، توضیحات، تنظیمات و پیام های ارسال شده توسط ایمیل است.
همچنین توصیه میکند که اگر به نظر میرسد شخص دیگری به حساب شما وارد شده است، بلافاصله پسوردها را تغییر دهید.
گوگل در سه ماه اول سال جاری حدود 6.48 میلیون ویدیو را که تصور میشد مربوط به کلاهبرداری یا سایر فعالیتهای مجرمانه باشد، حذف کرده است که نسبت به مدت مشابه در سال 2022 که این رقم معادل 3.88 میلیون ویدیو بوده است، به شدت افزایش یافته است.